Ένα χαμόγελο για το καλοκαίρι!

Ένα όµορφο και λαµπερό χαµόγελο σίγουρα αναδεικνύει την εµφάνιση και την προσωπικότητά µας. Πολλές φορές, όµως, η κληρονοµικότητα, κάποια φαρµακευτική αγωγή και άλλοι παράγοντες επηρεάζουν το χρώµα των δοντιών µας.


Αιτίες που επηρεάζουν το χρώµα των δοντιών

1. Χρωστικές από διατροφικές συνήθειες, όπως π.χ. τσάι, καφές, κάπνισµα, κόκκινο κρασί.

2. Ελλιπής στοµατική υγιεινή.

3. ∆ιαβρώσεις στην επιφάνεια των δοντιών (τα δόντια προσροφούν περισσότερες χρωστικές).

4. Απονευρωµένα / νεκρά δόντια (που σκουραίνουν µε την πάροδο του χρόνου).

5. Ορισµένα φάρµακα, σίδηρος ή χρήση αντισηπτικών στοµατικών διαλυµάτων.

6. Μαύρα σφραγίσµατα (αµάλγαµα).

7. Παλαιά λευκά σφραγίσµατα, ιδιαίτερα στα πρόσθια δόντια, τα οποία χρειάζονται αντικατάσταση (όλα τα οδοντιατρικά υλικά µετά από κάποια χρόνια χρήζουν ανανέωσης).

8. Τερηδονισµένα δόντια.

Οι αποκαταστάσεις και η διόρθωση του χρώµατος µπορεί να είναι µία απλή συντηρητική διαδικασία που πραγµατοποιείται σε ένα ραντεβού ή να είναι και περισσότερο επεµβατική σε περισσότερα ραντεβού.


DSC_1536


Λευκό, λαµπερό χαµόγελο σε ένα ραντεβού:

Για εσάς που επιθυµείτε την υγεία και τη γρήγορη ανανέωση στο χαµόγελo και την εµφάνισή σας, επιλέγετε µία από τις παρακάτω θεραπείες ή και συνδυασµό αυτών.

1. Καθαρισµός των δοντιών και αφαίρεση των χρωστικών, έτσι ώστε να αποδοθεί το φυσικό τους χρώµα.

2. Θεραπεία της τερηδόνας και αλλαγή δυσχρωµικών σφραγισµάτων ή και παλαιών µαύρων σφραγισµάτων σε λευκά.

3. Λεύκανση των δοντιών (ή και εσωτερική λεύκανση των απονευρωµένων δυσχρωµικών δοντιών) στο ιατρείο και συµπληρωµατικοί νάρθηκες λεύκανσης για χρήση στο σπίτι. Το αποτέλεσµα µπορεί να είναι θεαµατικό µε αρκετούς τόνους διαφορά. Απαραίτητη η αναµνηστική θεραπεία µια φορά το χρόνο.

4. Όψεις ρητίνης (Bonding) µε άριστο φυσικό αποτέλεσµα για αρκετά χρόνια, µε ελάχιστο ή και καθόλου τρόχισµα των δοντιών. Επιλέγουµε το τελικό χρώµα και σχήµα των δοντιών, αποδίδοντας το επιθυµητό αποτέλεσµα. Η αποκατάσταση µε όψεις ρητίνης αντιµετωπίζει το σύνολο σχεδόν των προβληµατικών δοντιών.


1427459_orig


Όµορφο χαµόγελο και λευκά δόντια σε περισσότερα από ένα ραντεβού:

Για εσάς που έχετε υψηλές αισθητικές απαιτήσεις και επιθυµείτε ένα νεανικό χαµόγελο και απόλυτα σταθερό αποτέλεσµα στα χρόνια επιλέγετε:

1. Όψεις πορσελάνης: «Φλοίδες» πορσελάνης που τοποθετούνται στο µπροστινό µέρος των δοντιών µε εκπληκτικό αισθητικό αποτέλεσµα. ∆εν αποχρωµατίζονται µε την πάροδο του χρόνου και η διάρκειά τους µπορεί να κρατήσει 20 – 30 χρόνια. Απαιτείται η µεσολάβηση εξειδικευµένου εργαστηρίου.

2. Ολοκεραµικές στεφάνες: Ιδανική λύση για δόντια απονευρωµένα. Το αισθητικό τους αποτέλεσµα είναι απόλυτα φυσικό σε πλήρη αρµονία µε τα υπόλοιπα δόντια.

Σε όλες τις περιπτώσεις απαιτείται εξειδικευµένος οδοντίατρος. Ο οδοντίατρος οφείλει να έχει όχι µόνο επιστηµονική γνώση, αλλά αισθητική εξειδίκευση και καλλιτεχνική δεξιότητα έτσι ώστε να προτείνει για τον ασθενή του την καλύτερη λύση µέσα από τη σωστή ενηµέρωση. Το αποτέλεσµα για να είναι ωραίο και φυσικό χρησιµοποιούνται υψηλής πιστότητας οδοντιατρικά υλικά.


Πολλές φορές ανάλογα µε το πρόβληµα προτείνεται συνδυασµός αποκαταστάσεων.


*∆ρ. Κατερίνα Μακρή

Χειρουργός Οδοντίατρος (ULG, BELGIQUE), Αισθητική Οδοντιατρική (NYUCD, USA), Πιστοποιηµένη Οδοντίατρος Clear Aligner

∆ιγενή 18, Βούλα

Τ: 210 8958234

www.smiletherapy.gr

info@smiletherapy.gr


sticker


IN CATEFORY: HEALTH