Ανανεώστε τη σεξουαλική σας ζωή!

Σπίτι, δουλειά, παιδιά, σκυλιά, τρεξίµατα γενικώς. Τι ξεχνάτε να βάλετε µέσα σε αυτή την… «εικόνα»; Μα φυσικά, τη σεξουαλική σας ζωή που συνήθως µετά τα 40 παρουσιάζει… κάµψη! Μιας και το σεξ, όµως, αποτελεί βασικό συστατικό για έναν επιτυχηµένο γάµο, βρήκαµε για εσάς τα πιο πρωτότυπα tips για να ανανεώσετε τις εµπειρίες σας και να ζήσετε τις πιο αξέχαστες στιγµές πάθους µε το έτερον σας ήµισυ.


Ξεκινήστε µε ένα γύρο προκαταρκτικών 

Ναι, µπορεί τα προκαταρκτικά να ήταν αγαπηµένη συνήθεια στα εφηβικά µας χρόνια καθώς και στα 20+, παρόλα αυτά αποτελούν τον πιο σίγουρο και διασκεδαστικό τρόπο να χαλαρώσετε παρέα µε το σύντροφό σας και να προετοιµαστείτε για µια καυτή βραδιά, σε κάθε ηλικία. Αν σας αρέσουν οι προκλήσεις µπορείτε να ξεκινήσετε το ερωτικό παιχνίδι κατά τη διάρκεια µιας εξόδου όπου τα πονηρά βλέµµατα και τα απαλά χάδια θα προετοιµάσουν κατάλληλα το έδαφος για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει.


∆οκιµάστε καινούρια πράγµατα 

Αν έχετε βαρεθεί τη ρουτίνα, καλό θα είναι να εντάξετε καινούρια πράγµατα προκειµένου να δώσετε έναν αέρα ανανέωσης στη σεξουαλική σας ζωή. Ξεπεράστε τα ταµπού και µη διστάσετε να χρησιµοποιήσετε σεξουαλικά βοηθήµατα και sex toys, ανάλογα πάντοτε µε τις προτιµήσεις σας, και σύντοµα θα δείτε τις επιθυµητές αλλαγές στο κρεβάτι σας.

Extra Tip: Για πιο έντονες εµπειρίες προτιµήστε λιπαντικό µε βάση το νερό και όχι τη σιλικόνη.


shutterstock_216891400


Εντάξτε στο πρόγραµµά σας ροµαντικά ταξίδια

Κάθε ζευγάρι έχει ανάγκη από ιδιωτικές στιγµές. Γι’ αυτό φροντίστε που και που να οργανώνετε µικρές εκδροµές µε το σύντροφό σας, όπου η χαλαρή ατµόσφαιρα και η απουσία των παιδιών θα επιδράσουν θετικά στην ανανέωση της σεξουαλικότητάς σας και θα σας δώσουν την ευκαιρία να αναβιώσετε το πάθος µεταξύ σας.


Κάντε σεξ σε διάφορα σηµεία του σπιτιού

Σίγουρα το κρεβάτι είναι το πιο άνετο µέρος ν’ απολαύσετε ροµαντικές στιγµές µε το σύντροφό σας. Αν όµως, θέλετε να ξεπεράσετε τη ρουτίνα στη σχέση σας, µια καλή ιδέα είναι να δοκιµάσετε το σεξ στο σαλόνι, την κουζίνα ή και το µπάνιο. Ίσως να σας ακούγεται περίεργο όµως, θα έχει άµεσα αποτελέσµατα σε αυτό που θέλετε να πετύχετε.


asdasdsa


∆ώστε έµφαση στα… αξεσουάρ!

Είναι αποδεδειγµένο µε έρευνες ότι τα σέξι εσώρουχα εξάπτουν τη φαντασία των ανδρών και αυξάνουν την ερωτική τους επιθυµία. Αν θέλετε να κάνετε ένα δώρο στον αγαπηµένο σας, φορέστε τα κατάλληλα εσώρουχα, ενώ µπορείτε επίσης, να εµπλουτίσετε τη γκαρνταρόµπα σας µε στολές για παιχνίδια ρόλων, που πολλά ζευγάρια υποστηρίζουν ότι έχουν σωτήρια επίδραση στη σεξουαλική τους ζωή.


