Barbalazaros: Γευστικές και ξεχωριστές παραμονές

ΜΕΝΟΥ ΕΟΡΤΩΝ


ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ (€40)

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

Καρπάτσιο µοσχαρίσιο καψαλισµένο µε γραβιέρα Ίου και λάδι τρούφας.


ΣΟΥΠΑ

Βελουτέ σούπα µαραθόριζας, τραγανό χοιρινό παστράµι, κατίκι ∆οµοκού µε ντακάκια Κυθήρων.


ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Τάρτα µάραθου µε καυκαλήθρες, µυρώνια και καλαθάκι Λήµνου. 

Σουφλέ µε πεκορίνο Αµφιλοχίας, λόζα Κέας πάνω σε µαρµελάδα.


ΣΑΛΑΤΑ

Μεσκλάν µε ψαχνό καπνιστής γαλοπούλας, τραγανά πέταλα γραβιέρας Κρήτης, κρίθινα καβουρµαδάκια, κρέµα λευκού βαλσάµικου µε πορτοκάλι και καβουρδισµένο σουσάµι. 


ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Μοσχαρίσια σπάλα µπρεζέ µε σάλτσα κόκκινου κρασιού, µε άγρια µανιτάρια πάνω σε στραπάτσα πατάτας. 

Αχνιστό χεράκι γεµιστό µε πιπεριά Φλωρίνης, κρέµα φέτας και σάλτσα ψητού µε θυµάρι και κυδωνάτες πατάτες βουτύρου. 


ΓΛΥΚΟ 

Τάρτα Mont blanc πάνω σε κουλί από µύρτιλα. 


barmpa-lazaros-14


 

ΠΑΡΑΜΟΝΗ  ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ (€50)

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

Καρπάτσιο χοιρινό µε τσάτνεϊ από φινόκιο µε πιπερόριζα.


ΣΟΥΠΑ

Βελουτέ σούπα κολοκύθας µε βασιλοτύρι Ηπείρου, καπνιστή πάπρικα και κροστίνι µε φρέσκα µυρωδικά.


ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Ραβιόλι µε άγρια µανιτάρια, σάλτσα από γραβιέρα Νιότικη υψηλής ωρίµανσης, λάδι φρέσκιας τρούφας.

Χειροποίητοι λαχανοντολµάδες µε αρωµατικό ρύζι, ψαχνό µοσχαρίσιας ουράς και σάλτσα µοσχολέµονου µε κρόκο Κοζάνης. 


ΣΑΛΑΤΑ

Μεσκλάν µε τραγανό σύγκλινο Μάνης, µανιτάρια πλευρώτους, πέρλες ροδιού, βινεγκρέτ από φρούτα τους δάσους, κουκουνάρι και µους Ελληνικών τυριών.


ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Μοσχαρίσιο φιλέτο µε σάλτσα ψητού µε κεδρόµηλα και νεαρές πατάτες γκρατινέ µε µυρωδικά. 

Πανσέτα χοίρου φυτικής εκτροφής πάνω σε πουρέ σελινόριζας, µε σάλτσα ψητού µε κυδώνι.


ΓΛΥΚΟ

Μους λευκής σοκολάτας µε γεύση σαµπάνιας και φύλλα χρυσού.


 

*Μετά την αλλαγή του χρόνου σερβίρεται βασιλόπιτα και ένα ποτήρι Moscato d’asti.


Ζησιµοπούλου 24Α, Π. Φάληρο

Τ: 210 9403003, 210 9410333

 www.barbalazaros.gr

FB: Barbalazaros


bl-psarades_page_3