Γιατί πρέπει να πάτε ΤΩΡΑ σε ένα ποδολόγο!

Η περιποίηση των ποδιών σας δεν είναι σηµαντική µόνο για αισθητικούς λόγους! Τα όµορφα και υγιή πόδια σας βοηθούν να τα βγάζετε πέρα στην καθηµερινότητά σας χωρίς ενοχλήσεις!


Τα όµορφα και υγιή πόδια είναι αξιοθαύµαστα! Μη µένετε, όµως, µόνο στο να τα θαυµάζετε! Ένας ποδολόγος είναι ο ειδικός που θα αναλάβει να αποκαταστήσει την υγεία και την οµορφιά τους!


Έρευνες έχουν δείξει ότι 6 στους 10 ανθρώπους ταλαιπωρούνται από κάποιο πρόβληµα στα πόδια. ∆ιαβήτης, κάλοι, ταλαιπωρηµένα νύχια, ενοχλήσεις των ποδιών στην καθηµερινότητα, πλατυποδία, πελµατογράφηµα είναι µερικές µόνο από τις περιπτώσεις που αναλαµβάνει ένας έµπειρος ποδολόγος. Μετά τη διάγνωση του ειδικού γιατρού, θα προσφέρει τις εξειδικευµένες υπηρεσίες του για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσµα στην ελάττωση των ενοχληµάτων και την αποκατάσταση της καλής υγείας των ποδιών σας!


DSC_3737


Τι προβλήµατα λύνει ο ποδολόγος;

Προβλήµατα υπερκεράτωσης/τύλων/κάλων: Η υπερκεράτωση ή πιο διαδεδοµένα ο κάλος, αποτελεί ένα προστατευτικό µηχανισµό της επιδερµίδας ενάντια στην παρατεταµένη πίεση ή τριβή. Συνήθως θα καταλήξει να είναι επώδυνος όταν ο µηχανισµός γίνει «υπερπροστατευτικός» και κάτω από τον κάλο θα αναπτυχθεί και πυρήνας (αυτό που ο κόσµος γνωρίζει σαν τη «ρίζα» του κάλου). Είναι ένα βασανιστικό, κατά κύριο λόγο γυναικείο, πρόβληµα που οφείλεται στα παπούτσια. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο ποδολόγος ακολουθεί συντηρητική θεραπεία µε αφαίρεση και εκπυρήνιση των κάλων.


Προβλήµατα Ονύχων (Ονυχοκρύπτωση, Ονυχογρύπωση): Οι παθήσεις στα νύχια είναι ένα ακόµα πρόβληµα που απασχολεί πολύ κόσµο για το οποίο µπορεί να δώσει λύση ο ποδολόγος. Μεθόδους θεραπείας αποτελούν η αποµάκρυνση τµήµατος του όνυχος, που εισχωρεί στο δέρµα, η µείωση της πάχυνσης παραµορφωµένου όνυχος µε ειδική φρέζα και η αφαίρεση του νυχιού.


Ενοχλήσεις και πόνοι στο µετατάρσιο, στους αστραγάλους, στα γόνατα αλλά και στην οσφυϊκή µοίρα της σπονδυλικής στήλης, που «φορτίζεται» εξαιτίας µιας πάθησης που βρίσκεται στο πόδι.


Πρόβληµα στα κάτω άκρα, που προέρχεται από µια συστηµατική νόσο, όπως είναι οι διάφορες ρευµατικές παθήσεις


Προβλήµατα στα άκρα λόγω διαβήτη (διαβητικό πόδι): Οι επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη στα πόδια µπορεί να αποβούν µοιραίες και να οδηγήσουν σε εξαιρετικά ανεπιθύµητες καταστάσεις όπως π.χ. ακρωτηριασµό. Για το λόγο αυτό, η καλύτερη λύση είναι η πρόληψη. Ο ποδολόγος αναλαµβάνει την περιποίηση και φροντίδα του διαβητικού ποδιού αλλά και συγχρόνως την εκπαίδευση του ασθενούς, παρέχοντας τις σωστές συµβουλές για όλα όσα πρέπει να προσέχει το άτοµο µε σακχαρώδη διαβήτη.


∆εν χρειάζεται, βέβαια, να έχετε κάποιο πρόβληµα για να επισκεφθείτε έναν ποδολόγο, καθώς οι συµβουλές του σχετικά µε την υγεία των ποδιών σας, αλλά και την επιλογή σωστών παπουτσιών είναι πολύτιµες για να έχετε, καθηµερινά, ξεκούραστα και υγιή πόδια, χωρίς προβλήµατα!


Beauty K’s – Σταµάτη Κωνσταντίνα 

Ποδολόγος-Κοσµητολόγος-Αισθητικός

Γεωργίου Κονδύλη 1, Άλιµος 

Τ: 213 0102260

www.beautyks.gr

FB: Beautyks • Κέντρο Οµορφιάς και Ευεξίας


1

IN CATEFORY: BEST CHOICES , HEALTH