Athens Bar Show: Η μεγάλη γιορτή της εγχώριας bar σκηνής και όλα όσα μας έμαθε και είδαμε

To Athens Bar Show είναι η μεγαλύτερη γιορτή της εγχώριας bar σκηνής, μία μοναδική ετήσια εκδήλωση αφιερωμένη στους bartender και τους επαγγελματίες του χώρου των ποτών. Η φετινή διοργάνωση που έλαβε χώρα στις 3 & 4 Νοεμβρίου, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.


 7000 επαγγελματίες επισκέπτες ( 37,6 %  περισσότεροι από πέρσι) από το χώρο των spirits και των μπαρ επισκέφθηκαν την έκθεση για να ενημερωθούν για τις παγκόσμιες τάσεις, να δοκιμάσουν τα ποτά  από το portfolio των εταιριών και να παρακολουθήσουν τα workshops, τους διαγωνισμούς  και τα σεμινάρια.

 Πιο συγκεκριμένα, στην έκθεση συμμετείχαν 35 εταιρίες με 37 περίπτερα,  ενώ 35 ομιλητές παρουσίασαν περισσότερα από 60 σεμινάρια/workshops. Μεγάλα ονόματα του χώρου, παγκόσμιου βεληνεκούς, ήταν εκεί για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους αλλά και για να ανταλλάξουν απόψεις με τους επαγγελματίες επισκέπτες, ενώ πολλές εταιρίες διοργάνωσαν ειδικές γευσιγνωσίες ή παρουσίασαν τα καινούργια τους προϊόντα. Μεταξύ αυτών ο Salvatore Calabrese, ο Alex Kratena, ο Simon Difford, η Αnistatia Miller και ο Jared Brown. Στα σεμινάρια παρουσιάστηκαν από άκρως trendy θέματα όπως αυτό που παρουσίασε ο AlexKratena Με την Monica Berg «Αποτελούν τα Μη Αλκοολούχα  τη νέα μορφή χορτοφαγίας;» όπου εξήγησαν γιατί τα μη αλκοολούχα κοκτέιλ είναι η επόμενη μεγάλη τάση ή το εξαιρετικό σεμινάριο από την πλατφόρμα του FoodPairing που παρουσιάστηκε αναλυτικά καθ’ ‘όλη την διάρκεια του BarShow. Αλλά και πιο all time classic όπως η ενδελεχής ανάλυση των Anistatia Miller και  Jared Brown για τα long drinks “ Highballs, Screwdrivers, Collins. Νομίζεις ότι ξέρεις τα πάντα για  τα κλασικά long drinks. Αλλά ξανασκέψου το. Αυτά τα ποτά αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία δομείται κάθε bar menu και είναι ο τέλειος τρόπος για να αυξήσει κανείς τις πωλήσεις και τα κέρδη του, είτε πρόκειται για μπαρ υψηλών προδιαγραφών είτε μεγάλων ποσοτήτων. Ελάτε σε επαφή με τους  σπουδαιότερους ιστορικούς του χώρου του ποτού, και ακούστε μερικές θαυμάσιες  ιστορίες και πολλούς βασικούς για τους οποίους τα long drinks αξίζουν περισσότερη προσοχή και δημιουργικότητα στο μενού των ποτών σας.” Ή την εξαιρετική παρουσίαση του  Salvatore Calabreseγια το πώς ερωτεύτηκε με το βερμούτ νωρίς στην καριέρα του και την επιρροή που είχε στη δημιουργία των μεγάλων Κλασικών cocktail διαχρονικά, ιδιαίτερα του Martini και του Negroni.


Μεγάλη ήταν και η προσέλευση των μέσων.  Ογδόντα δημοσιογράφοι από εξειδικευμένα και lifestyle έντυπα του ποτού και  της γαστρονομίας  επισκέφθηκαν την έκθεση, παρακολούθησαν τα σεμινάρια και πραγματοποίησαν συνεντεύξεις στους ομιλητές που θα δημοσιευτούν στα ΜΜΕ ενώ έγιναν και live τηλεοπτικές καλύψεις.


Οι επισκέπτες το εξωτερικού δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την διοργάνωση και την σύγκριναν  με κορυφαίες στην Ευρώπη.


  

 

 

 

IN CATEFORY: EVENTS , PARTIES