Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων: Το hot spot του χειμώνα, μας υποδέχεται με νέες εκπλήξεις

Οι υποδομές του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων ικανοποιούν όλους όσους αγαπούν τα χειμερινά σπορ, αλλά και τις πιο απαιτητικές ανάγκες αθλητών και αθλητικών αποστολών. Ακόμα όμως και αν δε θέλετε να αθληθείτε, το χιονοδρομικό κέντρο είναι ο απόλυτος χειμερινός προορισμός για χαλάρωση, διασκέδαση και παιχνίδια με το χιόνι, μόλις μια ανάσα από την Αθήνα.


Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία συνάντησης στα Καλάβρυτα από τότε που πρωτοάνοιξε το 1988 και το μεγαλύτερο χιονοδρομικό της Πελοποννήσου. Βρίσκεται 15χλμ. μακριά από την ιστορική πόλη και είναι τοποθετημένο στο όρος Χέλμο, που σημαίνει χιονισμένο βουνό και έχει υψόμετρο που ξεκινά από τα 1.650 και φτάνει τα 2.340 μέτρα.
Με 7 αναβατήρες και 13 πίστες για αρχάριους και προχωρημένους, υπόσχεται να δώσει δυνατές συγκινήσεις στους σκιέρ, αλλά ακόμα και αν δεν είστε γνώστες του αθλήματος οι άρτια οργανωμένες σχολές που βρίσκονται στο χιονοδρομικό κέντρο θα σας διδάξουν τις βασικές τεχνικές και θα σας επανδρώσουν με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Μία μάλιστα από τις πίστες του, με το όνομα Νεφέλη, ξεπερνά σε μήκος τα 3.200 μέτρα, γεγονός που την κατατάσσει σε μία από τις μεγαλύτερες πίστες στην Ελλάδα. Οι υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις του διαθέτουν ειδικές πίστες για snowboard, moguls ski, cross country ski, snowmobiles, ενώ διαθέτει και το μοναδικό Snow Tube park στην χώρα. Όσοι πάλι θέλουν απλά να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την εκδρομή τους, μπορούν απλά να παίξουν με το χιόνι και να χαρούν το λευκό τοπίο.
Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων βρίσκεται ο ψηλότερος εναέριος αναβατήρας στην Ελλάδα που χαρίζει στους επισκέπτες του μια μοναδική πανοραμική θέα που φτάνει ως τη θάλασσα του Κορινθιακού κόλπου. Η τοποθεσία του χιονοδρομικού κέντρου είναι που το κάνει πόλο έλξης για τους λάτρεις των extreme sports, ιδιαίτερα για όσους αγαπούν τις πτήσεις με αλεξίπτωτο. Οι πλαγιές του αποτελούν ιδανικό σημείο απογείωσης και οι διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει κανείς, είναι είτε προς την κοιλάδα των Λουσών, είτε προς τα Καλάβρυτα και το Ηρώο.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων καινοτομεί ξανά!
Φέτος, το κέντρο «ανανεώθηκε» και προσθέτει μια ακόμα πρωτιά στον τρόπο λειτουργίας του. Μια ολοκαίνουρια πίστα 2,7 χιλιομέτρων με μικρή κλίση μας περιμένει να την επισκεφθούμε και να ανεβάσουμε την αδρεναλίνη μας στα ύψη. Ακόμα σημαντικότερη όμως, είναι η παρουσίαση ενός νέου ηλεκτρονικού συστήματος αυτόματων κρατήσεων για ολόκληρα πακέτα προσφορών (e-booking all inclusive). Αυτό το σύστημα κρατήσεων εφαρμόζεται για πρώτη φορά, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ένας τόσο ευέλικτος και λειτουργικός τρόπος κρατήσεων θα διευκολύνει τους επισκέπτες και θα αυξήσει τη δημοτικότητα όχι μόνο του Χιονοδρομικού Κέντρου, αλλά και ολόκληρης της γύρω περιοχής.


Σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, γίνονται πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, ενώ μπορείτε να κάνετε νυκτερινό σκι, αλλά και να περάσετε την πρωτοχρονιά κάνοντας το αγαπημένο σας σπορ.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site www.kalavrita-ski.gr ή στο Τ: 26920 24451-2IN CATEFORY: KALAVRITA