Faces: Ραδιοφωνικοί παραγωγοί

FACES

Faces: Ραδιοφωνικοί παραγωγοί

Το ραδιόφωνο είναι ένα µαγικό µέσο. Γι’ αυτό και «ανακρίναµε»  και φωτογραφίσαµε αγαπηµένους ραδιοφωνικούς παραγωγούς, που ακούτε κάθε µέρα και αναρωτιέστε για την προσωπικότητά τους, στο αγαπηµένο τους µέρος στην πόλη!


 Άγγελος Τριάντης

 Love Radio 97,5 / Δευτέρα – Παρασκευή 19.00-22.00


Το ραδιόφωνο είναι µέσον, τέχνη ή έρωτας;

Το ραδιόφωνο είναι ένα Mέσον φτιαγµένο για τον έρωτα και την ψυχή, που για να το κατακτήσεις απαιτεί τέχνη!


Ποιο θεωρείς το πιο ερωτικό τραγούδι που έχει γραφτεί;

∆ε νοµίζω ότι έχει γραφτεί ακόµα, αλλά αν πρέπει να επιλέξω θα πω το “King Of Sorrow” από τη Sade! 


Ποιο τραγούδι σε έχει σηµαδέψει και γιατί;

To Redemption Song του Bob Marley. Αν αποκρυπτογραφήσεις τους στίχους είναι ένα µήνυµα προς όλους µας, να σταµατήσουµε να είµαστε πρόβατα και να απελευθερώσουµε το µυαλό µας και την ψυχή µας. Μόνο εµείς µπορούµε να ανοίξουµε τους ορίζοντές µας! 


Αν µπορούσες, ποιον θα έφερνες καλεσµένο στην εκποµπή σου: τον Καζανόβα, τη Μέριλιν Μονρόε ή το Μίκυ Μάους και γιατί;

Πειράζει να έφερνα άλλον; ∆ηλαδή, ιδανικά θα ήθελα το Μαρκήσιο ντε Σαντ! ∆εν έχει γιατί! Απλά επειδή ο άνθρωπος ήταν από… άλλο έργο µε αυτά που έγραφε, πρέσβευε και πρότεινε. Ήταν ο Χιού Χέφνερ και ο Κρίστιαν Γκρέι του 18ου αιώνα!


Τι αγαπάς πιο πολύ στη ζωή σου;

Την ίδια τη ζωή… Μαζί όµως, µε τους ανθρώπους που έχω επιλέξει να µε συντροφεύουν στη ζωή αυτή, όπως επίσης την οικογένειά µου και τα σκυλάκια µου! 


Ποιο είναι το αγαπηµένο σου βινύλιο;

2pac – All Eyez On Me (1996)


Ποιο είναι το αγαπηµένο σου µέρος στην Αθήνα;

To σπίτι µου, ο πυγµαχικός σύλλογος Golden Corner και ολόκληρη η Καλλιθέα.  


DSC_3641


e47c72fcb1f2756daafc49dc5167d814.1000x1000x1


Θοδωρής Γιαννόπουλος

Galaxy 92 / Δευτέρα-Παρασκευή 12.00-14.00


Κάνεις πολλά χρόνια ραδιόφωνο. Πόσο σε έχει διαµορφώσει ως προσωπικότητα;

∆εν µπορώ να φανταστώ τη ζωή µου χωρίς αυτό! Με έχει επηρεάσει σε µεγάλο βαθµό. Με έµαθε να είµαι καλός ακροατής σε µια συζήτηση, όπως προσεκτικά ακούω ένα νέο τραγούδι… Με έµαθε να µην αφήνω τα προβλήµατα της καθηµερινότητας να µε επηρεάζουν κατά τη διάρκεια της εκποµπής, όπως αντίστοιχα ένα ζευγάρι αφήνει τα προβλήµατα της δουλειάς του εκτός σπιτιού. Με έµαθε να σέβοµαι τη διαφορετικότητα, όπως συµβαίνει και µε τις διαφορετικές µουσικές. Το δικό σου «σκουπίδι» µπορεί να είναι ο «θησαυρός» του άλλου!


Ποια είναι η πιο τρελή αφιέρωση που έχει κάνει ακροατής σου;

∆ε θα ξεχάσω έναν ακροατή, που τον είχε βάλει ο ηχολήπτης πολλή ώρα στην αναµονή, ο οποίος όταν βγήκε στον αέρα αφιέρωσε σε έναν… άλλο σταθµό, που του έκανε παρέα όση ώρα περίµενε! Ήταν οµολογουµένως από τις πιο άβολες στιγµές, αλλά γελάσαµε πάρα πολύ.


