Γιάννης Παπαδόπουλος – Ιδιοκτήτης sushi restaurant Bakku

papadopoulos

Γιάννης Παπαδόπουλος – Ιδιοκτήτης  sushi restaurant Bakku

Το «Bakku» είναι το µοναδικό sushi restaurant σε µία πόλη που έχει χτίσει τη γαστρονοµική της φήµη στα µεζεδοπωλεία και τα τσιπουράδικα. Όταν πήρατε την απόφαση ν’ ανοίξετε ένα τέτοιο εστιατόριο, νιώσατε ότι µπορεί να παίρνατε ένα ρίσκο;

Βakku στα ιαπωνικά σηµαίνει επιστροφή. Η απόφαση για το συγκεκριµένο εγχείρηµα καθώς και η επιλογή του ονόµατος δεν είναι τυχαία, καθώς µέσα από τη δηµιουργία του Bakku,  µου δόθηκε η δυνατότητα να επιστρέψω στον τόπο γέννησής µου, σε µία πόλη που αγαπώ ιδιαιτέρως και στην οποία θέλησα να προσφέρω µε τον τρόπο που γνωρίζω καλύτερα, τη δηµιουργία ενός sushi restaurant. Το κέρδος λοιπόν, δεν αποτέλεσε αυτοσκοπό. Επιπλέον, το ρίσκο που αναγκαστικά εµπεριέχεται σε οποιαδήποτε επιχειρηµατική ενέργεια φάνταζε πολύ πιο µικρό, γνωρίζοντας ότι ο κόσµος του Βόλου είναι εκλεκτικός και σε θέση  ν’ αναγνωρίσει την αξία µίας εξαιρετικά υγιεινής κουζίνας, όπως η ιαπωνική.


Ποια είναι τα στοιχεία που έχουν κάνει το Bakku να ξεχωρίσει και ν’ αγαπηθεί από το κοινό του Βόλου;

Υγιεινή κουζίνα, υψηλή παροχή υπηρεσιών, εξαιρετικοί chefs, όµορφος χώρος εναρµονισµένος µε τη φιλοσοφία της ιαπωνικής κουζίνας. Είµαστε  πραγµατικά ευτυχισµένοι για την αποδοχή του κόσµου του Βόλου, την αγάπη και χαλαρή αντιµετώπισή του προς  το Bakku και την οµάδα του. Νιώθουµε την ανάγκη να τον ευχαριστήσουµε και να υποσχεθούµε ότι θα προσπαθούµε πάντα ν’ ανταποδίδουµε µε τη δουλειά και τις υπηρεσίες µας.


Θέλετε να µας πείτε λίγα λόγια σχετικά µε τη φιλοσοφία πάνω στην οποία στήθηκε το µαγαζί και ο κατάλογός του; Τι περιλαµβάνει το µενού πέρα από τις κλασικές προτάσεις σε sushi;

Το Bakku προσφέρει µία γευστική εµπειρία, αλλά και ένα ταξίδι στη φιλοσοφία και στην παράδοση µίας ολόκληρης κουλτούρας. Πίσω από τη δηµιουργία του καταλόγου µας κρύβεται η  ίση µεταχείριση των βαθιά µυηµένων στο sushi πελατών µας και εκείνων που, αν και αρχάριοι, είναι έτοιµοι να το ανακαλύψουν µέσα από τη δική µας καθοδήγηση και τις προτάσεις. Το sushi µπορεί να είναι κατά βάση ωµό, αλλά ο κατάλογός µας περιλαµβάνει επίσης, σαλάτες και πιάτα ζεστής κουζίνας, µε best seller το tonkatsu σνίτσελ χοιρινού µε γλυκόξινη σάλτσα και ρύζι ατµού. Όλα λοιπόν, είναι θέµα ποιότητας και κατάλληλης προσέγγισης. Το Bakku µπορεί να µην έχει να ζηλέψει τίποτα από τα πρότυπα sushi µαγαζιά της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου, ωστόσο οι τιµές του είναι χαρακτηριστικά χαµηλές, εναρµονισµένες τόσο µε την street food φιλοσοφία του, όσο και µε την οικονοµική κρίση.


Πείτε µας 5 λόγους για τους οποίους πρέπει να επισκεφτεί κάποιος το Βόλο;

Φιλοξενία, Πήλιο, βόλτα στην παραλία του Βόλου, «πεζοδροµηµένη» διασκέδαση στα πλακόστρωτα της Ερµού και της Κονταράτου, γαστρονοµία.


Είναι ο Βόλος µία ταξιδιωτική πρόταση για όλο το χρόνο;

Μια πόλη που συνδυάζει θάλασσα µε βουνό δε θα µπορούσε παρά να θεωρηθεί ιδανικός ταξιδιωτικός προορισµός για όλες τις εποχές κατά τη διάρκεια του χρόνου.


  • Recent Posts

  • Categories

  • Meta