Χείλη… ερμητικά κλειστά!

Τα χείλη μας είναι ένα πολύ ιδιαίτερο σημείο του προσώπου μας. Τα περιποιούμαστε όμως έτσι όπως πρέπει για να διατηρούνται νεανικά;


Τα χείλη µας είναι ευαίσθητα. Στην ηλιακή ακτινοβολία, στο κρύο, στη ζέστη και φυσικά στο χρόνο! Το πρόβληµα εντοπίζεται στην απώλεια όγκου στα χείλη αλλά και στις γραµµές γύρω από αυτά όπου συνήθως φαίνεται η ηλικία µας. Μεγαλύτερο πρόβληµα µάλιστα αντιµετωπίζουν οι καπνιστές αλλά και όσοι εκτίθενται υπερβολικά στον ήλιο. Ειδικά όσοι καπνίζουν, λόγω της κίνησης που κάνουν τα χείλη κατά το κάπνισµα παρουσιάζουν εντονότερες ρυτίδες γύρω από αυτά. Σε αυτές τις περιπτώσεις ένα απλό lip balm δεν κάνει… δουλειά από µόνο του! Χρειάζονται άλλα «µέτρα» προκειµένου τα χείλη να δείχνουν νεανικότερα, φρέσκα και γεµάτα. 


Lip Serums

Τα serums για τα χείλη αποτελούν το νέο hot προϊόν για την βαθιά ενυδάτωση των χειλιών. Μπορεί να περιέχουν από υαλουρονικό και πεπτίδια µέχρι κολλαγόνο και ρετινόλη. Για τις γυναίκες που δεν θέλουν βελόνες στα χείλη τους προκειµένου αυτά να «γεµίσουν» τα serums είναι µια λύση που σταδιακά κάνουν τα χείλη πιο µαλακά, λεία και πιο γεµάτα αρκεί να τηρείτε ευλαβικά µια ρουτίνα αρκετές φορές τη µέρα και για µερικές εβδοµάδες εάν θέλετε να δείτε αποτελέσµατα.


Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι το δέρµα γύρω από τα χείλη σας που θέλει και αυτό εντατική φροντίδα µε serum και φυσικά ένα πολύ καλό αντηλιακό αλλά και κάποια τοπικά αντιοξειδωτικά που θα το προστατέψουν από την ζηµιά που κάνει η ηλιακή ακτινοβολία. Αντηλιακό κραγιόν χρειάζεστε οπωσδήποτε και για τα χείλη σας ενώ ένας δερµατολόγος ειδικός στην αισθητική ιατρική µπορεί να σας συστήσει µια θεραπεία που θα εφαρµόζετε µε ρετινόλη και πεπτίδια εάν θέλετε να αυξήσετε τον όγκο των χειλιών σας.


Thin-Lips


LASER και peeling

Το δέρµα γύρω από τα χείλη σας έχει την τάση να «πέφτει». Αυτό δείχνει την ηλικία σας! Για να το προλάβετε, η σύγχρονη κοσµετολογία σας παρέχει πολλές εναλλακτικές: χηµικό πήλινγκ, ραδιοσυχνότητες, θεραπείες λέηζερ µπορούν να ενεργοποιήσουν το κολλαγόνο της περιοχής, να ενισχύσουν τη µικροκυκλοφορία και έτσι να βοηθήσουν το δέρµα να διατηρείται στη θέση του χωρίς ρυτίδες. Όλα αυτά όµως σε εξειδικευµένα κέντρα οµορφιάς!


Ενέσιµα

Όταν ακούτε ενέσιµα σίγουρα ο νους σας πάει στο µπότοξ ή σε ενέσιµη σιλικόνη προκειµένου να φουσκώσουν τα χείλη σας. ∆εν είναι όµως µόνο αυτό! Τα λεγόµενα lip fillers έχουν στόχο να αναδιαµορφώσουν το σχήµα των χειλιών σας που χάνεται µε το πέρασµα των χρόνων χωρίς απαραίτητα να τα αυξήσουν δραµατικά σε όγκο. Μερικές σταγόνες µπότοξ βέβαια θα µαλακώσουν τις γραµµές γύρω από τα χείλη σας ώστε να δείχνουν πιο νεανικά αρκεί να είστε προετοιµασµένη για µερικούς µήνες µετά τις ενέσεις να αποχωριστείτε τη συνήθειά σας να πίνετε µε καλαµάκι!


Εάν θέλετε νεανικά χείλη, που θα είναι πάντα καλοσχηµατισµένα πρέπει να τα φροντίσετε µε τον κατάλληλο τρόπο,  διότι και τα χείλη µας… γερνάνε, αποκαλύπτοντας όσα θέλουµε να κρύψουµε!