Κάθε αιώνας έχει να επιδείξει τις δικές του ιδιοφυίες, από το πεδίο των επιστηµών µέχρι αυτό των τεχνών. Αλλά τα πιο φωτεινά µυαλά της ανθρωπότητας που συνέβαλαν στην εξέλιξη του κόσµου, είναι ελάχιστα.

Στην “gold list” των ιδιαίτερα χαρισματικών ανθρώπων ξεχωρίζουν οι εξής προσωπικότητες, από το παρελθόν αλλά και το παρόν!

 • Ο αρχιτέκτονας, ζωγράφος, γλύπτης, µουσικός, εφευρέτης, ανατόµος, µηχανικός, γεωµέτρης, παλαιοντολόγος και γιατρός Λεονάρντο Ντα Βίντσι (IQ 180-220).
 • O πατέρας της Κλασικής Φυσικής και µαθηµατικός, αστρονόµος, αλχηµιστής, θεολόγος και φιλόσοφος Ισαάκ Νεύτωνας, που διατύπωσε µνηµειώδεις νόµους µε πιο γνωστό το νόµο της βαρύτητας (IQ 190-200). 
 • Ο ποιητής, µυθιστοριογράφος, θεωρητικός της Τέχνης, δραµατουργός, νοµικός και επιστήµονας Γιόχαν Γκαίτε, για τον οποίο ο Αϊνστάιν είχε την άποψη ότι είναι ο τελευταίος παντογνώστης του κόσµου (IQ 210-225).
 • Ο θεµελιωτής της θεωρίας της Σχετικότητας, φυσικός και για πολλούς ο σηµαντικότερος επιστήµονας όλων των εποχών, Άλµπερτ Αϊνστάιν, ο οποίος βραβεύτηκε µε το Νόµπελ Φυσικής το 1921 (IQ 205-225).

 • Ο «πατέρας» της σύγχρονης αστρονοµίας, φυσικός, αστρονόµος, µαθηµατικός και φιλόσοφος, Γαλιλαίος Γαλιλέι (IQ 180-200).
 • Ο Νικόλαος Κοπέρνικος που έφερε «επανάσταση» στη µελέτη του σύµπαντος µε το ηλιοκεντρικό µοντέλο του διαστήµατος και τη διατύπωση της θεωρίας του ότι «περιφερόµαστε γύρω από τον Ήλιο όπως κάθε άλλος πλανήτης» (IQ 160-200).
 • O Γουίλιαµ Σίντις, γνωστός και ως το παιδί-θαύµα της ανθρωπότητας, που η ζωή του αποτέλεσε πηγή έµπνευσης για την ταινία «Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ». Σε ηλικία 1,5 ετών διάβαζε τους New York Times, προσχολικά έµαθε ελληνικά και άλλες γλώσσες και στα 11 του έγινε ο νεότερος προπτυχιακός φοιτητής του Χάρβαρντ, ενώ επαγγελµατικά αρκέστηκε σε µια θέση υπαλλήλου στο λογιστήριο µιας ασήµαντης εταιρίας! (IQ 200-300).
 • Ο κορυφαίος όλων των δραµατουργών και συγγραφέων στην αγγλική γλώσσα, Ουίλιαµ Σαίξπιρ (ΙQ 210). 
 • Ο αστροφυσικός Χρίστοφερ Χιράτα που σε ηλικία 13 ετών έγινε ο νεότερος νικητής της ∆ιεθνούς Ολυµπιάδας Φυσικής και στα 16 του εργάστηκε για τη NASA! (IQ 225).

 • O Τέρενς Τάο, γνωστός σήµερα ως «Μότσαρτ» των µαθηµατικών και καθηγητής στο UCLA (IQ 211 έως 230).

 • Ο Νίκολα Τέσλα, από τους πιο χαρισµατικούς και παρεξηγηµένους φυσικούς που γνώρισε η επιστήµη (IQ από 160 έως 310).
 • Ο Άντραγκον ντι Μέλο που πήρε πτυχίο στα υπολογιστικά µαθηµατικά από το Πανεπιστήµιο της Καλιφόρνια σε ηλικία µόλις 11 ετών! (IQ 400). 
 • Η Αλεξανδρινή φιλόσοφος, µαθηµατικός και αστρονόµος του 4ου αι. Υπατία (IQ 170-210).
 • Η πρωτοπόρος επιστήµονας και πρώτη γυναίκα καθηγήτρια του Πανεπιστηµίου της Σορβόνης, Μαρία Κιουρί, της οποίας το όνοµα ταυτίστηκε µε την ανακάλυψη του ραδίου, του πολωνίου, τις έρευνες για τη ραδιενέργεια και τα 2 βραβεία Νόµπελ, στη φυσική και τη χηµεία. (IQ 180- 200). 

Πανέξυπνοι και διάσηµοι!

Ποιος είπε ότι στο βάθρο των εξυπνότερων ανθρώπων ξεχωρίζουν µόνο επιστήµονες και παιδιά-θαύµατα; Ανάµεσα σε αυτούς, περήφανοι για το χάρισµα της ευφυΐας τους είναι και celebrities που ούτε καν φανταζόµασταν! ∆ιότι εκτός από την πανέξυπνη Σάρον Στόουν και τον Μπεν Άφλεκ (IQ 154), χαρακτηριστικό παράδειγµα είναι ο Κουέντιν Ταραντίνο, ο Ματ Ντέιµον και ο Άστον Κούτσερ (IQ 160), η Σίντι Κρόφορντ (IQ 154), η Μέριλ Στριπ (IQ 143), o Στιβ Μάρτιν (IQ 142), η Μαντόνα και η Σακίρα (IQ 140).

Σάρον Στόουν
Κουέντιν Ταραντίνο
Άστον Κούτσερ
Μαντόνα
Σακίρα
Μέριλ Στριπ
Σίντι Κρόφορντ
Ματ Ντέιµον
Στιβ Μάρτιν

Ο ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ονοµάζεται Ευάγγελος Κατσιούλης και είναι πτυχιούχος της Ιατρικής, µε µεταπτυχιακά στην Ιατρική Πληροφορική και στη Φιλοσοφία και διδακτορικό στην Ψυχοφαρµακολογία. Εργάζεται ως ψυχίατρος και ζει µεταξύ Θεσσαλονίκης και Λονδίνου. Ο ∆ρ. Κατσιούλης είναι πρόεδρος και ιδρυτής 7 λεσχών για υψηλό IQ (OLYMPIQ High IQ Society, HELLIQ Society, CIVIQ High IQ Society, GRIQ High IQ Society, QIQ High IQ Society, IQID Child High IQ Society, Greek High IQ Society) ενώ έχει ιδρύσει το World Intelligence Network (WIN) και την «Ανάδειξη», Ακαδηµία Ανώτερης Αξιόλογησης. Το 2009 αναδείχθηκε ως ο άνθρωπος µε την κορυφαία νοηµοσύνη παγκοσµίως από το World Genius Directory µε το IQ του να υπολογίζεται στο 205, sd 16 (µία στις 30 δισεκατοµµύρια περιπτώσεις ατόµων)!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here