Φιλανθρωπικός Αγώνας για Ιερό Σκοπό

Από τις 18 έως και τις 31 Δεκεμβρίου η πόλη μας, ο Άλιμος, μετατρέπεται σε μια μαγευτική «Παραμυθούπολη»!!! Σκοπός μας να υποδεχτούμε το 2016 γεμάτοι αισιοδοξία και θετική ενέργεια! Χριστούγεννα σημαίνει στολισμός και όμορφη διάθεση. Η πόλη μας για πρώτη χρονιά αποφασίζει να αλλάξει όψη και να προσφέρει στιγμές μοναδικές και αξέχαστες εκπλήξεις. Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί ένας φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ στο κλειστό γήπεδο Αλίμου.


 

Παίκτες που έγραψαν ιστορία στο Ελληνικό και στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ, δείχνουν το μεγαλείο τους για έναν ιερό σκοπό. Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 19.00 το Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο (κλειστό γήπεδο μπάσκετ των ομάδων Πέρα-Ταταύλα) θα γεμίσει από κόσμο για να απολαύσει κορυφαίες φιγούρες του Ελληνικού μπάσκετ, που θα αγωνισθούν με στόχο να ενισχύσουν το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Παιδόπολη Άγιος Ανδρέας». Τον αγώνα θα παρουσιάσουν ο αρχισυντάκτης του OteTv Ρήγας Δάρδαλης και η δημοσιογράφος του StarchannelΖήνα Κουτσελίνη ενώ θα καλυφθεί δημοσιογραφικά από τα κανάλια του Σκαι, Star, Otetv.


 

Η ομάδα βετεράνων των Ελλήνων διεθνών που αποτελείται από τους Ευθύμη Ρεντζιά, Δήμο Ντικούδη, Γιάννη Γιαννούλη, Μπάνε Πρέλιεβιτς, Νίκο Χατζή, Άγγελο Κορωνιό, Βασίλη Σούλη, Νίκο Μπουντούρη, Χρήστο Κωνσταντινίδη, Κώστα Τσαρτσαρή, Γιάννη Σιούτη, Βαγγέλη Βουρτζούμη και με προπονητή τον Γιάννη Ιωαννίδη, θα τεθεί αντιμέτωπη με μια ομάδα βετεράνων που έχουν φορέσει την φανέλα του Πανιωνίου ( όπως ο Νίκος Λινάρδος, ο Γιώργος Μποσγανάς, ο Μάκης Δρελιώζης ο Σπύρος Παντελιάδης) ενισχυμένοι από πρώην παίκτες του Αλίμου και των Τραχώνων.


 

Τον αγώνα θα τιμήσουν με την παρουσία τους, ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Γιώργος Σιγάλας και πολλοί ακόμα σπουδαίοι άνθρωποι του αθλητισμού. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευτούν μεγάλα ονόματα του ελληνικού αθλητισμού όπως οι Γιάννης Ιωαννίδης, Περικλής Ιακωβάκης, Γιώργος Πρίντεζης, Μπάνε Πρέλιεβιτς, Βλάντο Γιάνκοβιτς, Ρούλα Πραγκαλούδη, Ευάγγελος Λιμπεράτος, Θοδωρής Αγγελίνος και η ομάδα βετεράνων των Ελλήνων Διεθνών.


 

Στο φιλανθρωπικό παιχνίδι που διοργανώνει ο Δήμος Άλιμου δεν θα υπάρχει εισιτήριο και όσοι βρεθούν στο γήπεδο, θα ενισχύσουν το σημαντικό έργο που επιτελείο το ίδρυμα του Αγίου Ανδρέα, με όποιο ποσό η τρόπο, ο καθένας μπορεί. Η «παιδόπολη Άγιος Ανδρέας» δραστηριοποιείται στον τομέα της παιδικής προστασίας από το 1947  και το έργο της περιλαμβάνει τη φιλοξενία, την εκπαίδευση και τη διασκέδαση απροστάτευτων ανήλικων τριών έως 12 ετών.


 

 

Λίγα λόγια για την «Παιδόπολη ‘Άγιος Αντρέας»

Η Μονάδα λειτούργησε αρχικά από το 1947 με την επωνυμία Αναρρωτήριο Παίδων, κατόπιν δωρεάς στο Ελληνικό Δημόσιο του Ολλανδού Φαν Βάικ.

 

Το 1955 με δαπάνες του Δημοσίου χτίστηκε διώροφο κτίριο 1.000 τ.μ. για να φιλοξενήσει παιδιά. Τη δεκαετία του ’70 οι ανάγκες άλλαξαν, καταργήθηκε η παλαιά μορφή του πλαισίου και τότε μετονομάσθηκε σε Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» Καλαμακίου και φιλοξενούσε παιδιά.

 

Το 2003 έγινε αυτόνομη αποκεντρωμένη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας και εφάρμοζε Πρόγραμμα Ανάδοχης Φροντίδας και Υιοθεσίας για τα παιδιά που φιλοξενούσε.

Σήμερα η Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» ανήκει στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής κι εποπτεύεται από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας.

Η Παιδόπολη λειτουργεί ως Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας για παιδιά από 4-12 ετών και φιλοξενεί 32 παιδιά.

Δραστηριοποιείται στο τομέα της Παιδικής Προστασίας, το παραγόμενο έργο της, περιλαμβάνει τη φιλοξενία, την εκπαίδευση, την διασκέδαση κ.ά.  ανήλικων 4-12 ετών, που αποδεδειγμένα είναι απροστάτευτα και στερούνται οικογενειακής φροντίδας.

Στους σκοπούς της Παιδόπολης περιλαμβάνεται και η προετοιμασία των Ανήλικων Φιλοξενούμενων για την ομαλή  ένταξή τους στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, είτε με την  επιστροφή τους στο φυσικό τους περιβάλλον ή με την τοποθέτησή τους σε ανάδοχη οικογένεια και στην συνέχεια αν οι συνθήκες το υπαγορεύουν στην υιοθεσία τους.

Ραντεβού, λοιπόν, για έναν ιερό σκοπό την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 19.00 Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο (κλειστό γήπεδο μπάσκετ των ομάδων Πέρα-Ταταύλα).


 

 

 

 

IN CATEFORY: EVENTS , PARTIES