Τι αγαπάς και τι µισείς στο ραδιόφωνο;

Αγαπάω την αντοχή που έχει στο χρόνο και σε όλες αυτές τις µουσικές πλατφόρµες που διεκδικούν µερίδιο από την αγάπη του κόσµου για το µέσο. Νοµίζω ότι µισώ την απόλυτη χρήση της playlist, αν και είµαι υπέρµαχός της ως «εργαλείο». 


Αν σου έλεγαν ότι για µια µέρα η εκποµπή σου θα βγει από ένα µέρος του κόσµου που θα επέλεγες εσύ, ποιο θα ήταν αυτό;

Θα ήθελα να εκπέµπω από έναν πολύ ψηλό ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη, για να καταλάβω πώς είναι επιτέλους στην κυριολεξία αυτό το «είµαι στον αέρα»!


Ποιο είναι το αγαπηµένο σου βινύλιο;

Νοσταλγία και θαυµασµός για το επικότατο πρώτο άλµπουµ των Doors – “Τhe Doors”- µε το ερωτικό “Light my fire” να µε κάνει κάθε φορά που τοποθετώ το δίσκο στο πικ απ στο σπίτι µου να θέλω να βάλω το αγαπηµένο µου bοurbon και να το χορεύω µόνος µου. Με εκστασιάζει η διαφορά του ήχου ενός βινυλίου, που µπορούν  να καταλάβουν µόνο οι πραγµατικοί εραστές του είδους και της µουσικής.


Ποιο είναι το αγαπηµένο σου µέρος στην Αθήνα;

Το µέρος που έχω την ευτυχία να παίζω τις µουσικές που αρέσουν σε εµένα και συνάµα στους πελάτες του. Το µέρος που έχει την καλύτερη ταράτσα. ∆εν είναι άλλο από το αγαπηµένο µου Kuzina, στην Ανδριανού, στο Θησείο. Εκεί, που ειδικά το καλοκαίρι, κάνω τσάµπα ψυχοθεραπεία µαζί µε τους επισκέπτες του, µε θέα την Ακρόπολη και το Ναό του Ηφαίστου!


GIANOPOULOS


sefsfsfssfsf


Γιάννης Κορωναίος

Flash 96 / Δευτέρα-Παρασκευή 8.30-10.00 μαζί με το Στέλιο Βραδέλη


Τι σας τράβηξε στο ραδιόφωνο;

Καταρχάς, να διευκρινίσω ότι δεν ανήκω στους παραδοσιακούς «ραδιοφωνατζήδες», σε αυτούς δηλαδή που από µικρή ηλικία ήταν ερωτευµένοι µε το ραδιόφωνο και είχαν αποφασίσει ότι θα ασχοληθούν µε αυτό, είτε ως χόµπι αποκλειστικά είτε συνδυάζοντάς το µε την επαγγελµατική προοπτική. Σε εµένα προέκυψε στη δηµοσιογραφική µου πορεία τόσο στην εκφώνηση ειδήσεων όσο και στην παραγωγή εκποµπών ενηµερωτικού χαρακτήρα. Από εκεί και πέρα δεν µπορώ να µην παραδεχτώ ότι το να κάθεσαι πίσω από ένα µικρόφωνο και να συζητάς νοερά µε άλλους ανθρώπους έχει µια ξεχωριστή µαγεία. Είναι πραγµατικά µαγική αυτή η επικοινωνία, όπου η κάθε λέξη, η κάθε παύση, η ένταση και ο ρυθµός στα όσα λες έχουν τη σηµασία τους και αφήνουν το στίγµα τους.


Τι θα αλλάζατε στο ραδιόφωνο όπως είναι σήµερα;

Περισσότερες και ατακαριστές ειδήσεις, περισσότερη µουσική, λιγότερες συνεντεύξεις µε πολιτικούς για να «γεµίσει» ο χρόνος, λιγότεροι µονόλογοι των παραγωγών «παραληρηµατικού» χαρακτήρα ή εξυπνακίστικων τσιτάτων. Το ραδιόφωνο οφείλει να είναι το αισιόδοξο ΜΜΕ, να «πουσάρει» τα θετικά νέα, να «καρφιτσώνει» χαµόγελο στον ακροατή.


