Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Η ιστορία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού ξεκινά το 1976, όταν τοποθετήθηκαν οι πρώτοι αναβατήρες. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά… Έχει καθιερωθεί ως ο Νο 1 χειμερινός προορισμός και αγαπημένος τόπος των διασήμων! Οι εγκαταστάσεις του συγκρίνονται άνετα – αν όχι, ξεπερνούν –  με τα διεθνή πρότυπα και προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους λάτρεις των χειμερινών σπορ και όχι μόνο. Φέτος, ακόμα και όσοι θεωρούν τον Παρνασσό δεύτερο σπίτι τους, θα συναντήσουν πολλές καινούριες εκπλήξεις που θα τους ανοίξουν νέους ορίζοντες διασκέδασης!


Με 21 (23) πλέον πίστες, 7 διαφορετικές χιονοδρομικές διαδρομές που ξεπερνούν σε συνολικό μήκος τα 34 χιλιόμετρα, 4 mini πίστες για αρχάριους και 10 μονοπάτια, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού χαρακτηρίζεται επάξια ως το καλύτερο της Ελλάδας και έχει αγαπηθεί όσο κανένα άλλο. Πληρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας, διαθέτει 12 «μαύρες» διαδρομές με βαθύ χιόνι που βρίσκονται εκτός πίστας, για να προσφέρουν έξτρα δόσεις αδρεναλίνης σε όσους γνωρίζουν καλά το άθλημα. Είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που διαθέτει 4 πιστοποιημένες πίστες, τον Ηνίοχο Νο6, τον ΗρακλήΝο8, τον Οδυσσέα Νο9 και τον ΒάκχοΝο2, για τη διοργάνωση διεθνών αγώνων σκι. Όποιες και αν είναι οι ικανότητές σας στο σκι ή όποιο βαθμό δυσκολίας και αν επιθυμείτε, η κατάβασή σας ξεκινά από τα 2.260 μέτρα και φτάνει μέχρι τα 1.640 μέτρα υψόμετρο, προσφέροντάς σας μια μαγευτική θέα που φτάνει μέχρι τη θάλασσα.
Για όσους αναζητούν την πραγματική διασκέδαση στη φύση, στα Κελλάρια υπάρχει το Snow Fun Park. Μια μεγάλη πίστα με snow tubes περιμένει να την εξερευνήσετε με τεράστιες σαμπρέλες χιονιού ή ακόμα και αν θέλετε ν’ αφήσετε τα πέδιλά σας και να τριγυρίσετε στο κατάλευκο τοπίο, μπορείτε να νοικιάσετε ένα snow mobile! Στην ίδια περιοχή θα βρείτε καταστήματα για τη συντήρηση των σκι και του snowboard σας, με τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά μηχανήματα.
Κι αν ακόμα θέλετε απλά να χαλαρώσετε και ν’ απολαύσετε την εκδρομή σας στο βουνό, το Χιονοδρομικό Κέντρο θα σας προσφέρει όλες τις ανέσεις. Ζεσταθείτε με μια κούπα καφέ και απολαύστε το τοπίο στα δύο café που υπάρχουν και δοκιμάστε τις ντόπιες, παραδοσιακές λιχουδιές στο εστιατόριό του. Δε θα χρειαστεί ν’ ανησυχήσετε στιγμή για τυχόν ατυχήματα, αφού λειτουργούν δύο καλά εξοπλισμένα ιατρεία, ενώ για όσους γονείς επιθυμούν να εξασκηθούν ξέγνοιαστοι στις πίστες, υπάρχει υπηρεσία φύλαξης με παιδική χαρά για να παίξουν οι λιλιπούτειοι επισκέπτες.


Νέες διαδρομές για ολοκαίνουριες περιπέτειες
Οι φανατικοί φίλοι του σκι θα προσθέσουν μια καινούρια εμπειρία στο ενεργητικό τους. Ένας νέος αναβατήρας κατασκευάστηκε στο Χιονοδρομικό του Παρνασσού για να συνδέσει για πρώτη φορά τα Κελάρια με τον Βάκχο. Πρόκειται για έναν από τους 4 πιο σύγχρονους αναβατήρες τύπου «combi» που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο και δίνει τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να ανέβει από τα 1.750 μέτρα στα 2.250 μέτρα υψόμετρο, μέσα σε λιγότερο από 10 λεπτά, πάντα με απόλυτη ασφάλεια και άνεση! Μέσα στο 2015 και αρχές του 2016 αναμένεται η ολοκλήρωση των έργων στη Φτερόλακκα που περιλαμβάνουν την ίδρυση Αιολικού Πάρκου, έτσι ώστε το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού ν’ αποκτήσει ενεργειακή αυτονομία.


Στόχος όλων αυτών των αλλαγών είναι να γίνει το κοσμοπολίτικο βουνό  πόλος έλξης για όσους αγαπούν τα χειμερινά αθλήματα και τόπος αναψυχής για jet setters απ’ όλο τον πλανήτη, αλλά και να προσφέρουν στους επισκέπτες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, αντίστοιχες των χιονοδρομικών του εξωτερικού.


Μικροί και μεγάλοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πλήθος δραστηριοτήτων και winter sports στο οργανωμένο Χιονοδρομικό Κέντρο.


Ανακαλύψτε τις 7 χιονοδρομικές διαδρομές.IN CATEFORY: ARACHOVA