Γιώργος Παπακώστας: Το “νέο” Burger Joint και τα μελλοντικά βήματα

Ο Γιώργος Παπακώστας, συνιδιοκτήτης των εστιατορίων «The Burger Joint» και «Ace Burger Company», μας μιλάει για το “νέο” Burger Joint, αλλά και μας αποκαλύπτει τα μελλοντικά επιχειρηματικά σχέδια του ίδιου και του αδερφού του Φάνη.


Το Burger Joint μεταφέρθηκε! Νέος χώρος, ομορφότερος και μεγαλύτερος! Πώς προέκυψε η αλλαγή αυτή;
Το Burger Joint από τη δεύτερη χρονιά του κιόλας μας είχε δείξει ότι εξελίσσεται σε κάτι καλύτερο, ανώτερο, πιο εξελιγμένο από ένα κλασικό μπεργκεράδικο όπως τα έχουμε συνηθίσει. Οι πελάτες μας παρασυρμένοι από τις προτάσεις μας συνεχώς μας έδιναν θετικό feedback και, όταν εμείς βρήκαμε ένα χώρο να ανοίξουμε το δεύτερο κατάστημα στο Ψυχικό, αλλάξαμε τα πάντα. Φτιάξαμε ένα χώρο εστιατορίου, με ένα ολοκληρωμένο design thought, αναβαθμίσαμε το σέρβις και προσθέσαμε bar με cocktails που σχεδιάστηκαν για να ταιριάζουν με τα burgers μας. Όταν, λοιπόν, ένα χρόνο μετά τη θραύση που έκανε το Burger Joint στο Ψυχικό, βρήκαμε ένα μεγαλύτερο χώρο στη Γλυφάδα, είπαμε να το αναβαθμίσουμε λίγο ακόμα. Εάν υποθέσουμε ότι το κατάστημα του Ψυχικού έγινε έτσι ώστε να θυμίζει λίγο από Brooklyn, τότε η Γλυφάδα έπρεπε να έχει μια πιο καλοκαιρινή αύρα τύπου Los Angeles.


Τι διαφορετικό να περιμένουμε να δούμε γευστικά αλλά και γενικότερα;
Επειδή μας αρέσει να πειραματιζόμαστε και επειδή έχουμε εμπειρία σε καλά εστιατόρια και πολλές κουζίνες, συνεχώς δημιουργούμε καινούρια burgers και όχι μόνο. Με το άνοιγμα της Γλυφάδας, π.χ., εισήχθησαν στον κατάλογο κάποια καινούρια burgers, όπως το Brisket, το οποίο περιέχει κρέας μαγειρεμένο για 4 ώρες, την baja salad, που είναι πολύ south coast, με κόλιανδρο, τριμμένο cheddar και σπιτική ranch dressing, καθώς και πολλά άλλα συμπεριλαμβανομένων cocktails. Γενικότερα, προσπαθούμε να κάνουμε συνέχεια κάτι παραπάνω. Όχι, επειδή πρέπει ή χρειάζεται, αλλά επειδή το γουστάρουμε πολύ.


Έχετε προσθέσει πλέον και λίστα με cocktails στον κατάλογό σας. Πείτε μου δυο λόγια για αυτό.
Η ιδέα του να προσθέσουμε bar και να σερβίρουμε cocktails υπήρχε από πολύ νωρίς. Πολύ απλά, επειδή πολλοί πελάτες μας πάντα ζητούσαν και ένα σφηνάκι vodka με τη λεμονάδα τους… Απλώς, στον προηγούμενο χώρο της Γλυφάδας, δεν ήταν λειτουργικά εύκολο να γίνει. Τώρα όμως έχουμε αρκετούς πελάτες που έρχονται για ένα κλασικό Bloody Mary στο bar και το συνοδεύουν με ένα burger… (γέλιο).


Το Burger Joint έχει καταφέρει πλέον να θεωρείται κορωνίδα των burgers στην Αθήνα. Τι πιστεύετε ότι ήταν αυτό που το έκανε να ξεχωρίσει;
Υποθέτω πως είναι η σταθερότητα που επιδεικνύουμε από το 2011 που ανοίξαμε. Σε μια περίοδο που οι επιλογές σε burger ήταν μόνο τα κλασικά από delivery, χωρίς τίποτα ιδιαίτερο σε ποιότητα, φαντασία, σέρβις και design χώρου, εμείς κάναμε ό,τι ξέραμε από τα μαγαζιά στα οποία μεγαλώσαμε. Πήραμε ό,τι μάθαμε από τον πατέρα μας στα Casa di Pasta, Silver Star, Cubanita κ.ά. και κάναμε ένα κολάζ για να δημιουργήσουμε ένα μπεργκεράδικο όπως αρέσει σε εμάς. Από την πρώτη κιόλας μέρα, κάναμε εισαγωγή από φρέσκο Beach Angus κρέας, ετοιμάζαμε πάντα τα μπιφτέκια καθημερινά, και ας ξεμέναμε μερικές φορές, πηγαίναμε μόνοι μας στη λαχαναγορά για να βρούμε τα καλύτερα υλικά, τώρα συνεργαζόμαστε κατευθείαν με μικρούς παραγωγούς, το ψωμί ήταν και είναι πάντα ολόφρεσκο… Νομίζουμε πως ο κόσμος το αναγνωρίζει αυτό. Κι αυτό μετράει. Να σου λέει ένας πελάτης ότι «δεν μπορώ να φάω πουθενά medium την μπριζόλα μου, αλλά θέλω ένα burger medium rare από εσάς γιατί σας εμπιστεύομαι».


Τι να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον;
Αυτή τη στιγμή είμαστε και οι τρεις πάνω από τα μαγαζιά. Έχουμε τα δύο Burger Joint, καθώς και δύο καταστήματα Ace Burger Company, στο κέντρο και στην Κηφισιά. Τώρα, λοιπόν, στοχεύουμε να βγάλουμε το Ace στην αγορά για franchise και, επίσης, σχεδιάζουμε κάτι καινούριο στον παλιό χώρο του Burger Joint στη Γλυφάδα, το οποίο θα ανακοινωθεί από Σεπτέμβριο.IN CATEFORY: FACES