Δίαιτα ή διατροφή; Τι λέει ο ειδικός;

Θέλετε να χάσετε βάρος; Βάλτε στόχο την αλλαγή της καθηµερινότητάς σας προς έναν αναβαθµισµένο τρόπο ζωής! Ο διατροφολόγος και personal trainer Γιώργος Χαραλαµπίδης µας εξηγεί!


OBC8GT0


Πόσο επηρεάζουν οι σηµερινές συνθήκες ζωής και δουλειάς στην πόλη τις διατροφικές µας συνήθειες;

Χάριν αστεϊσµού, θα πω ότι την επηρεάζουν όσο επηρεάζει η απουσία βενζίνης ένα αυτοκίνητο που τρέχει στην εθνική οδό! Υπάρχει µια απολύτως ευθεία συνάρτηση του σύγχρονου τρόπου ζωής και των συνθηκών εργασίας του ατόµου µε τη διατροφή του. Μια κακή ή µέτρια ψυχολογία, προερχόµενη από επαγγελµατικές ανακατατάξεις, στρες, ένα απαιτητικό ωράριο εργασίας, θα µειώσει δραµατικά την ενασχόληση του ατόµου µε το βάρος του, µε φυσική απόρροια την «υπερφαγία» και κατ’ επέκταση την αύξηση του βάρους.


Είστε διατροφολόγος και παράλληλα fitness trainer. Εξηγήστε µας γιατί και πώς ο συνδυασµός άσκησης και διατροφής είναι ο πιο ισορροπηµένος τρόπος για να χάσει κανείς βάρος. 

Εάν κάποιος καταφέρει να συνδυάσει διατροφή και άσκηση ορίζοντας, παράλληλα, ένα λογικό χρονικό στόχο, σε συνεννόηση πάντα µε τους ειδικούς των χώρων µας, θα καταφέρει θεαµατικότατες αλλαγές! Προσωπικά, χάρη στην επί χρόνια τριβή στους δύο αυτούς κλάδους υγείας, παρέχω στον διαιτώµενο-ασκούµενο τις σωστές δόσεις αυστηρότητας και πάντα σε συνεννόηση στήνουµε µαζί το κατάλληλο πλάνο δράσης, χωρίς δραµατική σωµατική εξάντληση, µε υπολογισµένες προσλαµβανόµενες θερµίδες και µε σταθερότητα προς το στόχο. 


Τελικά τι είναι σωστό για να χάσουµε κιλά, να κάνουµε δίαιτα ή να αλλάξουµε συνήθειες διατροφής;

Θεωρώ πως η δίαιτα εσωκλείει µια µη επιθυµητή και κουραστική στέρηση φαγητού, η οποία στις πιο πολλές περιπτώσεις οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσµα. Συνηθίζω να αναφέροµαι, λοιπόν, στην περίπτωση της απώλειας βάρους µε τον όρο «δοµηµένη ελεγχόµενη διατροφή» που οδηγεί σε ένα νέο µοτίβο σώµατος, αλλαγή των διατροφικών µας συνηθειών προς το καλύτερο και αλλαγή της καθηµερινότητάς µας προς έναν αναβαθµισµένο τρόπο ζωής. 


Πώς θα πείθατε κάποιον που µισεί τη γυµναστική και δεν του αρέσουν οι στερήσεις στο φαγητό να αλλάξει τη ζωή του χάνοντας το περιττό βάρος;

Ο όρος που χαρακτηρίζει την προσωπική και επαγγελµατική µου προσέγγιση, γύρω από τον οποίο είναι δοµηµένη η νέα µου ιστοσελίδα, είναι “Your Better You”. Το «καύσιµο» που κινεί τη «µηχανή», είναι το κίνητρο του στόχου που προσβλέπει η προσπάθεια. Λαµβάνοντας υπόψη όλες τις δέουσες παραµέτρους (ηλικία, φύλο, προπονητική κατάσταση, συντελεστής P.A.L, B.M.I., R.M.R., τραυµατισµοί, παθολογία) στοχεύουµε στην εξάλειψη του παλιού µας εαυτού και τη δηµιουργία ενός νέου προφίλ, θετικότερου προς όλα. Θεωρώ, λοιπόν, πως δεν υπάρχει κανένα πιο ισχυρό κίνητρο και καµία καλύτερη µέθοδος πειθούς από την καλύτερη νέα ζωή!


Γιατί να επιλέξει κάποιος να ασκηθεί µε προσωπικό γυµναστή; 

Οι λάθος προσεγγίσεις και τακτικές από… «συναδέλφους» είναι ο λόγος που στις µέρες µας άλλαξαν τελείως όλες οι ισορροπίες στο χώρο του fitness. Ο κόσµος, στον αντίποδα των χαλεπών καιρών που διανύουµε, επιλέγει έναν προσωπικό γυµναστή στο χώρο του ή στο χώρο της γυµναστικής του. Η αλληλεπίδραση µε τον προσωπικό γυµναστή, η αναπτυσσόµενη χηµεία µεταξύ γυµναστή και ασκούµενου, κάνει τον ασκούµενο να µην χάνει την επιθυµία και το ενδιαφέρον του στην ενασχόληση για το κυνήγι του “Better You” που αναφέραµε πρωτύτερα!


*ΧΑΡΑΛΑΜΠΙ∆ΗΣ Χ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

Your Better You Weight Control & Personal Fitness Center Athens-Tinos-Mykonos 

Specialized Personal &Group Fitness Trainer (W/l. F/A Sp/Ty). 

Certified Group Fitness Expert (I.S.F.T.D.).

Κλινικός ∆ιαιτολόγος – ∆ιατροφολόγος M.Sc.

Sports Science & Sports Nutrition Πιστοποιηµένος Ερευνητής Π.Ο.Υ. (W.H.O.).

Εξωτερικός Συνεργάτης Zougla.gr, Athlisis.gr, PageNews.gr


 

Πλάτωνος 112, Κερατσίνι

Τ.: 210 4006938, 694 3062415

www.yourbetteryou.gr

FB: Diatrofit – Personal Fitness & Weight Control Center


xaralampidisIN CATEFORY: BEST CHOICES , HEALTH