Athens Beverly Hills: Πρωτοποριακοί μέθοδοι αντιγήρανσης

Η γήρανση είναι ένα γεγονός που εξελίσσεται σταδιακά επηρεάζοντας όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως. Όσο περισσότερο επενδύουμε στη βελτίωση της εικόνας μας, αλλά και στη διατήρηση μιας καλής ποιότητας ζωής, τόσο περισσότερο καθυστερούμε την εμφάνιση σημαδιών γήρανσης. Γιατί όλοι κάποτε θα γεράσουμε, το θέμα είναι να γεράσουμε όμορφα. Κατά την επίσκεψή μας στο Athens Beverly Hills Medical Group στη Γλυφάδα γνωρίσαμε όλες τις πλέον σύγχρονες λύσεις της δερματολογίας για την αντιγήρανση.

Δρ. Θεοδώρα Φατσέα, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος


Όλες οι σύγχρονες λύσεις που βάζουν φρένο στο χρόνο!

Μεσοθεραπεία

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου αποτελεί μια μέθοδο της αισθητικής δερματολογίας η οποία αξιοποιεί το πλάσμα του ίδιου του ασθενούς με στόχο την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων. Έτσι συντελείται έντονη βελτίωση της υφής της επιδερμίδας σε όλο το πρόσωπο, απάλυνση των ρυτίδων, χαρίζοντας λάμψη, σφριγηλότητα και νεανική όψη! Εναλλακτικά, μπορεί να γίνει  ετερόλογη μεσοθεραπεία, όπου εγχέουμε στο δέρμα ουσίες όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, αυξητικούς παράγοντες κλπ.


Botox

Αποτελεί την πιο διαδεδομένη μέθοδο για άμεση χαλάρωση των συσπάσεων που δημιουργούν ρυτίδες στο μέτωπο, μεσόφρυο και «πόδι χήνας». Η διαφορά στο αποτέλεσμα όμως, έγκειται στην ατομική τεχνική που εφαρμόζει ο κάθε ιατρός. Το botox λειτουργεί και ως μια θαυμάσια μέθοδος πρόληψης και αντιγήρανσης όταν κάποιος το ξεκινήσει πριν εμφανιστεί το πρόβλημα. Όταν μάλιστα η επανάληψη γίνεται στους χρόνους που πρέπει, το χρονικό διάστημα θα αραιώνει ολοένα και περισσότερο.


Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι δομικό συστατικό του κολλαγόνου των ιστών σε όλους τους ζώντες οργανισμούς προσδίδοντας ελαστικότητα και σφριγηλότητα στους ιστούς. Χρησιμοποιείται για διόρθωση των ρυτίδων στην περιοχή γύρω από τα χείλη, στις ρινοπαρειακές πτυχές, για τονισμό περιγράμματος και όγκου χειλιών.


Αντιγήρανση ματιών

Ειδικής πυκνότητας υαλουρονικό οξύ με εξειδικευμένη συσκευή αντιμετωπίζει την αντιγήρανση της ευαίσθητης περιοχής των ματιών (μαύροι κύκλοι, πόδι χήνας, “λίμνη δακρύων”), με το αποτέλεσμα να είναι άμεσα ορατό.


Micro-needling

Μια νέα μορφή αναδόμησης του δέρματος επιτυγχάνεται μέσα από την προηγμένη τεχνολογία του micro-needling. Καθώς η κεφαλή κινείται μικρο-οπές δημιουργούνται στην επιδερμίδα ενισχύοντας την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών που εφαρμόζονται σε αυτή, διεγείροντας παράλληλα τη φυσική παραγωγή κολλαγόνoυ. Ενδείκνυται για λεπτές γραμμές και ρυτίδες, χαλαρωμένο δέρμα, γραμμές καπνιστού (γύρω από τα χείλη), ραγάδες και ουλές (ακμής, εγκαύματα).


Fraxel Laser

Κορυφαία λύση στην κλασματική αναδόμηση, αναζωογόνηση και ανάπλαση της επιδερμίδας αποτελεί το laser fraxel με ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας και εντυπωσιακά αποτελέσματα στις ουλές ακμής, τις λεπτές ρυτίδες, τις ρυτίδες έκφρασης, τις ραγάδες, στο μέλασμα και στις καφέ κηλίδες. Μετά από τη θεραπεία με το fraxel, οι ασθενείς επιβεβαιώνουν και επιπλέον οφέλη όπως δέρμα απαλό, λείο, εξαιρετικά λαμπερό και σφριγηλό όχι μόνο στην περιοχή του προσώπου αλλά και στο λαιμό, τα χέρια, το στήθος.


