All day long… Κουκάκι!

Ας πούµε ότι… ξεµείνατε στο Κουκάκι διότι το κέντρο είναι αποκλεισµένο. Ή θέλετε να κάνετε µια ωραία κυριακάτικη βόλτα κάπου διαφορετικά. Σας οργανώνουµε ένα πλήρες, ηµερήσιο πρόγραµµα… εκδροµής!


Μην παραξενευτείτε αν περπατώντας ένα κυριακάτικο πρωί στο Κουκάκι πέσετε πάνω στην αραχνοΰφαντη φιγούρα της Ζυράννας Ζατέλη ή σε κάποια drag queen περσόνα που κατευθύνεται στις «Κούκλες», το cult µαγαζί της οδού Ζαν Μωρεάς. Το χαρακτηριστικό του Κουκακίου είναι η πολυσυλλεκτικότητά του σε κόσµο, από hipsters, καλλιτέχνες, νεαρά ζευγάρια µέχρι παλιούς Αθηναίους, τουρίστες και γενικά «ψαγµένους» ανθρώπους που κάνουν τη βόλτα τους. Ειδικά από τη στιγµή που το παλιό εργοστάσιο του ΦΙΞ µετατράπηκε σε Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ο κόσµος που συρρέει στο Κουκάκι θυµίζει κάτι από το Soho ή το Upper East Side της Νέας Υόρκης. Το Κουκάκι προσφέρει µια ποικιλία από επιλογές τόσο στη διασκέδαση όσο και στο φαγητό αλλά και στο shopping. Σας παρουσιάζουµε, λοιπόν, έναν µίνι οδηγό του πώς µπορείτε να περάσετε µια σουπερ-φανταστική µέρα από νωρίς το πρωί µέχρι αργά το βράδυ στο Κουκάκι!


ALM_7827


ALM_8889


ΣΤΑΣΗ ΠΡΩΤΗ: ΠΡΩΙΝΟ

Το πρωινό είναι η βάση για να ξεκινήσει καλά η µέρα σας! Στο Κουκάκι έχετε πολλές και ποιοτικές επιλογές για να απολαύσετε ένα καλό πρωινό. Θα ανέβετε στον ονοµαστό φούρνο του Τάκη στη Μισαραλιώτου, οπότε κάνετε και την πρωινή σας γυµναστική! Μπορείτε όµως εναλλακτικά να ξεκινήσετε την περιοδεία σας από τη Χριστίνα στη ∆ηµητρακοπούλου και να επιλέξετε ανάµεσα στα απίθανα σάντουιτς, φρέσκιες τυρόπιτες και σπανακόπιτες ή τα εξαιρετικά πολύσπορα κουλούρια της. Αν είναι Κυριακή βέβαια οι επιλογές σας αυξάνονται διότι µπορείτε να απολαύσετε brunch σε µερικά από τα πιο trendy µαγαζιά που είναι talk of the town όπως το Monsieur Barbu ή το Μπελ Ρέυ. Στα ίδια µαγαζιά θα ξαναγυρίσετε το βράδυ για το ποτό σας!


Monsieur-Barbu3

Monsieur Barbu


ΣΤΑΣΗ ∆ΕΥΤΕΡΗ: ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΤΡΙΣΤΡΑΤΑ! 

Το Κουκάκι είναι γεµάτο όµορφους πεζόδροµους και δροµάκια που θα σας µεταφέρουν σε µιαν άλλη εποχή. Οπλίστε τις φωτογραφικές σας µηχανές ή τα κινητά σας γιατί θα βρείτε υπέροχες γωνιές που θα σας τραβήξουν την προσοχή. Ανηφορίστε προς την πλευρά του Φιλοπάππου και δείτε τη θέα από ψηλά και ξανακατηφορήστε για να πιείτε το καφεδάκι σας!  


ALM_8029

Απολαύστε μια χαλαρή μέρα εξερευνώντας τους δρόμους του Κουκακίου για να ανακαλύψετε τις κρυφές ομορφιές του!


ΣΤΑΣΗ ΤΡΙΤΗ: ΧΑΛΑΡΟΣ ΚΑΦΕΣ

Λίγο πριν το µεσηµεριανό σας και ξέπνοοι από τη βόλτα στα στενά του Κουκακίου οι πεζόδροµοί του προσφέρονται για να πιείτε καφεδάκι! Οι επιλογές άπειρες: Το Ρίζα Ρίζα και η Σβούρα στη ∆ράκου, Το Πατάρι, η Αυλή και το Κουκί στη Γ. Ολυµπίου, το Kinonό (που είναι τέλειο και για ποτό) στη Φαλήρου… όπου και να κοιτάξετε θα βρείτε ένα ωραίο µέρος να πιείτε καφεδάκι! Και αν είστε πιο πολύ του γλυκού ή η µέρα είναι ζεστή και προσφέρεται, κατηφορίστε µέχρι τη Συγγρού, απέναντι από το Μουσείο στου ΦΙΞ και δροσιστείτε µε παγωτό ή κάποιο γλυκό στου ∆εληολάνη ή στου Κωνσταντινίδη. 


ALM_8470


ΣΤΑΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ:ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ; 

Αν αποφασίσετε να φάτε κάτι στα όρθια τότε πρέπει να δοκιµάσετε τα σάντουιτς του Guarantee στη Βεΐκου ή τις κρέπες του ∆ια χειρός. Αν το σηκώνει το πορτοφόλι σας υπάρχει η επιλογή του εστιατορίου Balcony. Αν σας έχει πάρει το απόγευµα τότε δεν θα αποφύγετε το σουβλάκι! Ο Καλύβας στην Γ. Ολυµπίου είναι εγγύηση στο σουβλάκι και στην εξυπηρέτηση! Επίσης µπορείτε να δοκιµάσετε τη Φάµπρικα του Ευφρόσυνου στη Ζίννη ή το Γαρύφαλλο-Κανέλα στην Οδ. Ανδρούτσου. Για τους λάτρεις της µπύρας, υπάρχει το Hops Beer and Burger (η παλιά Βύνη) στη ∆ράκου.


16601908_1571123126248653_3444165572057053204_o

Hops Beer and Burger


ΣΤΑΣΗ ΠΕΜΠΤΗ: ΠΟΤΑΚΙ!

Καθώς θα βραδιάζει, πάλι οι επιλογές σας στο Κουκάκι είναι άπειρες! Εάν ο Μικρόκοσµος παίζει ταινία που σας αρέσει θα περάσετε ένα όµορφο βράδυ που µπορείτε να συνεχίσετε µε ένα ποτό στο BoBo Wine ή στο Μπελ Ρέυ ή στο Kinonό. Καθώς πέφτει το φως και ανάβουν τα φωτάκια εµφανίζεται σε κάθε γωνία και άλλο µαγαζί όπου µπορείτε να διασκεδάσετε µε την παρέα σας και να περάσετε όµορφα µε καλή µουσική.

kwnstantinidhs

Κωνσταντινίδης


deliolanhs

Δεληολάνης


riza-riza

Ρίζα Ρίζα


IN CATEFORY: ΚΟΥΚΑΚΙ