ΔΙΑΙΤΕΣ… ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ CELEBRITIES!

∆ίαιτα του αστροναύτη, κετογονική, Atkins, Dukan: διαίτες µε ονοµατεπώνυµο, που έγιναν γνωστές περισσότερο διότι τις εφάρµοσαν κάποιες επώνυµες!


1 ∆ίαιτα Dukan

Είναι η δίαιτα που µας έχει απασχολήσει πολύ τα τελευταία χρόνια, αφού την εµπιστεύονται προσωπικότητες σαν τη Gisele και την Jennifer Lopez,  οι οποίες, φυσικά, φηµίζονται – και – για την αξιοζήλευτη σιλουέτα τους! Σύµφωνα µε τον εµπνευστή της συγκεκριµένης διατροφής, Πιερ Ντουκάν, τα βήµατα για την οριστική απώλεια κιλών είναι 4 και πρέπει να τα ακολουθήσετε κατά γράµµα: στο αρχικό στάδιο, της «επίθεσης», καταναλώνετε µόνο καθαρή πρωτεΐνη, που προέρχεται από άπαχο κρέας, καθώς και µεγάλες ποσότητες νερού, ενώ στην επόµενη «φάση» γίνεται εναλλαγή ανάµεσα στα γεύµατα καθαρής πρωτεΐνης και σε εκείνα της  πρωτεΐνης µε λαχανικά. Στο τρίτο στάδιο επιτρέπονται δύο φορές την εβδοµάδα γεύµατα πλούσια σε άµυλο (όπως πατάτες και ζυµαρικά), ενώ στο τέταρτο, αυτό της συντήρησης, µπορείτε να καταναλώνετε ό,τι θέλετε αρκεί µια φορά την εβδοµάδα να τρώτε αποκλειστικά καθαρή πρωτεΐνη. Οι αρνητικές κριτικές για τη συγκεκριµένη δίαιτα είναι αρκετές λόγω του πρώτου σταδίου, καθώς η προτεινόµενη ποσότητα πρωτεΐνης επιβαρύνει επικίνδυνα τα νεφρά.


854d758bf14869a82c7657ffc4182036joseph-gonzalez-99034


2 ∆ίαιτα του αστροναύτη

Μπορεί να την έχετε ακούσει ως «δίαιτα της NASA» και οι πιο παλιοί σίγουρα την γνωρίζουν αφού µεσουρανούσε τις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Ανήκει στις χηµικές δίαιτες και ο λόγος που επανέρχεται στην καθηµερινότητά µας είναι γιατί υπόσχεται αυτό που κάθε γυναίκα αναζητεί: γρήγορη απώλεια βάρους! Εµπνευσµένη από τη διατροφή που ακολουθεί ένας αστροναύτης στο διάστηµα, περιλαµβάνει ένα πλούσιο πρωινό, το οποίο δεν αλλάζει όσο διαρκεί η δίαιτα, και µια µέρα αποτοξίνωσης, όπου καταναλώνετε µόνο φρούτα! Επιπλέον, η δίαιτα της NASA, είναι πλούσια σε πρωτεΐνη προερχόµενη από αυγά (22 αυγά την εβδοµάδα!), παρ’ όλα αυτά απαγορεύει δια ροπάλου τα γαλακτοκοµικά. Αν και φαίνεται να είναι όντως αποτελεσµατική στη γρήγορη απώλεια κιλών, πρόκειται για µια ιδιαίτερα πληκτική δίαιτα που συστήνει απεριόριστες ποσότητες από πολύ περιορισµένες οµάδες τροφών, ενώ η µεγάλη πρόσληψη χοληστερόλης και κορεσµένων λιπαρών από τα αυγά µπορεί να οδηγήσουν σε υπερχοληστερολαιµία.


jennifer-lopez-cover-new-bed-2014-billboard-650

Celebrities όπως η Jennifer Lopez κάνουν διάσημες ορισμένες δίαιτες, που συνήθως δεν έχουν επιστημονικό υπόβαθρο.


IMG_6618_blog.jpg-960x0


3 ∆ίαιτα D’ Adamo

Πρόκειται για µια µέθοδο αδυνατίσµατος, που βασίζεται στην οµάδα αίµατος και υπόσχεται απώλεια βάρους ανάλογα µε τις τροφές που καταναλώνετε! Πιο αναλυτικά, η θεωρία πίσω από τη δίαιτα κάνει λόγο για την ύπαρξη λεκτινών, ουσίες πρωτεϊνικής φύσεως που βρίσκονται στις τροφές και οι οποίες όταν έρθουν σε επαφή µε το αίµα, προκαλούν αντιδράσεις που ποικίλλουν ανάλογα µε τα αντιγόνα που βρίσκονται σε κάθε οµάδα. Έτσι, η δίαιτα D’ Adamo χωρίζει τις τροφές σε ωφέλιµες και κακές, καθώς – όπως υποστηρίζει – λεκτίνες που έρχονται σε επαφή µε µη συµβατό αντιγόνο, επιβραδύνουν τη λειτουργία του µεταβολισµού.  Ονόµατα όπως η Miranda Kerr και η Demi Μoore την ακολούθησαν, όµως, η δίαιτα αυτή δεν έχει κανένα επιστηµονικό υπόβαθρο.