Αντιγήρανση χεριών

Θεραπεία Radiesse™: νέα ενέσιμη θεραπεία (με υλικό που περιέχει μικροσφαιρίδια υδροξυαπατίτη) βοηθά στο γέμισμα των ρυτίδων και στην αναπλήρωση του χαμένου όγκου των χαλαρωμένων και «άδειων» σημείων των χεριών, βοηθώντας τα να αποκτήσει ελαστικότητα, χρώμα ροδαλό και νεανικό. Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η κλινικά αποδεδειγμένη ενέσιμη αγωγή με ειδικό υαλουρονικό  Hydrate™.


Με την δύναμη της κβαντικής ιατρικής

Εφαρμόστε το Dermio Top Head και απολαύστε τη μεταφορά στο δέρμα σας εκατομμύριων αρνητικών ιόντων οξυγόνου σε μία εξαιρετικά συμπυκνωμένη μορφή: oρατή βελτίωση της εικόνας του δέρματος, αντιγήρανση, μείωση λεπτών γραμμών & ρυτίδων.


ATHENS BEVERLY HILLS MD Formulas

Για τη διατήρηση του αποτελέσματος της θεραπείας σας, αλλά και για  όσους δεν επιθυμούν να μπουν σε διαδικασία ενέσιμων ή μη επεμβατικών μεθόδων προτείνουμε τις καθημερινές σειρές καλλυντικών  Athens Beverly Hills MD Formulas. Βασισμένα στα σύγχρονα επιτεύγματα της βιοτεχνολογίας με αξιολόγηση στις ιδιαιτερότητες του μεσογειακού κλίματος και στις επιπτώσεις τους στο δέρμα, προσφέρουν μοναδικές λύσεις για πρόσωπο, μάτια και σώμα. Η σειρά καλύπτει ανάγκες: ενυδάτωσης, αντιγήρανσης, σύσφιξης, αντηλιακής προστασίας, καθαρισμού προσώπου, θεραπεία ακμής και δυσχρωμιών του δέρματος, αντιμετώπισης κυτταρίτιδας και ραγάδων σώματος.


*Ευχαριστούμε τη Δρ. Θεοδώρα Φατσέα

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

www.abh-medicalgoup.com


Δρ. Χριστόφορος Τζερμιάς, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Θεραπείες αντιγήρανσης “lunch time”

Οι σύγχρονες διαδικασίες αναζωογόνησης του προσώπου, “lunch time”, δηλαδή κατά την ώρα του διαλείμματός σας (επειδή απαιτείται λίγος χρόνος για να πραγματοποιηθούν και μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως στις δραστηριότητές σας), σας επιτρέπουν να φαίνεστε νεότερη χωρίς να απαιτείται πλαστική χειρουργική, επιβραδύνοντας το γήρας:

 Τα ελαφριά πίλινγκ και η μικροδερμοαπόξεση κάνουν το δέρμα σας να φαίνεται απαλότερο, πιο λείο και πιο φρέσκο μέσα σε είκοσι μόνο λεπτά!

Τα μη-αποφλοιωτικά laser θεραπεύουν τις ρυτίδες διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου από το σώμα σας. Το νεοσχηματισμένο κολλαγόνο γεμίζει τη ρυτίδα από μέσα. Μερικοί ασθενείς βλέπουν βελτίωση μετά από μόνο μία θεραπεία. Δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας γιατί δεν αφαιρείται η επιδερμίδα.

Το RF microneedling επίσης μπορεί να εξασφαλίσει εξαιρετικά αποτελέσματα στις ρυτίδες και μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις εποχές του έτους.


 Φωτοδυναμική θεραπεία

Η φωτοαναζωογόνηση έχει σχεδιαστεί για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της γήρανσης με ήπιο τρόπο. Η διαδικασία πραγματοποιείται με laser, τα οποία χρησιμοποιούν έντονο παλμικό φως για τη θεραπεία των κηλίδων ηλικίας, των σπασμένων τριχοειδών αγγείων και των μελαγχρωματικών κηλίδων και τη βελτίωση της εμφάνισης των ρυτίδων. Μετά από τη θεραπεία σας, η θεραπευμένη βλάβη θα ξεθωριάσει σταδιακά και, σιγά σιγά θα εξαφανιστεί, αφήνοντας το δέρμα σας πιο λείο και απαλό. Η φωτοδυναμική θεραπεία είναι μια ιδεώδης θεραπεία που μειώνει το χρόνο ανάνηψης, αυξάνει τη ζωτικότητα των κυττάρων και διεγείρει τους ινοβλάστες μέσω φωτοδιέγερσης.


Carboxytherapy: Μία βασιλική θεραπεία για κοινούς θνητούς

 Η θεραπεία αυτή γεννήθηκε στα βασιλικά spa της Γαλλίας το 1932 και κερδίζει συνεχώς έδαφος στον τομέα της κοσμητικής δερματολογίας

Το carboxytherapy επωφελείται επί της ουσίας μιας φυσιολογικής διαδικασίας του οργανισμού: τη χρήση οξυγόνου για την αποβολή διοξειδίου του άνθρακα. Χορηγούνται  στα σημεία του προβλήματος ακίνδυνες δόσεις διοξειδίου του άνθρακα, με στόχο την ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή, καθώς το αίμα είναι ο φορέας του οξυγόνου. Η καλύτερη αιμάτωση και οξυγόνωση προκαλεί την αγγειογένεση νέων αιμοφόρων κυττάρων στα επίμαχα σημεία, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η εξωτερική όψη της επιδερμίδας, ακόμη και σε σημεία που έχουμε λεπτές γραμμές έκφρασης αλλά και  βαθύτερα σημάδια του χρόνου.

