Χρήστος Αθανασιάδης: Chef/Συνιδιοκτήτης εστιατορίου Nice n Easy

christos athanasiadis chef nice n easy

Χρήστος Αθανασιάδης: Chef/Συνιδιοκτήτης εστιατορίου Nice n Easy

 

Φέτος συναντάμε το Nice n Easy σε ένα νέο χώρο. Με τι κριτήρια επιλέχτηκε και πώς αντικατοπτρίζει τη γενικότερη φιλοσοφία του εστιατορίου;

 

Πράγματι, φέτος το nice n easy «μετακόμισε» από το Καλό Λιβάδι, όπου βρισκόμασταν για δύο χρόνια, στη Χώρα και συγκεκριμένα στην Αλευκάντρα. Πρόκειται για το καλύτερο σημείο στο νησί, χωρίς υπερβολή. Από τη μία μεριά, οι επισκέπτες έχουν θέα στη Μικρή Βενετία και, ταυτόχρονα, αν γυρίσουν το βλέμμα, αντικρίζουν τους χαρακτηριστικούς ανεμόμυλους! Θέλαμε να βρεθούμε στη Χώρα και σε αυτό βοήθησαν και οι συγκυρίες. Ήμασταν τυχεροί που φέτος μπορέσαμε και εξασφαλίσαμε το συγκεκριμένο χώρο. Αντικατοπτρίζει πλήρως τη φιλοσοφία μας, δηλαδή το «living… niceneasy».

 

Τι παραμένει ίδιο όσον αφορά το εστιατόριο γενικότερα και τον κατάλογο πιο ειδικά και τι αλλαγές συναντάμε φέτος στο μενού, αλλά και στη φιλοσοφία;

 

Παραμένουμε το μοναδικό biorestaurant στο νησί, πάντα με προτεραιότητα στην άριστη πρώτη ύλη. Συνεχίζουμε τις συνεργασίες μας με τοπικούς παραγωγούς, χρησιμοποιώντας λούντζα και τυροκομικά (όπως κοπανιστή, ξινοτύρι και τυροβολιά). Επίσης, αυξήσαμε τα πιάτα με φρέσκο ψάρι και θαλασσινά.

 

Αυτό το καλοκαίρι το Nice n Easy συμπληρώνει δύο χρόνια παρουσίας στη γαστριμαργική σκηνή του νησιού. Ποια στοιχεία είναι αυτά που θεωρείτε ότι το έκαναν να το αγαπήσει ο κόσμος;

 

Θα έλεγα η αμεσότητα, η εμπιστοσύνη και το valueformoney. Ποτέ δεν θελήσαμε να χρησιμοποιήσουμε το βιολογικό χαρακτήρα των πιάτων μας για να ανεβάζουμε τις τιμές. Αντίθετα, ενισχύσαμε και ενισχύουμε τους μικρούς παραγωγούς, πάντα με βάση το πιο υγιεινό μοντέλο διατροφής. Αλλάξαμε τη λανθασμένη εικόνα που είχε ο κόσμος ότι το organicfood είναι ακριβό. Ακόμη, είμαστε οι πρώτοι εδώ στη Μύκονο που προσφέραμε στους πελάτες μας πιάτα χωρίς γλουτένη, χρησιμοποιώντας ζυμαρικά ζέας, αλεύρι dinkel και, επίσης, πρώτοι προσθέσαμε superfoods.

Christos Athanasiadis

Chef/ Co-owner of  nice n easy restaurant


 

This year we find nice n easy in a new location. How was this particular location selected and how does it reflect the restaurant’s general philosophy?

Indeed, this year nice n easy “moved” from Kalo Livadi, where we were located for the past 2 years, to Chora and to be precise in Alefkandra. This is hands down the best spot on the island! You have Little Venice on one side and if you just look around you’ll see the majestic Windmills! It was our goal to relocate in Chora and everything worked out just right. We were lucky enough to get this particular space, because it fully corresponds to our philosophy of nice n easy leaving…


 

What has changed and what stayed the same when it comes to the menu and restaurant in general?

We still are the only bio restaurant on the island, and nothing has changed when it comes to our top priority which is to use top quality raw materials. We continue all our collaborations with local produce merchants, using the native to Mykonos louza and cheese products like kopanisti,xinotiri and tirovolia. Alsothisyearweaddedmorefreshfishandseafooddishes.


 

Nice n easy has been a part of the island’s gastronomic scene for 2 years now. In your opinion what are the reasons why people loved it so much?

I believe it’s our openness that helped us build a relationship of trust with our clients and of course that we are a value for money kind of place. We never attempted to use the bio nature of our dishes as a way to increase prices. On the contrary we’ve always supported local producers while trying to follow the healthiest nutrition. I believe we were successful in changing people’s opinion that organic food is synonymous to expensive food. We are the first and only restaurant in Mykonos that offers its clients gluten free dishes of Zea pasta and dinkel flour and we were the first that intergrated super foods in our dishes.


 

 

 

 

  • Recent Posts

  • Categories

  • Meta