Χατζηκυριάκος Κώνσταντίνος: «Στόχος ήταν να δημιουργήσω ένα φιλικό στον κόσμο μαγαζί, που αναδεικνύει την παράδοση και τη γεύση»

Ιδιοκτήτης του Παστουρμά bar


Πώς πήρατε την απόφαση να επενδύσετε σε ένα τόσο ιδιαίτερο κόνσεπτ;
Έχω ασχοληθεί με catering, παροχές υπηρεσιών και γενικά όλα τα πόστα σε εστιατόρια, μέχρι που θέλησα ν’ ανοίξω έναν καινούριο χώρο, φιλικό προς τον κόσμο, με καλές τιμές, που να αναδεικνύει την παράδοση. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μαγαζί για δύο λόγους: αφενός γιατί δουλεύουμε με φρέσκα ελληνικά προϊόντα, αφετέρου γιατί προσφέρουμε επεξεργασμένο κρέας το οποίο συνδυάζεται με φρέσκα λαχανικά και προκύπτει ένα νόστιμο αποτέλεσμα.


Θέλετε να μας εξηγήσετε τη φιλοσοφία του μαγαζιού;
Η φιλοσοφία του μαγαζιού είναι να υπάρχει ένα ζεστό και οικείο περιβάλλον που να «αγκαλιάζει» τον πελάτη, με ιδιαίτερα φιλικές τιμές. Σκοπός μας είναι να μπορεί ο καθένας, ακόμη και με χαμηλή οικονομική δυνατότητα, να πραγματοποιήσει μια ευχάριστη έξοδο και ν’ απολαύσει το φαγητό μας. Εκτός από παστουρμά υπάρχουν πολλές επιλογές στον κατάλογο, όπως κοτόπουλο, μπιφτέκια, λουκάνικα, σαλάτες με λαχανικά απ’ όλη την Ελλάδα, η χειροποίητη πατάτα δικής μας κατασκευής και πολλά άλλα.


Πράγματι, το κλίμα είναι πολύ φιλικό και ευχάριστο με ωραίες μουσικές επιλογές.
Ναι, εδώ θα ακούσετε μουσική, καθαρά ελληνική, σε όλες τις μορφές της, από παραδοσιακά τραγούδια μέχρι ρεμπέτικα, καθώς και παλιό λαϊκό και μοντέρνο ρεπερτόριο.


Γιατί επιλέξατε να δραστηριοποιηθείτε συγκεκριμένα στη Γλυφάδα;
Προσωπικά θεωρώ τη Γλυφάδα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας. Οι λόγοι που την επέλεξα είναι δύο. Πρώτον γιατί, για εμένα, είναι κάτι σαν την «Καλντέρα» της Αθήνας από πολύ παλιά και δεύτερον γιατί πιστεύω πως έχει αξιοποιηθεί ως μέσο τουρισμού και όχι τόσο για την ομορφιά που την χαρακτηρίζει. Αυτή την ομορφιά ήθελα να αναδείξω ως επιχειρηματίας μέσα από το μαγαζί μου.


Μιλήστε μας λίγο για το χώρο και τη διακόσμησή του που είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη.
Καταρχήν, επέλεξα αυτό τον ιστορικό δρόμο και νοίκιασα το μαγαζί λόγω της όμορφης αύρας που εξέπεμπε. Στη συνέχεια έκανα μια πλήρη ανακαίνιση προκειμένου να δώσω χρώμα και ζωντανές πινελιές στο χώρο. Είναι ένα μαγαζί προσεγμένο, καθαρό, κατασκευασμένο με φροντίδα και με επιλεγμένα έπιπλα για την απόδοση του παραδοσιακού στυλ.


Πόσο καιρό λειτουργεί το εστιατόριο;
Λειτουργεί περίπου ένα μήνα. Ωστόσο, το σημαντικότερο είναι ότι αρέσει στον κόσμο ο οποίος έχει ανταποκριθεί θερμά σε αυτό το εγχείρημα και μάλιστα οι πελάτες είναι όλων των ηλικιών, από 8 έως 80 χρονών! Από τα πιο δημοφιλή πιάτα είναι η προβατίνα σνίτσελ, ένα ιδιαίτερο πιάτο του καταλόγου.


Βλέπω έχετε και τα Sary, τα πιο γνωστά προϊόντα για παστουρμά.
Η εταιρία Sary είναι πολύ εξελιγμένη στο χώρο της και καθώς δεν παράγει μεγάλες ποσότητες, μας τροφοδοτούν συγκεκριμένα καταστήματα με προσεγμένη επεξεργασία και διανομή. Σε σχέση με τα υπόλοιπα προϊόντα, βασικό χαρακτηριστικό του μαγαζιού είναι πως αυτό είναι «διάφανο» απέναντι στον πελάτη, με την έννοια ότι μόλις μπαίνει μέσα μπορεί να τα δει όλα και να επιλέξει τι θα παραγγείλει. Έχεις την αίσθηση ότι μπαίνεις μέσα στην κουζίνα. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε από εκείνους. Και βέβαια, όλα τα προϊόντα είναι διαθέσιμα προς πώληση, σαν σε παντοπωλείο. Το δε φαγητό, ετοιμάζεται εκείνη την ώρα, δεν προσφέρουμε τίποτε κατεψυγμένο. Μαγειρεύεται σύμφωνα με τις προτιμήσεις και τα γούστα των πελατών.


Αυτή δεν είναι μια χρονοβόρα διαδικασία;
Το καλό φαγητό θέλει υπομονή. Δεν θέλω βιαστικούς πελάτες, αλλά πελάτες που τους αρέσει να απολαμβάνουν το φαγητό τους, γι’ αυτό και θα χρειαστεί κάποιος χρόνος. Όλα έχουν μια προσεγμένη σειρά που φτάνουν στο τραπέζι, πρώτα τα κρύα ορεκτικά και η σαλάτα και μετά οι μερίδες.


Έχετε αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα;
Το μεγαλύτερο μέρος του καταλόγου είναι από προϊόντα ελληνικής παραγωγής. Ωστόσο, υπάρχουν και πολύ ιδιαίτερα προϊόντα που δεν τα βρίσκεις στην Ελλάδα ή αν τα βρεις, δεν έχουν την αντίστοιχη ποιότητα. Στο βαθμό που μπορούμε στηρίζουμε την ελληνική παραγωγή και αγορά.


Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;
Το Bar Pastourma θα ανοίξει μέσα στο 2016 στην Αστόρια της Αμερικής και το 2017 στη Μύκονο.


Είστε καθημερινά ανοιχτά;
Είναι ανοιχτό 7 ημέρες την εβδομάδα, από τις 12 το πρωί έως τις 12 το βράδυ. Από τις αρχές Ιουνίου θα έχουμε και ελληνικό πρωινό, από τις 7 το πρωί έως τις 12. Τέλος, μετά τις 12 το βράδυ προβλέπεται το μαγαζί να μετατρέπεται σε μπαρ με ποτά και κοκτέιλ με βάση πάντοτε τα ελληνικά ποτά, όπως το ούζο.


Κωνσταντινουπόλεως 7, Γλυφάδα

T: 215 5555575

www.barpastourma.gr

FB: BAR PASTOURMA

IN CATEFORY: FACES