Αν θα µπορούσατε, ποιον θα φέρνατε στο στούντιο για συνέντευξη: τον Ντόναλντ Τραµπ ή το Λούκι Λουκ;

Πέσατε στην περίπτωση, γιατί ο Λούκι Λουκ είναι ο αγαπηµένος µου ήρωας. Εποµένως, για µια πραγµατικά ξεχωριστή συνέντευξη θα επέλεγα τον φτωχό και µόνο καουµπόι. Και θα τον ρωτούσα χιλιάδες πράγµατα για τη συναρπαστική ζωή του. Ο Λούκι Λουκ, ως χαρακτήρας κόµικς των Morris και Goscinny, είναι κατά τη γνώµη µου η επιτοµή του ιδανικού ήρωα, που διαθέτει την αίσθηση του καθήκοντος, της ανιδιοτέλειας και του αλτρουισµού. Βλέποντας µε τα µάτια του Λούκι Λουκ, εντυπωσιάζεσαι πόσο ξεκάθαρα είναι το καλό και το κακό σε µια κοινωνία όπως αυτή της Άγριας ∆ύσης. Και οι υπεράνθρωπες αρετές του περιορίζονται µόνο στο ότι στο τέλος της µέρας, τραγουδώντας µε φόντο το δειλινό, ο Λούκι Λουκ έκανε απλώς τη δουλειά του, όπως ένας υπάλληλος γραφείου µετά το οχτάωρό του. Αν διαθέτει κάτι από τα παραπάνω και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, τότε πράγµατι πρέπει να βρω τις άκρες να του κάνω συνέντευξη!


Ποια είναι η πιο τρελή στιγµή που έχετε ζήσει στο ραδιόφωνο;

Τα κλασικά απρόοπτα θα τα περιέγραφα ως «τρελές στιγµές». Το «πνίξιµο» στον πρόλογο της πρώτης είδησης στο δελτίο, τους απροσδόκητους θορύβους που στη συνέχεια πρέπει να καλύψεις στους ακροατές, την… περίεργη συµπεριφορά ενός καλεσµένου στον αέρα. Αλλά, είπαµε, το ραδιόφωνο είναι ένα ζωντανό µέσο, τα πάντα µπορεί να συµβούν και πρέπει να είσαι προετοιµασµένος να τα αντιµετωπίσεις.


Ποιο είναι το αγαπηµένο σας βινύλιο;

Αν και δεν τα πολυπαίζω στις εκποµπές, το “Never mind the bollocks” των Sex Pistols και το “Τhe queen is dead” των Smiths.


Ποιο είναι το αγαπηµένο σας µέρος στην Αθήνα;

Αγαπηµένο µέρος όχι στην Αθήνα, αλλά στον Πειραιά. Οπουδήποτε βλέπεις θάλασσα –Πειραϊκή, Καστέλλα, Μικρολίµανο– να µπορεί να ταξιδεύει το µάτι και η ψυχή.KORWNAIOS


Sex_Pistols_Never_Mind_The_Bollocks_1431x1431


Γιώργος Χουδαλάκης

Real Fm / Δευτέρα-Παρασκευή 05.00-06.00 και 06.00-08.00 μαζί με τη Μαριάνθη Κωνσταντάτου


Ποια είναι η πιο… κακή και ποια η πιο καλή είδηση-θέµα που έχετε πει στον αέρα;

Η χειρότερη είναι αναµφισβήτητα ο βοµβαρδισµός της γιουγκοσλαβικής τηλεόρασης. Βρέθηκα επί τόπου και σχεδόν αµέσως. Άνθρωποι που πριν λίγες ώρες ήταν συνεργάτες, ήταν νεκροί. Αδιαµφισβήτητα ήταν και η ίδια η εικόνα τόσο σκληρή που θα έλεγα πως µε στοιχειώνει. Η πιο καλή είδηση ήταν ότι δεν αυτοκτόνησε µια κυρία που απειλούσε ότι θα βάλει τέλος στη ζωή της. Η µοναξιά ανήµερα των Χριστουγέννων την είχε φέρει σε απελπισία. Κάναµε ζωντανά εκποµπή στον Αντέννα µε ένα συγκρότηµα, τους Αρµενιστές του Βορρά. Η εκποµπή ήταν αφιερωµένη σε αυτή… και ευτυχώς είχε καλό αποτέλεσµα.


Τι είναι αυτό που αγαπάτε και τι αυτό που… µισείτε στο ραδιόφωνο σήµερα;

Μισώ το playlist. Μετατρέπει τη µαγεία του ραδιοφώνου σε «σούπα». Αγαπώ πραγµατικά όσους παραγωγούς εννοούν όσα λένε. ∆εν είναι πολλοί, αλλά µεταγγίζουν ένα κοµµάτι του εαυτού τους στο ραδιοφωνικό αέρα.