BLOG1-4


4 ∆ίαιτα του στρατιώτη

∆ε φαίνεται να έχει κάποια σύνδεση µε το διατροφολόγιο των στρατιωτών, ωστόσο το γυµνασµένο και δυνατό σώµα τους µε τις σωστές αναλογίες ίσως να αποτέλεσε έµπνευση για τη συγκεκριµένη διατροφή! Η δίαιτα του στρατιώτη σάς υπόσχεται απώλεια 3 έως 4,5 κιλών µέσα σε µόνο µια εβδοµάδα, αν ακολουθήσετε το προτεινόµενο πρόγραµµα 1.100 – 1.400 θερµίδων την ηµέρα, για 3 ηµέρες. Τις υπόλοιπες 4 µπορείτε να καταναλώνετε ό,τι τροφές θέλετε φροντίζοντας όµως, να µη ξεπερνούν τις 1.500 θερµίδες την ηµέρα. Παρόλο που µπορεί να αποδειχτεί αποτελεσµατική, πρόκειται για µια διατροφή µε πολύ χαµηλές θερµίδες, η οποία προτείνει την απόλυτη λιµοκτονία στη διάρκεια της ηµέρας, ενώ δεν εγγυάται τη διατήρηση του βάρους µετά τη διακοπή της δίαιτας.


aleali-obd


5 Κετογονική δίαιτα

Θωρείται καινούρια πρόταση στο χώρο της διατροφής και πολλοί την έχουν χαρακτηρίσει ως τη «Νέα Atkins», λόγω της θαυµατουργής απώλειας βάρους! Η κετογονική δίαιτα βασίζεται σε µια φυσική λειτουργία του µεταβολισµού, την κέτωση, που λαµβάνει χώρα όταν σταµατάµε να τρώµε υδατάνθρακες. Ο οργανισµός δηλαδή δε λαµβάνει ενέργεια από τη γλυκόζη, αλλά καταφεύγει σε άλλες µορφές ενέργειας όπως η αξιοποίηση των λιπαρών οξέων, µε συνέπεια η µεγαλύτερη απώλεια βάρους να προέρχεται από τη µείωση των ενδοκυτταρικών υγρών. Η δίαιτα εποµένως, προτείνει την κατανάλωση υψηλής πρωτεΐνης µε ελάχιστους υδατάνθρακες, που όµως, µπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες όπως αυξηµένη πείνα, κακή ποιότητα ύπνου, ναυτία, µειωµένη σωµατική απόδοση, κράµπες και οµίχλη εγκεφάλου. Stars όπως η Jessica Biel και η Megan Fox την ακολουθουν πιστά.


a410a2e407d7c9161ac4e3b3501f5291


∆ίαιτα Aktins

Μια από τις πιο πολυσυζητηµένες δίαιτες, µε τεράστιο αντίκτυπο στην Αµερική και τη δυτική Ευρώπη, έρχεται και πάλι στο προσκήνιο µέσα από τη διάσηµη τηλεπερσόνα Kim Kardashian, η οποία αποδίδει τη γρήγορη απώλεια κιλών της στη δίαιτα Atkins. Η συγκεκριµένη δίαιτα βασίζεται στη µειωµένη κατανάλωση υδατανθράκων προκειµένου ο οργανισµός να µεταβολίζει το περιττό σωµατικό λίπος αντί για γλυκόζη. Στα διάφορα στάδια της δίαιτας, αυξάνετε την ποσότητα των υδατανθράκων στη διατροφή σας, µε σκοπό να βρείτε το ιδανικό επίπεδο που θα σας επιτρέπει να χάσετε περιττά κιλά ή να διατηρήσετε τα κιλά σας µετά την επιθυµητή απώλεια βάρους. Η Atkins έγινε γρήγορα πολύ δηµοφιλής και υιοθετήθηκε από χιλιάδες ανθρώπους, σε σηµείο που το 2003 στην Αµερική οι πωλήσεις ζυµαρικών και ρυζιού παρουσίασαν σηµαντική µείωση! Ωστόσο, η µειωµένη πρόσληψη υδατανθράκων που προτείνει η δίαιτα, χαµηλώνει τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισµό και εποµένως επηρεάζει αρνητικά την εγκεφαλική, νεφρική και µυϊκή λειτουργία, ενώ αυξάνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίµα.


test3


IN CATEFORY: BEAUTY - FASHION