Γιάννης Γεωργάκος: “Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την νέα τουριστική περίοδο”

Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρα


Πώς βλέπετε εσείς ως επιχειρηματίας και ως εκπρόσωπος του Δήμου την επιχειρηματική ανάπτυξη της Αράχωβας; Θεωρείτε ότι έχει περιθώρια ανάπτυξης και βελτίωσης ή βρίσκεται σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών στους επισκέπτες;

Η επιχειρηματική ανάπτυξη της Αράχωβας έχει συρρικνωθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης, βέβαια πάντοτε υπάρχουν περιθώρια  για επιχειρήσεις με προϊόντα ή υπηρεσίες.


Ποια πιστεύετε ότι είναι τα δυνατά στοιχεία του τόπου και πώς μπορεί να τα αξιοποιήσει τουριστικά ακόμα περισσότερο;

Ο συνδυασμός του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο των Δελφών, το Βυζαντινό Μοναστήρι του Οσίου Λουκά και οπωσδήποτε η μικρή απόσταση από την Αθήνα. Αυτό που σίγουρα μπορεί να αξιοποιηθεί είναι ο εναλλακτικός τουρισμός ο οποίος μπορεί να καλύψει τα κενά στις περιόδους με μικρή τουριστική κίνηση.


Η Αράχωβα έχει «χτυπηθεί» από την οικονομική κρίση και σε τι βαθμό;

Η τουριστική κίνηση της Αράχωβας έχει συρρικνωθεί περίπου στο 40% λόγω της οικονομικής κρίσης επειδή απευθύνεται στην ντόπια αγορά.


Κατά πόσο θεωρείτε ότι θα συμβάλλει η ανακαίνιση του χιονοδρομικού κέντρου στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής;

Πιστεύουμε ότι η ανακαίνιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού θα συμβάλει αποτελεσματικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.


Είστε αισιόδοξος για την νέα τουριστική σεζόν;

Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την νέα τουριστική περίοδο αφού πιστεύουμε πως το χιονοδρομικό κέντρο θα προσελκύσει πολύ περισσότερο κόσμο φέτος.


Ποια είναι τα στοιχεία που κάνουν κατά τη γνώμη σας την Αράχωβα να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς;

Τα στοιχεία που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε  εκτός βέβαια από την κοντινή απόσταση από την Αθήνα είναι η υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στον ύπνο, στην εστίαση και την διασκέδαση.


 

IN CATEFORY: FACES