Δρ. Θεοδώρα Φατσέα: “Χωρίς στόχο, είναι δύσκολο να σκοράρεις”

DOLLY_009

Δρ. Θεοδώρα Φατσέα: “Χωρίς στόχο, είναι δύσκολο να σκοράρεις”

H Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος  του ΑΒΗ Medical Group μας μιλάει για τις νεότερες εξελίσεις στην Αισθητική ιατρική αλλά και για τους δικούς της προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους.


Τι ήταν αυτό που σας ώθησε στο να επιλέξετε τον τομέα της Δερματολογίας και της Αισθητικής ιατρικής; Τι είναι αυτό που σας «γοητεύει» στον κλάδο;
Από μικρή με γοήτευε το πώς οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την εικόνα τους. Το πώς αισθανόμαστε για τον εαυτό μας, έχει να κάνει με πάρα πολλούς παράγοντες, ένας από τους οποίους είναι και το πώς δείχνουμε. Ο δερματολόγος έχει αυτή τη δύναμη: να βελτιώνει την εικόνα του ασθενούς προς τα έξω, άρα και την εικόνα που έχει ο ασθενής για τον ίδιο τον εαυτό του, ενισχύοντας έτσι την ψυχολογία του, βοηθώντας τον να νιώθει καλύτερα με τον εαυτό του.


Για πολλούς η αισθητική ιατρική είναι σημάδι ματαιοδοξίας. Ποια είναι η δική σας γνώμη;
Σε καμία περίπτωση δεν είναι σημάδι ματαιοδοξίας το να θέλω να βελτιώσω την εικόνα μου. Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν οι εξής κατηγορίες ασθενών που έρχονται σε εμάς ζητώντας υπηρεσίες αισθητικής ιατρικής: Επανόρθωση, αντιμετώπιση, βελτίωση, ανανέωση. Όποιος και εάν είναι ο λόγος που ο ασθενής έρχεται σε εμάς, το σημαντικότερο είναι ότι θέλει να βελτιώσει την εικόνα του, και άρα να νιώσει καλύτερα με τον εαυτό του. Η ενισχυμένη αυτοπεποίθηση και η ανεβασμένη διάθεση που βλέπω στους ασθενείς μου, μετά από μια αποτελεσματική μη επεμβατική θεραπεία, είναι κάτι που για μένα είναι ανεκτίμητο, μου δίνει ανεξάντλητη δύναμη και ενέργεια.


Μπορεί μια γυναίκα με τα οικονομικά δεδομένα της εποχής, να επιλέξει low budget λύσεις αισθητικής;
H επιστήμη στο χώρο της μη-επεμβατικής αισθητικής ιατρικής έχει κάνει θαύματα και επιλογές είναι πάρα πολλές, για όλα τα οικονομικά μεγέθη. Η επιστημονική ομάδα του Athens Beverly Hills Medical Group, αντιλαμβανόμενη τη συγκυρία των καιρών, έχει υιοθετήσει μια φιλική τιμολογιακή πολιτική προκειμένου να καταστήσει προσιτές όλες τις υπηρεσίες του. Παράλληλα, κάνοντας κλινικές μελέτες στις θεραπείες που προτείνουμε είμαστε σε θέση να προτείνουμε μια μεγάλη γκάμα αποτελεσματικών υπηρεσιών ιατρικής αισθητικής, αντιγήρανσης, ανάπλασης και σύσφιγξης, με τιμές που ξεκινούν από €60.


Ποιες είναι οι νεότερες εξελίξεις όσον αφορά στην ιατρική αισθητική προσώπου και σώματος;
Μία από τις πιο καινούργιες θεραπείες, είναι το «lifting χωρίς νυστέρι και τομές» το οποίο κερδίζει καθημερινά έδαφος τα τελευταία χρόνια στον τομέα της ανόρθωσης και σύσφιξης προσώπου, αλλά και της χαλάρωσης του σώματος.
Η νέα μέθοδος, έχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Αποτελεί επί της ουσίας ένα mini lifting, χωρίς τομές και ράμματα, με τη χρήση ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΙΜΩΝ νημάτων κάτω από το δέρμα. Τα νήματα είναι αγγειοχειρουργικά ράμματα φτιαγμένα από βιοαπoρροφήσιμο, μη αλλεργικό υλικό PDO – υλικό το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στη χειρουργική για συρραφή τραυμάτων. Εφαρμόζεται στο χώρο του ιατρείου και απαιτούνται μόλις 45 λεπτά, για την εφαρμογή της. Ο ενδιαφερόμενος μετά την εφαρμογή της νέας μεθόδου μπορεί άμεσα να επιστρέψει στις δραστηριότητές του.


