Απόστολος Αποστολάκης – Πρόεδρος του Οινοποιείου – Αποσταγματοποιείου Οικογένειας Αποστολάκη

apostolakhs

Απόστολος Αποστολάκης – Πρόεδρος του Οινοποιείου – Αποσταγματοποιείου Οικογένειας Αποστολάκη

Τι συµβολίζει το τσίπουρο για εσάς;

Κοιτάξτε, είµαι από το Βόλο και στο Βόλο, όπως ξέρετε, το τσίπουρο είναι τρόπος ζωής. Θα µπορούσαµε να πούµε ότι είναι η πόλη του τσίπουρου. Επίσης, έχω καταγωγή από τη Μικρά Ασία και όπως γνωρίζετε, οι Μικρασιάτες ήταν αυτοί που έφεραν το τσίπουρο το 1922 στη Μαγνησία και το Βόλο και τέλος, είµαι δεύτερης γενιάς παραγωγός τσίπουρου. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, για µένα το τσίπουρο είναι πολύ σηµαντικό. Είναι κοµµάτι της ιστορίας της οικογένειάς µου, είναι η καθηµερινότητά µου, είναι η δουλειά µου και το πάθος µου.


Ποιοι είναι οι λόγοι πιστεύετε που καθιέρωσαν το τσίπουρο ως το σήµα κατατεθέν της πόλης του Βόλου;

Φυσικά, ο λόγος είναι τα τσιπουράδικα, από την πρώτη στιγµή που εµφανίστηκαν µέχρι και σήµερα. Οι εργάτες πρόσφυγες, που κυρίως δούλευαν στη θάλασσα, µε το που τελείωναν τη δουλειά τους στις 12 το µεσηµέρι, πριν πάνε σπίτι τους για το µεσηµεριανό τους γεύµα έκαναν µία στάση στα παραδοσιακά καφενεία και µαγαζάκια που υπήρχαν στο λιµάνι και έπιναν το τσιπουράκι τους µε ένα µικρό µεζέ. Με το πέρασµα του χρόνου έχουν εξελιχθεί και έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια το Βόλο διάσηµο για αυτή τη µοναδική εµπειρία διασκέδασης.


Έχετε καταφέρει να συνδυάσετε το όνοµα της οικογένειας Αποστολάκη µε το καλό και ποιοτικό τσίπουρο. Ποια θεωρείτε ότι είναι τα στοιχεία που έκαναν το τσίπουρό σας να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα και ν’ αγαπηθεί από τον κόσµο;

Το πιο βασικό είναι η ποιότητα, είναι το άλφα και το ωµέγα. Και όταν λέµε ποιότητα εννοούµε τη γενικότερη ποιότητα του προϊόντος, από την πρώτη ύλη, δηλαδή το σταφύλι, την παραγωγή, την εµφάνιση, τις υπηρεσίες της εταιρείας προς τους πελάτες. Η όλη διαδικασία του πως γίνεται το τσίπουρο πρέπει ν’ ακολουθεί κάποια στάνταρ ποιοτικά. Από τη µεταφορά του σταφυλιού, την απόσταξη και φυσικά, την ποτοποιία και την εµφιάλωση. Εµείς ως Οικογένεια Αποστολάκη χρησιµοποιούµε το καλύτερο σταφύλι, το µεταφέρουµε µε τον καλύτερο τρόπο, το αποστάζουµε µε τον καλύτερο τρόπο και το εµφιαλώνουµε µε τον καλύτερο τρόπο. Ακολουθούµε κάθε χρόνο τις ίδιες διαδικασίες, χρησιµοποιούµε κάθε χρόνο τους ίδιους στάνταρ παραγωγούς σταφυλιών και στάνταρ ποικιλίες, για να προσφέρουµε όσο το δυνατόν πιο σταθερό αποτέλεσµα. Στόχος όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας της εταιρείας είναι ν’ αυξήσουµε την ποσότητα διατηρώντας πάντα την ίδια ποιότητα.


Ποιες είναι οι αξίες και η φιλοσοφία πάνω στην οποία «στήθηκε» η εταιρεία και συνεχίζει να πορεύεται όλα αυτά τα χρόνια;

Οι αξίες µας είναι η ποιότητα και η φιλοσοφία µας είναι µε την πάροδο του χρόνου  να γινόµαστε καλύτεροι.


Τι είναι αυτό που θέλετε να προσφέρετε στον κόσµο µέσα από τα προϊόντα σας;

Αυτό που µπορεί να προσφέρει ένα απόσταγµα είναι χαρά, επικοινωνία και ωραίες στιγµές και αυτό θέλουµε να προσφέρουµε και εµείς ως Οικογένεια Αποστολάκη.


Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο στο Βόλο; 

Το βουνό και τη θάλασσα, ότι τα συνδυάζει και τα δύο.  Είναι µία πολύ όµορφη πόλη για να ζεις.


  • Recent Posts

  • Categories

  • Meta