3 τρόποι να αυξήσετε τη λίµπιντο 

Η ερωτική επιθυµία αποτελεί βασική προϋπόθεση προκειµένου να πραγµατοποιήσουµε µια σεξουαλική πράξη. Ουσιαστικά πρόκειται για την έλξη προς τον άλλο που µας ωθεί να πράξουµε µε βάση το ένστικτο και να κερδίσουµε την πολυπόθητη ηδονή. Με το πέρασµα του χρόνου όµως, η λίµπιντο µειώνεται, ειδικά σε περιπτώσεις µακροχρόνιου γάµου, και κατά συνέπεια ατονεί και η σεξουαλική δραστηριότητα µεταξύ των συντρόφων. Αν θέλετε κι εσείς µια πιο δραστήρια σεξουαλική ζωή δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συµβουλές για εγγυηµένα αποτελέσµατα!


1. Μιλήστε του βρώµικα

Όλοι οι άντρες λατρεύουν το ερωτικό παιχνίδι πριν  τη σεξουαλική πράξη και το να του ψιθυρίσετε πονηρά λόγια στο αυτί είναι µια κίνηση µατ που σίγουρα θα εκτιµήσει και µε το παραπάνω. Έτσι µπαίνετε και εσείς στο mood όσο και ο παρτενέρ σας, αυξάνοντας κατακόρυφα τη λίµπιντο µεταξύ σας.


2. Ξεκινήστε τις ασκήσεις kegel

Πολύ καλή µέθοδος για να ξυπνήσετε την ερωτική σας επιθυµία οποιαδήποτε στιγµή της ηµέρας και να προετοιµαστείτε για µια νύχτα πάθους. Το µόνο που έχετε να κάνετε είναι να συσφίξετε τους µύες του κόλπου σας για περίπου 2-3’’, µε περίπου 10 επαναλήψεις.


3 Περάστε καλά και µόνοι σας 

Η αυτοϊκανοποίηση είναι ένας εγγυηµένος τρόπος να ξυπνήσετε τη λίµπιντο (που ισχύει εξίσου και για τα δύο φύλα) και φυσικά, δεν αποτελεί συνήθεια µονάχα των εφηβικών µας χρόνων. Βρείτε λίγο χρόνο να «περιποιηθείτε» τον εαυτό σας ώστε να ανακαλύψετε καλύτερα τις προτιµήσεις σας, γεγονός που θα σας ανταµείψει κατά την σεξουαλική συνεύρεση µε το σύντροφό σας.


+Αν παρ’όλα αυτά δε βλέπετε αποτέλεσµα, τολµήστε µια επίσκεψη σε ειδικό που θα σας δώσει πολύτιµες συµβουλές προσαρµοσµένες στα µέτρα σας.


160315-elderlycouplebed-stock


Ξηρότητα κόλπου: Πώς να συνεχίσω τη σεξουαλική µου ζωή;

Η ξηρότητα στην περιοχή του κόλπου είναι ένα πρόβληµα που οφείλεται κυρίως στην έλλειψη οιστρογόνων στη γυναίκα. Παρατηρείται κατά κύριο λόγο κατά την εµµηνόπαυση. Χωρίς τη φυσική λίπανση,  διαταράσσονται τα επίπεδα του pH καθώς και η ελαστικότητα του κόλπου, γεγονός που  ίσως σας δηµιουργήσει προβλήµατα κατά την σεξουαλική επαφή, όπως έντονο πόνο ή τσούξιµο στην περιοχή.  Αυτό ωστόσο δεν θα πρέπει να σας αποτρέπει από το σεξ, µιας και υπάρχουν αρκετά σκευάσµατα που ενυδατώνουν τον κόλπο καθώς και ορµονικές κολπικές κρέµες που εξαλείφουν τα συµπτώµατα της ξηρότητας. Σε κάθε περίπτωση συµβουλευτείτε το γυναικολόγο σας πριν δοκιµάσετε κάποιο από αυτά διότι ενδεχοµένως να σας προκαλέσουν κνησµό ή αλλεργίες. Για περισσότερη απόλαυση µπορείτε να χρησιµοποιήσετε λιπαντικό µε βάση το νερό, ενώ οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η διακοπή του καπνίσµατος και η υγιεινή διατροφή, είναι πάντοτε ένας καλός σύµµαχος κατά της ξηρότητας.


IN CATEFORY: BEST CHOICES , HEALTH