Διώξτε το άγχος με Pilates!

Αποφορτιστείτε από το  καθημερινό άγχος με  anti-stress ασκήσεις!


Στις µέρες µας, αντιµετωπίζουµε καθηµερινά µεγάλο φόρτο υποχρεώσεων και δραστηριοτήτων. Το να αφιερώσετε 2-3 ώρες την εβδοµάδα για την ευεξία, την υγεία (ψυχική και σωµατική) και το νου σας, είναι το πολυτιµότερο δώρο που µπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας.


Από την Ειρήνη Μαρσέλου


Ένα από τα χαρακτηριστικά του Pilates είναι η αργή κίνηση, ο έλεγχος και η συγκέντρωση κατά τη διεξαγωγή των ασκήσεων. Με το συντονισµό της αναπνοής ο εγκέφαλος αποφορτίζεται, πέφτουν οι καρδιακοί παλµοί και το στρες απελευθερώνεται. Από την άλλη πλευρά και µε έντονη µορφή άσκησης (Power Pilates) θα έχουµε ανάλογα αποτελέσµατα, λόγω αύξησης της κυκλοφορίας του αίµατος. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας επιλέγει τον τρόπο και την ένταση εκγύµνασης, αναλόγως µε το τι ταιριάζει και αποδίδει καλύτερα σε αυτόν. Αποφορτιστείτε, αποβάλλετε το άγχος και µπείτε σε κατάσταση ηρεµίας µε τις δυναµικές διατάσεις-ασκήσεις που θα δείτε στις φωτογραφίες, µαζί µε τις οδηγίες για το πώς να τις εκτελέσετε!


1. «Saw»

«Το πριόνι του Πιλάτες». Από εδραία θέση και με ευθειασμένη τη σπονδυλική στήλη ανοίγετε τα χέρια στην έκταση. Εισπνοή και κατά την εκπνοή στρίβετε το θώρακα και τείνετε να αγγίξετε τα δάχτυλα του ποδιού με τα αντίθετα του χεριού σας. Κάμπτετε τη μέση σας και προσπαθείτε να φτάσετε όσο πιο μακριά μπορείτε (5 επαναλήψεις σε κάθε πλευρά).


DSC_1414


2. «Mermaid»

«Η γοργόνα». Από εδραία θέση λυγίζετε τα γόνατα στο πλάι και προς τη λεκάνη. Το αντίθετο χέρι από την ανάταση και κατά µήκος της σπονδυλικής στήλης τείνει  προς την αντίθετη πλευρά. Νιώθετε τη διάταση στο πλάγιο µέρος του κορµού. (παραµείνετε για 10’’).


DSC_1412


3. «Rolling like a ball»

Καμπυλώνοντας τη σπονδυλική στήλη και στηριζόμενοι στην ιεροκκυγική μοίρα (ουρά), εκτελείτε κίνηση μπρος-πίσω κάνοντας μασάζ στη σπονδυλική στήλη. Ρολάρετε δηλαδή την πλάτη στο έδαφος με κίνηση πέρα-δώθε (κούνια-μπέλα) από τον κόκκυγα μέχρι τον αυχένα. Πόδια δεμένα σφιχτά και κοιλιακοί πλήρως ενεργοποιημένοι. Νιώστε την αποσυμπίεση των σπονδύλων! (10 επαναλήψεις).


DSC_1423


4. «Roll over»

Από ύπτια θέση και µε τα πόδια τεντωµένα προς το ταβάνι, ρολάρετε προς τα πίσω, φέρνοντας τα πόδια σας παράλληλα µε το έδαφος, πάνω από την κεφαλή. Εισπνοή και κατά την εκπνοή έρχεστε στην αρχική θέση αποτυπώνοντας τη σπονδυλική στήλη κόκκαλο-κόκκαλο/σπόνδυλο-σπόνδυλο. Τα πόδια παραµένουν ενωµένα και τεντωµένα. Οι κοιλιακοί είναι αυτοί που ελέγχουν το ρολάρισµα και την κίνηση. Νιώστε τη διάταση σε όλους τους µεσοσπονδύλιους δίσκους! (εκτελείτε 8 φορές).


DSC_1431


SOS: Αποφύγετε τις ασκήσεις 3 & 4 σε περίπτωση άλγους στη µέση.


Λ. Ποσειδώνος & Κανάρη 1, Άλιµος,

Τ. 210 9843222 – 6906833036


175562_457894174254566_518971757_o

 

IN CATEFORY: BEST CHOICES , HEALTH