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα και στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων, καθώς μία μικρή δόση διοξειδίου του άνθρακα στο κάτω βλέφαρο τονώνει την μικροκυκλοφορία στην περιοχή, βελτιώνει το δίκτυο των τριχοειδών αγγείων, αντικαθιστά το μελανό χρώμα με έναν πιο υγιή ροζ τόνο και προσφέρει έτσι ένα πιο ξεκούραστο βλέμμα.


Κηλίδες Ηλικίας και Ήλιου

Τα τελευταία χρόνια, καλοήθεις βλάβες του δέρματος παρουσιάζονται όλο και σε νεότερες ηλικίες και με μεγαλύτερη συχνότητα. Οι χρωματικές, αυτές, αλλοιώσεις, απόρροια του σύγχρονου τρόπου ζωής (υπερβολική έκθεση στον ήλιο), εμφανίζονται σε περιοχές του δέρματος όπως το πρόσωπο, τα χέρια, το μπούστο και η πλάτη. Η χρήση των Δερματολογικών Q-Switched Lasers, προσφέρει άριστα αποτελέσματα, με τη μέγιστη ασφάλεια. Η εξελιγμένη τεχνολογία των Q-Switched LASERS, επιτρέπει την επιλεκτική δράση και την εξάλειψη των κηλίδων, αφήνοντας ανέπαφο το γύρω υγιές δέρμα.

Xρησιμοποιούνται συνδυαστικά 3 διαφορετικοί τύποι εξελιγμένων Lasers (Q-Switched Alexandrite 755nm, Q-Switched KTP 2nd Harmοnics 532nm, και Q-Switched Nd: YAG 1064nm ), έτσι ώστε  επιλέγοντας- κατά περίπτωση- διαφορετικό μήκος κύματος φωτός, ανάλογα με τον τύπο αλλά και το βάθος εντόπισης της βλάβης, να επιτυγχάνονται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, ανεξάρτητα από το είδος, την έκταση και την περιοχή εντόπισης των κηλίδων.

Με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζονται οι εκ γενετής κηλίδες και φακίδες.


RPR: η νέα αντιγηραντική λύση είναι στη… φύση!

Η σύγχρονη δερματολογία έχει πλέον στα χέρια της μία νέα απολύτως φυσική θεραπεία για να γυρίζει τον χρόνο πίσω, χωρίς να καταφεύγουμε σε ξένες χημικές ουσίες. Το λεγόμενο PRP (Platelet Rich Plasma) αποτελεί την πιο σύγχρονη θεραπεία αντιγήρανσης που χρησιμοποιεί το αίμα του ίδιου του ασθενούς για την αναζωογόνηση της επιδερμίδας του.

Έχοντας αποδείξει τα περασμένα χρόνια τις επουλωτικές και αναπλαστικές της ιδιότητες σε περιπτώσεις εγκαυμάτων ή εκτεταμένων ουλών, η μέθοδος PRP διεισδύει τώρα και στον τομέα της κοσμητικής ιατρικής και εγγυάται άμεση σύσφιξη του δέρματος, μείωση των λεπτών γραμμών έκφρασης, καθώς και υποχώρηση των ουλών ακμής. Λαμβάνεται μικρή ποσότητα αίματος από τον ασθενή (5-10ml), το οποίο υποβάλλεται σε ειδική επεξεργασία με φυγοκέντριση προκειμένου να απομονωθεί το πλούσιο σε αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες πλάσμα. Στη συνέχεια, αυτό εγχέεται στην επιδερμίδα για να διεγείρει την παραγωγή του φυσικού κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα και να προσφέρει έτσι μία σφριγηλή, λαμπερή και νεανική όψη.

Σε αντίθεση με άλλες επίπονες μεθόδους, η διαδικασία RPR διαρκεί μόλις μισή ώρα, πραγματοποιείται στο ιατρείο, είναι ανώδυνη, αναίμακτη και ακίνδυνη, δεν εισάγει στον οργανισμό ξένες ουσίες και δεν αλλοιώνει τις φυσικές εκφράσεις του προσώπου!


*Ευχαριστούμε τον  Δρ. Χριστόφορο Τζερμιά

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Εξειδικευμένος στην Οξφόρδη & Λονδίνο

www.abh-medicalgoup.com


Αthens Beverly Hills Medical Group

Βασιλέως Γεωργίου 12 & Λαοδίκης, Γλυφάδα

T: 210 8949920, 210 8949090