Η Αγγελική Κοσμά, μας ξεναγεί στο ξενοδοχείο The Margi

KOSMA-AGGELIKI

Η Αγγελική Κοσμά, μας ξεναγεί στο ξενοδοχείο The Margi 

Η Αγγελική Κοσμά, Διευθύντρια Πωλήσεων στο ξενοδοχείο The Margi, μας αποκαλύπτει όλα αυτά τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει αλλά και μας μιλάει για την φιλοσοφίας της “οικογένειας” πάνω στην οποία στηρίχτηκε και στηρίζεται η λειτουργία του.


Πείτε μου με μία φράση πώς θα περάσει κάποιος που θα έρθει στο The Margi:
Όσοι επιλέγουν το The Margi, έχουν την δυνατότητα να ζήσουν μία ολιστική εμπειρία φιλοξενίας. Αυτό είναι που προσφέρει το ξενοδοχείο και που το κάνει να ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα. Είναι ένα boutique hotel με οικογενειακό χαρακτήρα. Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση, ο Θοδωρής Αγιοστρατίτης είναι ο Managing Director, ο Γιάγκος Αγιοστρατίτης είναι ο Αρχιτέκτονας του ξενοδοχείου και η μαμά κ.Σταυρίδη έχει βάλει την δική της προσωπική πινελιά σε όλα. Άλλωστε έχει μεγαλώσει μέσα σε αυτό το ξενοδοχείο. Όταν μιλάμε για το The Margi μιλάμε για 50 χρόνια αθηναϊκής στην αθηναϊκή ριβιέρα. Το The Margi προσφέρει κάτι πολύ παραπάνω από ένα απλό δωμάτιο για να μείνεις.


Με ποιες 5 λέξεις θα μπορούσατε να περιγράψετε το ξενοδοχείο και την όλη εμπειρία που προσφέρει;
Οικογενειακό, ποιοτικό, οικείο, μοναδικό, «γοητευτικό».


Μπορεί να ζήσει κάποιος μία ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής στο The Margi;
Όταν έρχεται ο επισκέπτης, τον υποδεχόμαστε με τέτοιο τρόπο που νιώθεί ότι μπαίνει μέσα σε ένα σπίτι. Αυτό είναι και το μότο μας άλλωστε «Ο επισκέπτης θέλουμε να νιώθει σαν στο σπίτι του». Όλα εδώ από τον χώρο, την διακόσμηση, το service, το προσωπικό, είναι πιο ανθρωποκεντρικά, πιο personalized. Στο The Margi μπορεί ο επισκέπτης να ζήσει μία ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής καθώς έχει την ευκαιρία να γευτεί μοναδικά πιάτα στα εστιατόρια του Baku και Malabar από τα χέρια του σεφ Παναγιώτη Γιακαλή, που φτιάχνονται με αγνά υλικά και πολύ καλές πρώτες ύλες, κάποιες από τις οποίες έρχονται από την φάρμα του ξενοδοχείου. Ή μπορεί να χαλαρώσει πίνοντας τον καφέ του ή το ποτό του στα lounge bars τόσο του σαλονιού όσο και της πισίνας. Μπορεί να κολυμπήσει στην πισίνα και να χαρεί τον ήλιο κάνοντας ηλιοθεραπεία ή και να απολαύσει κάποιες υπηρεσίες ομορφιάς και ευεξίας.


Ποια είναι η φιλοσοφία πάνω στην οποία έχει βασιστεί η λειτουργία του;
Η φιλοσοφία του ξενοδοχείου αντανακλά την αρχαία έννοια της λέξης φιλοξενίας, δηλαδή να υποδεχτείς κάποιον ξένο στο σπίτι σου και να τον κάνεις να νιώσει οικεία. Αυτό που λένε στο εξωτερικόTo feel like home away from home. Ακόμα και οι γάμοι ή τα corporate meetings που διοργανώνονται στους χώρους του ξενοδοχείου έχουν έναν πιο οικείο χαρακτήρα. Μάλιστα μία νύφη από το εξωτερικό έγραψε όταν έφευγε «ήταν σαν να έκανα τον γάμο στο σπίτι μου».


Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε την λέξη «οικογένεια» όσον αφορά τα άτομα που εργάζονται στο ξενοδοχείο και το κλίμα που κυριαρχεί;
Βέβαια και αυτό αντανακλάτε παντού. Από τον χώρο, μέχρι το φαγητό, αυτό που θέλει η οικογένεια να δώσει σημασία είναι η ολιστικέ εμπειρία. Για εμάς ως ξενοδοχείο οι πελάτες δεν είναι νούμερα δωματίων αλλά άνθρωποι, είμαστε ανθρωποκεντρικό ξενοδοχείο. Τα άτομα που δουλεύουν εδώ νιώθουν και αυτά μέλη μίας μεγάλης οικογένειας.


Ποιο είναι το αγαπημένο σου «σημείο» στα Νότια Προάστια;
Ένα από τα αγαπημένα μου σημεία πριν ξεκινήσω και την δουλειά ακόμα ήταν το Malabar.


Αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια;
Το κολύμπι.


Καλοκαίρι στην πόλη… πώς μπορούμε να περάσουμε όμορφα;
Απόδραση στην αθηναϊκή ριβιέρα. Είμαστε πολύ τυχεροί καθώς παρόλο που μένουμε σε μία πρωτεύουσα, μπορείς να φύγεις από το κέντρο της Αθήνας και σε 20 λεπτά να κολυμπήσεις σε πολύ ωραία νερά.


Αγαπημένος προορισμός για διακοπές;
Η Σαντορίνη, οι Παξοί και γενικά οι Κυκλάδες μου αρέσουν πολύ.


  • Recent Posts

  • Categories

  • Meta