Gentlemen of the island: Οι top barmen της Μυκόνου μας συστήνονται

Συναντήσαμε τους καλύτερους bartender στο νησί της Μυκόνου και εκτός από τα προσεγμένα cocktails που έφτιαξαν για εμάς μιλήσαμε φυσικά για το πώς είναι να δουλεύεις σε ένα από τα πιο όμορφα και κοσμοπολίτικα νησιά του κόσμου. Απολαύστε τους…


Βασίλης Δερβίσης

The place: Olla restaurant
The cocktail: Dorita’s Bergamot Margarita (Reposado Tequila, Orange Curacao, Blue Agave Nectar, Pergamot Jam, Lime Juice) & Cream Dream (Hazelnut Liqueur, Irish Cream, Vanilla Ice Cream, Chocolate Sprinkles)
Why Mykonos: Έπειτα από ένα σύντομο πέρασμα από την Αθήνα, μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία να δραστηριοποιηθώ στη Μύκονο και να δημιουργήσω κάτι με αποκλειστικά τη δική μου υπογραφή.  After a short passage from Athens, they gave me the opportunity to make something with my own signature and create something new.


Φρατζής Παπαποστόλου

The place: Semeli/Toy Room/Project
The cocktail: The bubble empire (Moët et Chandon, madrigal liquor, mint, raspberry jam)
Why Mykonos: Η Μύκονος είναι star. Ή θα τη λατρέψεις ή θα τη μισήσεις. Για εμάς που τη λατρεύουμε είναι ο απόλυτα «συνδυαστικός» παράδεισος. Από μπάνια στη μαγική Λια, βόλτες στα σοκάκια μέχρι κοσμοπολίτικα ξημερώματα στη Μικρή Βενετία. Η Μύκονος είναι συναίσθημα.  Mykonos is a star. Wether you ’ll love her or you are going to hate her. But it combines everything. From the amazing beaches such as Lia, to the strolls at the picturesque streets of Chora and the magical sunrises at Little Venice.


Σπύρος Δημητρόπουλος

The place: Mamalouka
The cocktail: Welcome to Mamalouka (Gin, Mastique, Fresh lime juice, Cherry bitters, Passion fruit pureet)
Why Mykonos: Το μαγευτικό περιβάλλον στο οποίο εργάζομαι και οι καλοί συνεργάτες ήταν οι δύο λόγοι για τους οποίους επέλεξα να εργαστώ στη Μύκονο. Είναι απαιτητική αγορά αλλά και μεγάλο «σχολείο». Επίσης μου αρέσει που συνδυάζει χαλάρωση με διασκέδαση με μοναδικό τρόπο. The charming environment and the good collaborators where the reasons that made me decide to come and work at Mykonos. It is a taught business field but also a great “school”.  Also, I love the fact that it combines relaxation with fun in a unique way.


Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος

The place: Vicolo cocktail bar
The cocktail: Drop of sun (Tanqueray gin,  Metaxa 7*, Carpano antica formula, Amaro montenegro, handmade honey syrup, fresh orange and lemon juice)
Why Mykonos: Είναι η δεύτερη χρονιά που εργάζομαι στο νησί. Και όσο και να ακουστεί κλισέ υπάρχει μια ενέργεια που σε τραβάει. Με το συνεργάτη μου Δημήτρη Κοτσοβό είχαμε μια πολύ δελεαστική πρόταση και με εξίταρε το γεγονός πως θα στήναμε ένα bar με επίπεδο Αθήνας στα ποτά παντρεύοντάς το με το ατελείωτο πάρτι της Μυκόνου. It is the second year that I work at the island. I love the energy that the island has. We had a very attractive proposition with my collaborator Dimitris Kotsovos to make a bar at the level of the cocktail bars in Athens and so we took the decision.


Στέλιος Τρίκκας

The place: Jackie O’ beach
The cocktail: Pornstar (Vodka vanilla, pure passion fruit, sugar syrup, fresh lime juice)
Why Mykonos: Επέλεξα να δουλέψω στη Μύκονο γιατί είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως. Επίσης με κέρδισε από την πρώτη στιγμή η θετική της αύρα, αλλά και η δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα στην ξέφρενη διασκέδαση και την απόλυτη χαλάρωση ανάλογα με τη διάθεσή σου. I chose to work in Mykonos because it is one of the most popular destinations worldwide. Also I love the positive energy of the island but also the possibility to choose between wild fun and relaxation depending on your mood.


Σταύρος Γαϊτανάρος

The place: Remezzo
The cocktail: Melina’s Passion (Disaronno, Passion Fruit, rosewater, orgeat, lime, Cherry bitters)
Why Mykonos: είναι η βασίλισσα του Αιγαίου, πέρα από την απίστευτη φυσική ομορφιά του νησιού, υπάρχει υψηλή ποιότητα υπηρεσιών στην καφέ-εστίαση, που κάνει τη δουλειά μας ακόμα πιο δημιουργική, είναι μεγάλη πρόκληση για κάθε bartender να καταφέρει να ανταποκριθεί σε τόσo διαφορετικές νοοτροπίες. She is the queen of the Aegean Sea. Beyond the incredible natural beauty of the island, there is a high quality service in the bartending field and makes our work even more creative. It is a great challenge for every bartender to manage so many different mentalities.


IN CATEFORY: MYKONOS