Ανδρέας Κονδύλης: «Θέλω να εκπροσωπώ τα συμφέροντα των συμπολιτών μου και όχι των κομμάτων»

KONDILIS

Ανδρέας Κονδύλης: «Θέλω να εκπροσωπώ τα συμφέροντα των συμπολιτών μου και όχι των κομμάτων»

Ο δραστήριος Δημοτικός Σύμβουλος του Αλίμου και πλέον υποψήφιος Δήμαρχος δηλώνει ότι Αγαπάει τον Άλιμο και υπόσχεται ότι μέσα από την νέα Ανεξάρτητη Δημοτική παράταξη του να προσφέρει ένα μέλλον ανατρεπτικό και δημιουργικό στους συμπολίτες του.

 Συνέντευξη στην Κατερίνα Κωνσταντοπούλου


 

 Τι ήταν αυτό που σας κέρδισε στον χώρο της πολιτικής και αποφασίσατε να μπείτε εξαρχής στον πολιτικό στίβο;

Η επιθυμία να αλλάξει η πόλη μας προς το καλύτερο. Εάν τα περιμένουμε όλα από το «κράτος» ή την «κοινωνία», δηλαδή από τους άλλους, δεν γίνεται τίποτα. Εάν πραγματικά θέλουμε να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο, τότε οφείλουμε να αναλάβουμε ο καθένας τις ατομικές ευθύνες του και να δραστηριοποιηθούμε.


 

Η πολιτική έχει κοινά με την Νομική επιστήμη;

Πολλά. Το κυριότερο είναι, θα έλεγα, η ορθή, λογική σκέψη. Για να λειτουργείς σωστά ως νομικός χρειάζεται να λειτουργείς ορθολογικά, με μαθηματική σκέψη, ακρίβεια, αλλά και με επιείκεια.  Το ίδιο και στα κοινά πράγματα, για να λαμβάνεις τις σωστές αποφάσεις, τις πιο επωφελείς για το κοινωνικό σύνολο, χρειάζεται να λειτουργείς με ορθή λογική και ταυτόχρονα με επιείκεια, δηλαδή με ανθρωπιά.


 

«Κατεβαίνετε» στην πολιτική «Ανεξάρτητος», επειδή δεν σας εκφράζει κανένας πολιτικός χώρος ή επειδή είναι δύσκολοι καιροί για κόμματα;

Επειδή θέλω να εκπροσωπώ τα συμφέροντα του Αλίμου και των συμπολιτών μου και όχι τα συμφέροντα του οποιουδήποτε κόμματος. Εδώ και χρόνια λένε όλοι ότι «τα κόμματα δεν πρέπει να ανακατεύονται στις τοπικές εκλογές». Βέβαια, αυτό λένε και τα ίδια τα κόμματα, που τελικά ανακατεύονται!


 

Δεν πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε το αποφασιστικό βήμα όλοι μας;

Εμείς ως υποψήφιοι και ως κίνηση το κάναμε. Χρειάζεται να το κάνουν όλοι, πολίτες, κόμματα, φορείς… Μόνο έτσι θα πάμε τον τόπο μας μπροστά.


 

Πόσο δύσκολη είναι η κομματική ανεξαρτητοποίηση για έναν νέο σχετικά στον πολιτικό στίβο;

Έχει πολλές δυσκολίες, αλλά είναι και γοητευτική πρόκληση. Είναι σημαντικό ότι εκφράζουμε τη συνείδησή μας και τη φωνή της κοινής λογικής χωρίς «αφεντικά». Αξίζει για αυτό να υποστεί κανείς και τις δυσκολίες που προκύπτουν.


 

Ποια είναι η θέση σας για τα προβλήματα που βιώνει η σημερινή νεολαία του δήμου και όχι μόνο και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν;

Ότι η ανεργία κάνει τη νεολαία να δεινοπαθεί, είναι πασιφανέστατο. Εμείς με τις μικρές μας δυνάμεις ως Δήμος θα μπορούσαμε για τη νεολαία του Αλίμου να δημιουργήσουμε ένα τοπικό γραφείο Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας, που θα άνοιγε το δρόμο για θέσεις εργασίας.

Όσον αφορά την αποξένωση των σημερινών νέων και τη δυσκολία να εκφραστούν δημιουργικά, σχεδιάζουμε ένα Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ, μέσα από το οποίο θα ήταν δυνατή και η επαφή των νέων μεταξύ τους και η έκφραση της δημοιυργικότητάς τους.