Πολύ επώνυμοι έρχονται σε εσάς. Όταν ξεκινήσατε την καριέρα σας, είχατε αναλογιστεί που θα φτάνατε;
Πολλοί έρχονται και μου ζητούν θεραπείες που ακούν στην αγορά. Δεν έχω μπει ποτέ στον πειρασμό να εφαρμόσω θεραπείες που βγαίνουν στο εμπόριο και υπόσχονται θαύματα. Το σημαντικότερο είναι η σωστή κλινική διάγνωση του δέρματος, το πλήρες ιστορικό του ασθενούς και τα εξατομικευμένα πρωτόκολλα που εφαρμόζω. Αναγνωρίζοντας σωστά τις ανάγκες και το πρόβλημα του ασθενούς, είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε εξατομικευμένη θεραπεία που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του. Όλη αυτή τη δουλειά και μελέτη, την επιβραβεύουν οι ασθενείς μου, που είναι η καλύτερη «κινούμενη διαφήμιση» των θεραπειών που εφαρμόζω!


Ποια ήταν η πιο επιτυχημένη στιγμή στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία;
Θα ξεχωρίσω δύο σημεία – σταθμούς στην επαγγελματική μου πορεία. Το πρώτο σημείο, όταν κατά τη διάρκεια της μετεκπαίδευσής μου στην Αμερική συνεργάστηκα με ένα από τους πιο διακεκριμένους παγκοσμίως δερματολόγους τον Dr. Zein Obagi, που υπήρξε ο μέντοράς μου σε θέματα αντιγήρανσης και ιατρικής αισθητικής. Το δεύτερο σημείο – σταθμός είναι η εξέλιξη του Athens Beverly Hills Medical Group στη Γλυφάδα, που πρόσφατα μετονομάστηκε σε ABH – MEDICAL GROUP. Όντας ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του, έζησα όλη την πορεία του από την αρχή. Έβαλα και εξακολουθώ και βάζω το δικό μου λιθαράκι στη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, στη ραγδαία ανάπτυξη αλλά και μετέπειτα εξέλιξή του σε ιατρικό κέντρο που προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για τη βελτίωση της υγείας και της εξωτερικής εμφάνισης, μέσα από μια ολιστική προσέγγιση.


 

Γνωρίζω ότι έχετε μία κόρη, αν ερχόταν σε μικρή ηλικία και σας έλεγε ότι θέλει να κάνει μία αισθητική επέμβαση, ποια θα ήταν η απάντησή σας;
Εξαρτάται από το ποιο είναι το πρόβλημα που θα επιθυμούσε να διορθώσει με την αισθητική επέμβαση. Αν για παράδειγμα είχε μεγάλα και «πεταχτά» αυτιά, και μου ζητούσε ωτοπλαστική, ναι θα της το επέτρεπα. Το μέγεθος και το σχήμα των αυτιών γίνεται πολλές φορές αντικείμενο σχολίων από τους συμμαθητές δημιουργώντας σε παιδιά μικρής ηλικίας αρκετά τραύματα και ψυχολογικά προβλήματα. Άλλες αισθητικές επεμβάσεις πριν τα 18 δεν θα της επέτρεπα, καθότι δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του σώματος και του προσώπου, και κανονικά θα πρέπει να αποφεύγονται.


Ποιος είναι ο επαγγελματικός και ποιος ο προσωπικός σας στόχος;
Στα άμεσα σχέδιά μας είναι η δημιουργία του ABH Academy, όπου όλες αυτές οι σύγχρονες τεχνικές και οι εφαρμογές που έχουμε αναπτύξει μετά από κλινικές μελέτες, θα διδάσκονται σε νέους επιστήμονες και θα δημοσιεύονται σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, δίνοντας επίσης «βήμα» για ανάπτυξη και δοκιμή καινούργιων μεθόδων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσουμε στην ανάπτυξη μη επεμβατικών θεραπειών μέσα από μια «ολιστική» προληπτική προσέγγιση με στόχο όχι μόνο την εξασφάλιση καλύτερης εικόνας στο δέρμα μας που θα έχει διάρκεια και φυσικό αποτέλεσμα, αλλά και στη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής μας.
Χρειάζεται συνεχή ενημέρωση και παρακολούθηση όλων των εξελίξεων, καθότι η ιατρική αισθητική αποτελεί μια επιστήμη που σε παγκόσμιο επίπεδο κάνει άλματα. Σε προσωπικό επίπεδο, στόχος μου είναι, όντας εργαζόμενη μητέρα με αυξημένες υποχρεώσεις σε πολλαπλά επίπεδα, να διατηρήσω την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική ζωή. Είναι μύθος ότι ένα παιδί χρειάζεται ποιοτικό χρόνο να του αφιερώσεις! Η οικογένεια και το παιδί, χρειάζεται και ποιοτικό και ποσοτικό χρόνο!


Κάθε άνθρωπος έχει ένα μότο με το οποίο πορεύεται. Ποιο είναι το δικό σας;
Το όραμά σου για το που θέλεις να φτάσεις ή το ποιος θέλεις να γίνεις, είναι το μεγαλύτερο προσόν σου. Χωρίς στόχο, είναι δύσκολο να σκοράρεις.


Δρ. Θεοδώρα Φατσέα


  • Recent Posts

  • Categories

  • Meta