Η ρεφλεξολογία σύμμαχος στην ομορφιά!

Μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι η ρεφλεξολογία θα γινόταν ο καλύτερος τρόπος να «σβήσετε» την κυτταρίτιδα και τις ρυτίδες; Κι όμως, οι ειδικοί στα «Beauty K’s» μας εγγυώνται για τα οφέλη της ρεφλεξολογίας.

Από την Κωνσταντίνα Σταμάτη*


Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η ρεφλεξολογία είναι µία τελείως φυσική κι ακίνδυνη μέθοδος ενεργοποίησης της αυτοθεραπευτικής ικανότητας του οργανισμού, δεν παρεµβαίνει στον οργανισμό, δεν συνιστά ούτε χορηγεί φάρμακα και δεν προκαλεί παρενέργειες. Μετά από χρόνιες έρευνες και παρατηρήσεις, σήμερα πλέον διαθέτουμε συγκεκριμένους ρεφλεξολογικούς χάρτες µε τα αντανακλαστικά σημεία στα πέλματα, στα χέρια, στα αυτιά (ωτορεφλεξολογία) και στο πρόσωπο (προσωπορεφλεξολογία).


Πώς όμως βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και των ρυτίδων;
Η κυτταρίτιδα είναι αποτέλεσμα της συσσώρευσης τοξινών στον οργανισμό μας. Κάνοντας μασάζ σε όλη την περιοχή της φτέρνας, ξεκινώντας από τον αστράγαλο και φτάνοντας ως το πίσω μέρος μπορούμε να βοηθήσουμε το σώμα μας να αποβάλλει τις τοξίνες. Στην περιοχή αυτή βρίσκονται τα αντανακλαστικά σημεία της λεκάνης, δηλαδή οι γοφοί και γλουτοί, όπου συνήθως εμφανίζεται η κυτταρίτιδα. Τα ίδια αυτά σημεία αποτελούν τα αντανακλαστικά και του εντέρου, που η σωστή λειτουργία του εξασφαλίζει μια πληρέστερη αποτοξίνωση του οργανισμού και συνεπώς την καταπολέμησή της.
Όσον αφορά τις λεπτές γραμμές από τις οποίες θέλουμε να απαλλαγούμε, πιέζοντας τη ράχη του ποδιού, την περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα αλλά και στο πέλμα επηρεάζουμε τη λυμφατική κυκλοφορία στο επάνω μέρος του σώματος και πιο συγκεκριμένα στον αυχένα, το πρόσωπο και γύρω από τα αυτιά. Η κίνηση αυτή ελαττώνει τις μικρές ρυτίδες, το πρήξιμο που εμφανίζεται γύρω από τα µάτια και τα οιδήματα. Με αυτό τον τρόπο, η επιδερμίδα ξαναβρίσκει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα που της έλειπε.


Τι άλλο μπορεί να κάνει για μας;
Όταν υπάρχει μια ανισορροπία ή ένα μπλοκάρισμα σε κάποιο όργανο ή σε κάποιο σημείο του σώματος, τότε στο αντίστοιχο αντανακλαστικό σημείο σχηματίζονται κάποια ιζήματα, δηλαδή κάποιοι κόμποι, που ο ειδικός αισθάνεται µε τα δάκτυλά του. Με τη διέγερση των ρεφλεξολογικών αυτών σημείων επιτυγχάνεται η καλύτερη κυκλοφορία αίματος, λέμφου και ενέργειας στο αντίστοιχο σημείο του σώματος, το οποίο και πάσχει, ενώ ταυτόχρονα ελευθερώνονται από τον εγκέφαλο οι ενδορφίνες, που είναι οι φυσικές αναλγητικές ουσίες του οργανισμού και μειώνεται η μυϊκή ένταση, οπότε έτσι σταματάει ο τυχόν πόνος. Η ρεφλεξολογία είναι ολιστική μέθοδος γιατί ο ρεφλεξολόγος θα βρει και θα ενεργοποιήσει και άλλα σημεία, που μπορεί να έχουν σχέση µε το πρόβλημα και εν συνεχεία θα δουλέψει το ορμονικό, το ανοσοποιητικό, το κυκλοφορικό σύστημα, καθώς και τα απεκκριτικά όργανα. Με όλη αυτή τη διαδικασία θα συμβάλλει στην ομοιόσταση του οργανισμού. Αν βάλουμε τα πόδια κοντά κοντά θα δούμε ότι σχηματίζεται ένα ανθρώπινο σώμα. Η ρεφλεξολογία μπορεί να βοηθήσει σε πολλά προβλήματα υγείας και κυρίως είναι μια πολύ καλή μέθοδος πρόληψης η οποία είναι και εντελώς ακίνδυνη. ∆εν προβαίνει και δεν επεμβαίνει σε ιατρική πράξη. ∆εν δίνονται φαρμακευτικές συνταγές, ούτε καταργούνται αυτές των γιατρών.
Πόσο συχνά μπορούμε να κάνουμε;
Η κάθε συνεδρία στα «Beauty K’s» διαρκεί 45 λεπτά, µε συχνότητα 2-3 φορές την εβδομάδα στην αρχή και μετά τις αραιώνουμε ανάλογα µε την περίπτωση. Εμείς σε κάθε συνεδρία εφαρμόζουμε πιέσεις ξεκινώντας από κεφάλι-αυχένα -αυτί-παλάµες και καταλήγουμε στις πατούσες. ∆εν χρειάζεται να αφαιρεθούν ρούχα και μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Ο άνθρωπος που δέχεται τη ρεφλεξολογία αισθάνεται πολύ ωραία αφού χαλαρώνει. Στην αρχή μπορεί να νιώθει πόνο στα αντανακλαστικά σημεία αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ωστόσο ο πόνος αυτός σιγά σιγά θα μειώνεται όσο ελαττώνεται και το πρόβλημα.


Η Ρεφλεξολογία βοηθάστην καλή υγεία, στην κυκλοφορία του αίματος και της ενέργειας στο σώμα, στην πρόληψη, στην αποτοξίνωση, στην αναζωογόνηση και στη χαλάρωση!

Κωνσταντίνα Σταμάτη
Πτυχιούχος Κοσμητολόγος, Αισθητικός του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Απόφοιτος με βαθμό «Άριστα» από την Ακαδημία Ποδολόγων Ελλάδας. Κάτοχος πτυχίου «λεπτοχρωστικής μεθόδου» από την Permanent Beauty Γερμανίας. Ιδιοκτήτρια του «Beauty K’s»


Ιασωνίδου 54β, Ελληνικό
Τ: 210 9212740, 693 2520365
www.kwnstantinabeauty.com 
kwnstantinabeauty@yahoo.com

FB: facebook/kwnstantinabeautyIN CATEFORY: BEST CHOICES , HEALTH