Τι είναι αυτό που σας κάνει να χαλαρώνετε µετά από µια έντονη µέρα στη δουλειά;

Μια βόλτα χωρίς προορισµό. Ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που στα δύσκολα καταλαβαίνεις ότι η οικογένεια δίνει νόηµα σε όσα καθηµερινά σε δοκιµάζουν.


Αν είχατε τη δυνατότητα να καλέσετε στο στούντιο για συνέντευξη, ποιον θα επιλέγατε και γιατί: την Άγκελα Μέρκελ, τον Ντέιβιντ Μπάουι ή τον Μπάτµαν;

Τον Μπάουι. Το ξέρω ότι ως πολιτικό ον θα έπρεπε να πω τη Μέρκελ, αλλά ασυζητητί τον Μπάουι. Ουσίας καλλιτέχνης και το “Lady grinning soul” είναι µέσα στα πιο αγαπηµένα µου τραγούδια.


Τι είναι αυτό που σας ενοχλεί στη δηµοσιογραφία όπως είναι σήµερα;

Η δηµοσιογραφία του copy paste και τα «παπαγαλάκια». ∆ε µε ενοχλούν καθόλου όσοι έχουν ιδεολογία και τα βλέπουν όπως και αν τα βλέπουν. Έχω όµως, «αλλεργία» στα φερέφωνα των κοµµάτων. 


Αν θα έπρεπε να πείσετε ένα νέο άνθρωπο να ακούει περισσότερο ραδιόφωνο τι επιχειρήµατα θα χρησιµοποιούσατε;

∆υστυχώς «έφυγε» ο Καλαµίτσης, που από µόνος του θα έφθανε ως επιχείρηµα. Υπάρχουν, όµως, παραγωγοί που και σήµερα αποτελούν επιχειρήµατα υπέρ του ραδιοφώνου. Στους νέους ανθρώπους θα έλεγα να ακούν κάποιον που θα τον έκαναν παρέα.


Ποιο είναι το αγαπηµένο σας βινύλιο;

Αν και δεν προτείνω συλλογές, έχω ένα best των Doors από το ’80, που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά µου. ∆εν ξέρω γιατί και ούτε και θέλω να το αποµυθοποιήσω εξηγώντας το. Απλά µε γυρνάει σε χρόνια που έχουν «άρωµα» πρώτης φοράς.


Ποιο είναι το αγαπηµένο σας µέρος στην Αθήνα;

Μπορεί να ακουστεί κάπως, αλλά είναι η… σέλα της µοτοσυκλέτας µου. Είναι ο τρόπος να είµαι εκεί που θέλω.


XOUDALAKHS


ZZZ040002-UV


Κωνσταντίνος Τζούμας

Εν λευκώ 87,7 / Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-12.00 μαζί με την Κατερίνα Καφεντζή (Κafka)


Τι σας «τραβάει» και τι σας απωθεί στο ραδιόφωνο σήµερα;


Με «τραβάει» η φωνή και οι εικόνες που δηµιουργεί. ∆εν ακούω ραδιόφωνο, µόνο κάνω. 


Aν υπήρχε µαγικό τζίνι θα κάνατε 3 ευχές ή θα δίνατε 3 κατάρες και ποιες θα ήταν αυτές;

∆εν το έχω σκεφτεί ποτέ. Απροθυµία και ανεπάρκεια σε τέτοιες ερωτήσεις. 


Τι σας ενοχλεί και τι θαυµάζετε στην Αθήνα;

Το χύµα, το σκουπιδαριό, οι βανδαλισµοί, το «µπάτε σκύλοι αλέστε» των πανεπιστηµιακών χώρων, η αφασική οδήγηση, η απειθάρχητη καθηµερινότητα… ατελείωτη λίστα… Τι θαυµάζω; Θα αστειεύεστε! Ζω στο χώρο των ιδεών. 


Αν ήσασταν άγιος ποιος άγιος θα ήσασταν;

Μ’ ενδιαφέρει µια αγιοσύνη δίχως θεό. Κανένας συγκεκριµένα. 


Ποιο είναι το αγαπηµένο σας βινύλιο;

Πολλά και διάφορα. ∆εν µ’ αρέσουν οι “play lists”.


Ποιο είναι το αγαπηµένο σας µέρος στην πόλη;

∆ιάφορα µέρη σχετίζονται µε στιγµές αισθησιασµού και απρόσµενης γενναιοδωρίας που δεν επαναλαµβάνονται µα παραµένουν µοναδικές. 


TZOUMAS


DSC_1423


  • Recent Posts

  • Categories

  • Meta