Αράχωβα: Μικρές αποδράσεις!

Οργανώστε τις μέρες σας στην Αράχωβα για να μη σας ξεφύγει τίποτα.


1η ΜΕΡΑ      

Φτάνοντας στην Αράχωβα απολαύστε τις βόλτες σας στους γραφικούς δρόμους του χωριού. Κάντε μια βόλτα στον Αϊ Γιώργη, πιείτε το καφεδάκι σας στην πλατεία Λάκκα και τριγυρίστε στα μαγαζιά όπου μπορείτε να κάνετε τα πρώτα σας ψώνια! Στη συνέχεια απολαύστε το φαγητό και το ποτό σας στο κέντρο της Αράχωβας απολαμβάνοντας την πρώτη μέρα των διακοπών σας.


2η ΜΕΡΑ

Η ώρα για την πολυπόθητη βόλτα στα χιόνια ήρθε! Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.600-2.250 μέτρων, είναι έτοιμο να σας υποδεχθεί και να χαρίσει τρελό παιχνίδι στο χιόνι. Σκι, snowboard, χιονοπόλεμος έχουν την τιμητική τους. Αν δεν είστε προετοιμασμένοι ενδυματολογικά μην ανησυχείτε, αφού υπάρχουν πολλά καταστήματα που μπορείτε να νοικιάσετε στολές για τα χιόνια!


3η ΜΕΡΑ

Κάντε μια επίσκεψη στο Μαντείο των Δελφών, που απέχει μόλις 12 χλμ. Εκεί θα επισκεφθείτε το μουσείο και θα κάνετε μια βόλτα στον αρχαιολογικό χώρο όπου θα δείτε το Ναό του Απόλλωνα, το Θησαυρό των Αθηναίων, το Θέατρο του Ιερού, το Στάδιο, την Κασταλία Πηγή, το Θόλο και το Γυμνάσιο. Μια μοναδική εκδρομή στο «κέντρο της γης»! Στη συνέχεια μπορείτε να πάτε και μια βόλτα στη Μονή Προφήτη Ηλία, η οποία βρίσκεται μεταξύ Χριστού και Δελφών. Σε αυτό το σημείο άρχισε η Επανάσταση του ’21 στη Ρούμελη.


4η ΜΕΡΑ

Την τέταρτη μέρα μπορεί να επισκεφθείτε τη Μονή Οσίου Λουκά. Το καλοδιατηρημένο μοναστήρι βρίσκεται στις πλαγιές του Ελικώνα, στο Στείρι Βοιωτίας. Πρόκειται για ένα ναό της μεταβυζαντινής περιόδου, ο οποίος είναι κοσμημένος με μάρμαρα και ψηφιδωτά που εντυπωσιάζουν όλους όσοι τον επισκέπτονται.


5η ΜΕΡΑ

Μόλις 22 χλμ. από την Αράχωβα βρίσκεται ένα ορεινό χωριό, η Αγόριανη. Είναι λιθόκτιστη και γραφική! Μάλιστα, εκεί βρίσκεται και το Κωρύκειον Άντρο με τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες!


6η ΜΕΡΑ

Μια μαγευτική εκδρομή στο Πολύδροσο την έκτη μέρα της διαμονής σας θα σας χαλαρώσει ακόμη περισσότερο! Πρόκειται για ένα κεφαλοχώρι το οποίο βρίσκεται στα πόδια του Παρνασσού. Ένα γραφικό χωριό, με την κεντρική πλατεία τα Σαββατοκύριακα να γεμίζει φωνές από τους κατοίκους που απολαμβάνουν τον καφέ τους!


IN CATEFORY: BEST CHOICES , TRAVEL