Bũba: Γεύσεις και διάθεση που μας ταξιδεύουν στην εξωτική Ασία

Η ομάδα  του  Guru  bar, επέστρεψε το Νοέμβριο  του  2014, δημιουργώντας ένα νέο πρότυπο εστίασης και διασκέδασης.


Το ιστορικό κτίριο του Μπενάκειου βρεφονηπιακού σταθμού στην Κηφισιά, στεγάζει έναν -πρωτόγνωρο για τα Βόρεια προάστια- χώρο ασιατικής φιλοξενίας για τον επισκέπτη που ψάχνει κάτι παραπάνω από ένα all day bar restaurant. H αίσθηση ευφορίας χωρίς στομφώδεις διαθέσεις, τα έντονα χρώματα στον περιβάλλοντα χώρο, ο κατάλογος με Ασιατικές επιρροές, η διάθεση ζεν ανάπαυλας που όμως, τα βράδια «ηλεκτρίζεται», η ρετρό διακόσμηση του χώρου, η ανοιχτή κουζίνα όπου μπορείτε να δείτε τη «μαγειρική μαγεία» να συμβαίνει, ο arty ημιόροφος, το glasshouse του κήπου, είναι όλα τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει.


Ο Κωνσταντίνος Ζουγανέλης, διατήρησε την αισθητική που καθιέρωσε το bar Guru bar και επανένωσε την ομάδα του, μετουσιώνοντας ιδανικά το «ιστορικό» παρελθόν του στην Αθηναϊκή διασκέδαση, σ’ ένα απολύτως πρωτότυπο και σύγχρονο παρόν. Με το Διονύση Παξινό στο καλωσόρισμα και την καθημερινή επιμέλεια του χώρου, την Ταϊλανδέζα «κυρία Μαρία» στην κουζίνα, το ανανεωμένο μενού, με κλασικές και «πειραγμένες» ταϊλανδέζικες και βιετναμέζικες συνταγές, άρτια υλοποιημένες και παρουσιασμένες, δίνει σε μία καθημερινή επίσκεψη την αίσθηση ιδιαίτερης εξόδου, ενώ παράλληλα σας κάνει να νιώθετε αυτή τη θαλπωρή του να τρώτε street food σε μια ασιατική αγορά στο Ανόι ή στο Χονκ Κονκ. Στα highlights του καταλόγου θα βρείτε δύο παραλλαγές των Vietnamese Rolls (vegan και μη -με πάπια στον ατμό- φρέσκα λαχανικά και vermicelli noodles τυλιγμένα σε rice paper), την Duck Salad (αρωματική πάπια στη σχάρα με vermicelli noodles), τις Pok Pok chicken wings (τραγανές φτερούγες κοτόπουλο, μαριναρισμένες σε μυστική μαρινάδα με βάση τη fish sauce), αλλά και το Burmese Chicken Curry – φιλέτο κοτόπουλο, κόκκινο και κίτρινο curry και ρύζι γιασεμιού στον ατμό). Μην παραλείψετε να δοκιμάστε επίσης, ένα Bún chá, το κλασικό Βιετναμέζικο πιάτο από το Ανόι, με βασικά συστατικά το ψητό χοιρινό μαριναρισμένο σε καραμέλα και fish sauce ή τα Βιετναμέζικα Steamed Buns (Crispy Pork Belly, Kimchi Pickles, Veggies & Hoisin Sauce).


Τέλος, συνοδεύστε τις sweet & sour, salty or spicy γεύσεις των πιάτων, με κλασικά και μη cocktails.


Κάθε Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι στον κήπο του buba σερβίρεται ένα set menu 4 πιάτων με €25.


Παπαδιαμάντη 4, Κηφισιά,
Τ: 210 6231151, 698 0457387,
FB: buba
www.bubabistrotexotique.com
Σάββατο & Κυριακή: Από τις 12:00 κι ως αργά τη νύχτα,
Καθημερινές: 19:00 – 02:00


bax_3250-edit


bax_3433-edit


bax_6084-edit_2


bun-cha


burmese-chicken-curry


buba-logo-1