ΓΑΙΑ: Σύλλογος Πρωταθλητών Αλίμου!

Η head coach Τζένη Σκεπετάρη, από την αθλητική οικογένεια του Γαία, έχει ανεβάσει το σύλλογο του Αλίμου στις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης των συλλόγων. Το Γαία είναι ο μοναδικός σύλλογος στον Άλιμο με πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας και με συμμετοχές των αθλητών στην Εθνική Ομάδα.


Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει ένα παιδί την ενασχόληση με το tae kwon do;
Είναι σχετικό. Στο σύλλογό μας υπάρχουν τμήματα με παιδιά από 2,5 ετών. Αρκετά νήπια αυτής της ηλικίας έχουν αναπτύξει ικανοποιητικό βαθμό αντίληψης. Το μάθημα γίνεται μέσα από ειδικό ασκησιολόγιο σε παιγνιώδη μορφή, όπου με τις βασικές ασκήσεις του TAEKWONDO αναπτύσσουν νευρομυικό συντονισμό και δεξιότητες όπως ισορροπία, αντίληψη του χώρου και της απόστασης, συγχρονισμός κινήσεων. Σε αυτή την ηλικία θέλουμε το παιδί να αγαπήσει την άθληση με παιγνιώδη μορφή και παιδαγωγικό τρόπο.


Ποια είναι τα οφέλη του tae kwon do τόσο στο σώμα όσο και στο πνεύμα για ένα παιδί;
Τα οφέλη είναι πολλά και χωρίζονται σε σωματικά και πνευματικά. Διαφοροποιούνται κατά ένα μικρό ποσοστό ανάλογα με την ηλικία του ατόμου, αφού οι ανάγκες που έχει ένα νήπιο 4 έως 6 χρόνων είναι διαφορετικές από ένα πιο μεγάλο από 6 έως 10 χρόνων. Το TAEKWONDO βελτιώνει την αντίληψη, το σωματικό έλεγχο, την ισορροπία, τα αντανακλαστικά, την ταχύτητα και πολλά άλλα. Η τόνωση της αυτοπεποίθησης είναι ένα βασικό ψυχολογικό όφελος που αποκομίζει ο αθλούμενος. Και βέβαια αυτό που διακρίνει τα παιδιά που ασχολούνται με το TAEKWONDO είναι η πειθαρχία, η ευγένεια, η επιμονή, ο σεβασμός και ο αυτοέλεγχος.


Tι είναι αυτό που κάνει ένα παιδί να ξεχωρίζει και να συνεχίσει στον πρωταθλητισμό;
Η σκληρή προπόνηση, η πειθαρχία και το ταλέντο. Γιατί το κύριο συστατικό είναι η δουλειά στον αθλητή που τον κάνει πρωταθλητή και όχι μόνο το ταλέντο. Εάν βέβαια, υπάρχει συνδυασμός τότε έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτά με τη σωστή καθοδήγηση ενός προπονητή που ενημερώνεται, εξελίσσετε, αγαπάει τους αθλητές του και γίνεται «γέφυρα να περάσουν και να συνεχίσουν», όπως έλεγε ο Δάσκαλος μου ο κ. Ζαχαρόπουλος Μπάμπης. Ο πρωταθλητισμός είναι ένας δύσκολός δρόμος που θα πρέπει να τον περπατήσουν και οι τρεις: ο αθλητής, ο προπονητής και η οικογένεια. Και να μην ξεχνάμε ότι δεν είναι αυτοσκοπός ο Πρωταθλητισμός στον αθλητισμό.


Είναι άθλημα για αγόρια και κορίτσια το ίδιο;
Είναι άθλημα που ταιριάζει και στα δύο φύλα και σε όλες τις ηλικίες. Βελτιώνει τη σωματική διάπλαση, τον συγχρονισμό των κινήσεων, την αυτοπεποίθηση και το δυναμισμό.


Πόσες φορές την εβδομάδα απαιτείται προπόνηση και πόσο διαρκεί;
Τρεις φορές από μία ώρα είναι μια καλή περιοδική εκπαίδευση. Σε αγωνιστικό επίπεδο οι προπονήσεις είναι πιο εντατικές και εξειδικευμένες.


Πώς εκπαιδεύετε τα παιδιά να μην ασκούν αυτά που μαθαίνουν εις βάρος κάποιου άλλου;
Η επιτυχία για έναν προπονητή-Δάσκαλο είναι η σωστή διαπαιδαγώγηση. Καλλιεργώντας την ηθική και το σεβασμό και διδάσκοντας σε ένα παιδί να είναι προσεκτικό στο πότε, που και εάν πρέπει να το χρησιμοποιήσει. Ο Δάσκαλος θα πρέπει να λειτουργεί στον χαρακτήρα του αθλητή σαν τον γλύπτη. Όπως η πέτρα μεταμορφώνεται χωρίς να αλλάξει η ουσία της, έτσι και ένα παιδί που θα επηρεασθεί από ένα σωστό δάσκαλο μεταμορφώνεται σε ένα άνθρωπο καλύτερο, όχι μόνο εξωτερικά αλλά κυρίως εσωτερικά.


Εκτός από tae kwon do, μπορεί να κάνει και κάποια άλλα αθλήματα ένα παιδί στο «Γαία»;
Μπορούν να ασχοληθούν και με τα Ολυμπιακά αθλήματα της Ενόργανης γυμναστικής που απευθύνεται σε κορίτσια και αγόρια όλων των ηλικιών και βοηθά στην ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών και με τη Ρυθμική γυμναστική που είναι ένα Ολυμπιακό άθλημα γυναικείο που αναπτύσσει, ευλυγισία, συντονισμό, χάρη και δύναμη.


Γιατί ένας γονιός να επιλέξει το «ΓΑΙΑ»;
Γιατί οι δάσκαλοι – προπονητές είναι έμπειροι και εξειδικευμένοι, παρακολουθούν συνεχώς σεμινάρια και ενημερώνονται για τις εξελίξεις των αθλημάτων. Στις καινούριες, σύγχρονες και κατάλληλα διαμορφωμένες εγκαταστάσεις για τα ολυμπιακά αθλήματα, οι αθλητές λαμβάνουν την υψηλότερη ποιότητα διδασκαλίας από προπονητές που πραγματικά αγαπούν τα παιδιά και τους προσφέρουν ιδανικά και πολύτιμες αρετές, τα οποία συμβάλλουν τα μέγιστα στην πνευματική και σωματική τους ανάπτυξη. Όλα αυτά τα χρόνια μέσα από μεθοδική δουλειά και αγάπη για τα παιδιά, έχουμε καταφέρει πέρα από τις μεγάλες διακρίσεις των αθλητών μας, να αισθάνονται το σύλλογό τους «δεύτερο σπίτι», αφού το ΓΑΙΑ είναι η Μεγάλη Αθλητική Οικογένεια του Αλίμου.


Ιωνίας 157, Άλιμος
Τ/F: 210 9812777

www.gaia-tkd.gr 

IN CATEFORY: BEST CHOICES , HEALTH , KID