Η Κατερίνα Τσάβαλου λατρεύει τον Φιόγκο της!

tsavalou-gati1

Η Κατερίνα Τσάβαλου λατρεύει τον Φιόγκο της!

Η Κατερίνα Τσάβαλου λατρεύει τα ζώα! Η γνωστή ηθοποιός τρελαίνεται να ποζάρει παρέα με το Φιόγκο τον αγαπημένο της γάτο που όπως παραδέχεται είναι ανεξάρτητος όπως εκείνη!


 

Φέτος σας βρίσκουμε στην παράσταση «Toc Toc» στο θέατρο «Ηβη». Μιλήστε μας για το ρόλο σας.
Κάνω το ρόλο της Λίλη, η οποία πάσχει από πολυλαλία και ηχολαλία, δηλαδή επαναλαμβάνει τα πάντα δύο φορές ή επαναλαμβάνει ήχους και λέξεις των άλλων. Το έργο έχει να κάνει με έξι ανθρώπους που έχουν ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές. Συναντιούνται στο σαλόνι του ψυχιάτρου και περιμένουν το γιατρό. Αυτός για κάποιο λόγο αργεί και αποφασίζουν κάνουν ένα group therapy μόνοι τους, όπου γίνεται χαμός. Είναι κωμωδία. TOC TOC είναι τα αρχικά της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής στα γαλλικά.


 

Στο παρελθόν έχετε παραδεχθεί πως κάνατε ψυχοθεραπεία. Τι έχει αλλάξει στη ζωή σας και τι παλεύετε ακόμη να βελτιώσετε;
Έχω κάνει ψυχοθεραπεία! Δεν αλλάζεις, επί της ουσίας μαθαίνεις για κάποιες επιλογές σου και για κάποια θέματα που έχεις από πού πηγάζουν. Νομίζω πως έχω μάθει να διαχειρίζομαι καλύτερα τα πράγματα και νιώθω καλύτερα όσο μεγαλώνω.


Πώς πήρατε την απόφαση να υιοθετήσετε ένα γάτο;
Προέκυψε. Είχε η κολλητή μου τους γονείς του και όταν γεννήθηκε τον υιοθέτησα! Εγώ πάντα αγαπούσα κρυφά τα γατιά, γιατί εμείς στην οικογένεια είχαμε πάντα σκυλιά. Είναι η ζωή μου. Τον έχω 9 χρόνια.


Οι γάτοι, τα γατιά γενικότερα, είναι αυτόνομα πλάσματα, δεν μπορείς να τα κλείσεις εύκολα στο σπίτι! Νιώθετε ότι κάπως έτσι λειτουργείτε κι εσείς;
Ναι. Νομίζω πως παίρνω χαρακτηριστικά του. Είμαι σπιτόγατα αλλά είμαι αυτόνομη και ανεξάρτητη.


Γιατί γάτα και όχι σκύλο; Τι έχει μια γάτα σε σχέση με το σκύλο και την προτιμήσατε;
Δεν έχει τη δουλικότητα που έχει το σκυλί. Αγαπώ και τα σκυλιά, αλλά το γατί θα έρθει όποτε θέλει κι αν θέλει. Είναι ήρεμα ζώα, δεν κάνουν φασαρία, είναι αθόρυβα.


Οι Έλληνες πιστεύετε ξέρουν πώς πρέπει να φροντίζουν τα κατοικίδιά τους;
Δεν νομίζω! Τώρα είναι κάπως καλύτερα, αλλά πιστεύω πως υπάρχουν ασυνείδητοι που τα χαίρονται όσο είναι μικρά και μετά τα πετάνε. Δεν έχουν την παιδεία για να έχουν κατοικίδιο. Όταν βγάζουν βόλτα το κατοικίδιο πρέπει να έχουν μια σακούλα για να μαζεύουν τα περιττώματα και να προσέχουν γενικότερα τη διατροφή τους.


Σας έχει τύχει να δείτε μια άσχημη συμπεριφορά σε κάποιο αδέσποτο και να παρέμβετε;
Ναι, μου έχει τύχει να δω δεμένο σκύλο το καλοκαίρι χωρίς νερό, χωρίς τίποτα. Πήρα τηλέφωνο τη φιλοζωική να παρέμβει. Δεν έμαθα τι έγινε, δεν μπορούσα να το πάρω σπίτι μου να το φιλοξενήσω.


Ποιον άντρα θα επιλέγατε αν μπορούσατε να δανειστείτε έναν ήρωα ταινίας;
Δεν πιστεύω στους ήρωες! Πιστεύω στους καθημερινούς ανθρώπους που προσπαθούν να εξελιχθούν.


 

  • Recent Posts

  • Categories

  • Meta