 

Ποια είναι τα στοιχεία που σας διαφοροποιούν από τους άλλους υποψήφιους;

Το πόσο διαφέρω πραγματικά από τους άλλους, θα φανεί στην πορεία. Θέλω όμως να πιστεύω, ότι και λόγω γενιάς και λόγω προσωπικής πορείας, μπορώ να βλέπω τα πολιτικά πράγματα κάπως διαφορετικά.


 

Ποιοι είναι οι στόχοι για τον Δήμο και κατά πόσο είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν;

Ανανέωση και βελτίωση στις ήδη υπάρχουσες δομές και υιοθέτηση ριζικά νέων συστημάτων στους τομείς της κοινωνικής αλληλεγγύης, του περιβάλλοντος, της εξυπηρέτησης του πολίτη, του αθλητισμού και των νέων τεχνολογιών. Αυτά δεν είναι καθόλου δύσκολο να γίνουν, μια και τόσοι γειτονικοί δήμοι τα έχουν ήδη πετύχει.


 

Με δύο κουβέντες, πως θα περιγράφατε αυτό που πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής στον Δήμο Αλίμου;

Να αφήσουμε πίσω το παλιό και τη στασιμότητα και να κοιτάξουμε προς το μέλλον ανατρεπτικά και δημιουργικά.


 

Ποια είναι τα δυνατά χαρτιά του Δήμου Αλίμου και ποια τα μειονεκτήματα του;

Η γεωγραφική του θέση, η μεγάλη ιστορία του και ορισμένα πολεοδομικά του χαρακτηριστικά, δίνουν στον Άλιμο ομορφιά και πολλές δυνατότητες ανάπτυξης.

Από την άλλη, δεν είναι πολύ δυνατή η κοινωνική συνοχή, μια και η πόλη έχει κατοικηθεί συστηματικά τα τελευταία χρόνια. Επίσης, υστερεί στον τομέα του πρασίνου, των συγκοινωνιών και άλλων βασικών υποδομών για την καθημερινότητα και την εξυπηρέτηση του πολίτη.


 

Who is who

Ο Ανδρέας Κονδύλης είναι δικηγόρος (έχει σπουδάσει στη Νομική Σχολή της Αθήνας και στο Παρίσι) και Δημοτικός Σύμβουλος Αλίμου από το 2003 μέχρι σήμερα. Υπήρξε Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής (2007 – 2008) και Πρόεδρος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών (2009 – 2010). Επίσης, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (Master) στο Αστικό Δίκαιο των Νέων Τεχνολογιών, με εξειδίκευση στα νομικά θέματα που προκύπτουν από τη σύγχρονη Τεχνολογία, όπως Γενετικά Πειράματα, Κλωνοποίηση, Internet, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων κ.τ.λ.

Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τα δημοτικά προβλήματα. Από το 1996 ήταν ενεργό μέλος του Συλλόγου Αμπελακίων, έλαβε μέρος στις κινητοποιήσεις της Συντονιστικής Επιτροπής για τη διάσωση της παραλίας του Αλίμου και στην πρωτοβουλία διαμαρτυρίας για την “τσιμεντοποίηση” του παλαιού αεροδρομίου και υπήρξε Πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου Α.Λ.Φ.Α. (2007 – 2008).

Διετέλεσε αναπληρωτής του Δημάρχου ως Πρόεδρος στη Δημαρχιακή Επιτροπή, μέλος του Δ.Σ. στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας (2007 – 2010), Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου (2003 – 2006), Πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών (2003 – 2010) και εκπρόσωπος του Δήμου μας στο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης (2007 – 2009).

Εργάστηκε επίσης για την ίδρυση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Αλίμου, τη μείωση των Δημοτικών Τελών για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (άποροι, άτομα με αναπηρία), τη λειτουργία του νέου Παιδικού Σταθμού στην οδό Κοτζιά, τη δημιουργία του νέου Γ΄ ΚΑΠΗ (περιοχή Γκρώμαν) και του Γραφείου Ανέργων, την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τη νεολαία, τη μεταστέγαση του ΚΔΑΠ Άνω Καλαμακίου, την αναβάθμιση των Δημοτικών Ιατρείων, τη δρομολόγηση του νέου Παιδικού Σταθμού στα Αμπελάκια (οδός Μανδηλαρά).


 

  • Recent Posts

  • Categories

  • Meta