Άντα Λιβιτσάνου: Από την υποκριτική… στην ζαχαροπλαστική

livitsanou

Άντα Λιβιτσάνου: Από την υποκριτική… στην ζαχαροπλαστική

Η ηθοποιός/ Ιδιοκτήτρια του «Ada’s little kitchen», μας υποδέχεται στον όμορφο χώρο της και μας μιλάει για την δεύτερη μεγάλη αγάπη της εκτός από την ηθοποιία, την ζαχαροπλαστική.


Πως πήρατε την απόφαση να ανοίξετε ζαχαροπλαστείο;
Ήταν κάτι που ωρίμαζε πάρα πολλά χρόνια και ήταν κάτι που είχα στο μυαλό μου από την εφηβεία ουσιαστικά, κάτι σαν κρυφό όνειρο από αυτά λέμε «α! ωραία θα ήταν να κάνω αυτό» αλλά δεν ξέρεις τελικά αν θα γίνει και τελικά ξαφνικά γίνεται και αυτή είναι η μεγαλύτερη χαρά που μπορείς να έχεις από μία σκέψη η οποία έχει ωριμάσει μετά από τόσο καιρό!


Τα γλυκά τα φτιάχνετε μόνη σας;
Αποκλειστικά και μόνο! Προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο μπορώ πιστεύω ότι θα γίνω ακόμη καλύτερη στην πορεία. Γενικά πάντα ήμουν πολύ ανήσυχη και θέλω να έχει πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα. Τα κάνω όλα μόνη μου.


Έχετε παρακολουθήσει κάποια μαθήματα ζαχαροπλαστικής;
Έχω παρακολουθήσει κάποια σεμινάρια. Όχι τίποτα φανταστικό! Έχω κάνει και διακοσμητική αλλά όπως όλες οι δουλειές νομίζω η προσωπική δουλειά είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Δηλαδή πως εσύ επενδύεις και μοιράζεις το χρόνο σου σε κάτι που σε ενδιαφέρει οπότε είναι κάτι που έκανα πολλά χρόνια και η διακόσμηση ήταν κάτι με το οποίο ασχολήθηκα τα τελευταία χρόνια.


Πως ανταποκρίθηκε ο κόσμος σε αυτή τη νέα σας κίνηση;
Πολύ θερμά και με κάποια περιέργεια! Ξέρεις τώρα στην Ελλάδα ζούμε! Κάποιοι με καχυποψία, κάποιοι με περιέργεια, είναι standard αυτό αλλά όταν δοκιμάζουν φεύγουν πάρα πολύ ευχαριστημένοι και για αυτό ξανάρχονται. Έχουμε έτσι αποκτήσει μια πάρα πολύ καλή σχέση.


Οι τούρτες σας είναι ιδιαίτερες! Καλοδουλεμένες! Πόσο καιρό πειραματιζόσασταν για να φτιάξετε τέτοιου είδους τούρτες;
Πειραματιζόμουν γύρω στους 8 μήνες!


Ποιο είναι το αγαπημένο γλυκό των πελατών σας;
Εκεί πραγματικά δεν μπορείς να βγάλεις άκρη γιατί είναι καθαρά θέμα ουρανίσκου. Νομίζω ότι κατά γενική ομολογία είναι το Red velvet!


Ωστόσο έχετε και γλυκά διαίτης.
Ούτως ή άλλως τα περισσότερα γλυκά είναι με πολύ «μαζεμένη» ζάχαρη και γενικά ο τρόπος που τα δουλεύω. Δεν είναι βαριά αλλά δεν είναι και άγλυκα. Είναι ισορροπημένα, τουλάχιστον για το δικό μου ουρανίσκο. Φυσικά υπάρχουν και γλυκά που είναι πιο γλυκά για τους γλυκατζήδες και υπάρχουν και πιο νορμάλ. ‘Εχουμε πράγματα τα οποία μπορεί να τα φάει κάποιος κανονικά κάνοντας διατροφή. Υπάρχουν γλυκά που είναι χωρίς γλουτένη, χωρίς λακτόζη ακόμα και χωρίς ζάχαρη τα οποία είναι εξίσου νόστιμα και δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά.


Πέρα από τη ζαχαροπλαστική έχεις δύο μεγάλες αγάπες. Το θέατρο και τη μουσική.
Ναι βέβαια! Κάνω κάποια Live όταν εμφανιζόμαστε σε κάποια μαγαζιά. Δεν έχω δικό μου χώρο για lives. Όταν κλείνουμε κάποιο χώρο και μας αρέσει και υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες το κάνουμε. Θέατρο δεν προλαβαίνω να κάνω. Πιθανότατα κάποια στιγμή θα μπορούσα να κάνω τηλεόραση αλλά γενικά είμαι ανοιχτή πάντα ήμουν ανοιχτή στις προτάσεις. Αυτή τη στιγμή είναι βέβαια φουλ ερωτευμένη με αυτό που κάνω οπότε θα πρέπει να είναι κάτι που να με ξεκουνήσει πραγματικά. Γενικά πάντα ήμουν πολυπράγμων και ήθελα να κάνω πολλά πράγματα. Θα μπορούσα σίγουρα να αλλάξω άλλα 5 επαγγέλματα. Δεν βαριέμαι. Θέλει λίγο ρίσκο μια ζωή την έχουμε.


Είστε ευτυχισμένη σε αυτή τη φάση της ζωής σας;
Είμαι πολύ κουρασμένη και ευτυχισμένη όμως. Είμαι πολύ καλά!


  • Recent Posts

  • Categories

  • Meta