Barba Lazaros: The X-mas menus

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων (35,00 €)

  • Κεφτεδάκια καπνιστά γαλοπούλας ψημμένα στον ξυλόφουρνο, με κρέμα κάστανου και σταγόνες γλυκιάς μουστάρδας με μέλι.
  • Κρεατόσουπα λαχανικών με μοσχαρίσιο χτένι, καπνιστή πάπρικα και κρέμα από ποντιακό γιαούρτι.
  • Πράσινη σαλάτα σπανάκι βαλεριάνα, τοματίνια, τραγανό παστράμι, καρπάτσο καπνιστού βιολογικού κοτόπουλου, πέταλα πεκορίνο, γλυκό κουταλιού πορτοκάλι και σάλτσα εσπεριδοειδών.
  • Μανιτάρι γεμιστό με κιμά γαλοπούλας, κάστανα, κουκουνάρι, με κασέρι Ζόχου, επάνω σε κρέμα από ποικιλία μανιταριών και λάδι ελληνικής τρούφας.
  • Κριθαρότο με ψαχνό από μοσχαρίσιο οσομπούκο καπνιστό, πέταλα πικάντικου τυριού Σαν Μιχάλη και αρωματικό λάδι μαϊντανού.
  • Σπαλομπριζόλα χοιρινή καπνιστή με σάλτσα κουμανταρία, βασιλομανίταρα και νεαρές πατάτες βουτύρου ή μοσχαρίσιο rib – eye black angus πάνω σε πουρέ χονδροσπασμένης πατάτας με ψημμένα λαχανικά και σάλτσα ψητού αρωματισμένη με λάδι δενδρολίβανου.
  • Σοκολατόπιτα με μπανάνα, πάνω σε σκράμπλ μπισκότου σοκολάτας με καραμέλα βουτύρου, σαντιγί και κροκάν ξηρών καρπών.

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς (45,00 €)

  • Καρπάτσιο από καπνιστό ψαρονέφρι με πικάντικη βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, μαζί με δροσερή σαλάτα και καβουρδισμένο σουσάμι.
  • Βελουτέ σελινόριζας και αγκιναράκι της Ιερουσαλήμ, ζεστό αφρό από καπνιστή φέτα Παρνασσού, αρωματικό ελαιόλαδο μαύρης τρούφας, κρουτόν από κρητικό ντακάκι, χώμα από ελιά μαύρη Καλαμών.
  • Πράσινη ανάμεικτη σαλάτα με φυλλώματα από μαρούλια, καπνιστή πανσέτα, μανιτάρια πλευρώτους, πιπεριά Φλωρίνης, πέρλες ροδιού, βινεγκρέτ μουστάρδας, καβουρδισμένο κολοκυθόσπορο, τοματίνια και μους από κατίκι Δομοκού.
  • Ραβιόλια γεμιστά με ανθότυρο, ξύσμα πορτοκαλιού και καπνιστό σύγκλινο Μάνης.
  • Λαχανοντολμάδες με ψαχνό από αρνάκι γάλακτος, αρωματικό ρύζι, πιπεριά Φλωρίνης με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και σάλτσα ψητού με κυδώνι.
  • Ρολό μαύρου χοίρου γεμιστό με ποικιλία ελληνικών τυριών, πιπεριά Φλωρίνης με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και σάλτσα ψητού με κυδώνι ή κότσι αρνίσιο αργομαγειρεμένο στο φούρνο, σάλτσα φέτας με θυμάρι και baby πατάτες βουτύρου.
  • Μπεζέδες από τραγανή γλυκιά μαρέγκα, κρέμα ζαχαροπλαστικής με φρέσκια βανίλια, φρούτα του δάσους, σαντιγί και δροσερή σάλτσα από φράουλα.

Μετά την αλλαγή του χρόνου θα σερβιριστεί σαμπάνια και βασιλόπιτα.

Ζησιμοπούλου 24Α, Π. Φάληρο
Τ: 210 9403003, 210 9410333
www.barbalazaros.gr
FB: Barbalazaros