Η σημασία της λέξης σ’αγαπώ

σημασία της λέξης σ’αγαπώ είναι πολύ πιο μεγάλη απ’ ό,τι φανταζόμαστε. Έχει ισχυρή δύναμη, τόση που επηρεάζει την ανάπτυξη του παιδιού, τη δημιουργία της προσωπικότητάς του και τη μετέπειτα εξέλιξή του στη ζωή, σε προσωπικό, αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο.

Από τον Δρ. Ευάγγελο Κάνταρο


 

Είναι μια απ’ τις κυριότερες λέξεις που πρέπει να εκφράζουν οι γονείς από την πρώτη κιόλας στιγμή! Η ενέργεια που εισπράττει το παιδί ακούγοντάς την είναι τόσο σπουδαία, που νιώθει τη ζεστή αίσθηση αγάπης από τους γονείς του να το αγκαλιάζει.

Όταν το παιδί λαμβάνει μηνύματα αγάπης, τονώνεται η αυτοεκτίμηση του, ενισχύεται η αυτοπεποίθηση του και πιο σημαντικό ακόμη είναι το ότι δυναμώνουμε το πολύτιμο συναίσθημα σύνδεσης μεταξύ παιδιού και γονιού. Αυτή η σύνδεση είναι η βάση για όλα, η βάση για μια καλή σχέση με το παιδί σας. Στη συνεχεία, το παιδί έχοντας καλύψει τη βασική αυτή ανάγκη της αγάπης, μπορεί να μεγαλώνει με μια ομαλή ανάπτυξη, ειδικά ψυχολογικά, κάνοντας έτσι φίλους στο σχολειό, μεγαλώνοντας σε μια κοινωνία όπου μπορεί να σταθεί με αυτοπεποίθηση και αυτοσεβασμό. Εκφράζοντας την αγάπη σας, το παιδί μαθαίνει να εισπράττει την αγάπη, να τη νιώθει και να τη δίνει πίσω με τον όμορφο τρόπο που τη λαμβάνει. Έτσι, μεγαλώνοντας σ’ ένα ζεστό περιβάλλον, μπορεί αργότερα να δημιουργήσει σχέσεις οι οποίες είναι βασισμένες στην αγάπη και το σεβασμό. Το παιδί έχοντας λάβει αγάπη από το σπίτι, μαθαίνει να διακρίνει τις προβληματικές σχέσεις που δεν αρμόζουν στα βιώματά του.

Δεν υπάρχει όριο στο “σ’αγαπώ”. Είναι κάτι που το εκφράζουμε στα παιδιά μας όπως το νιώθουμε. Ανεξάρτητα με την ηλικία, η λέξη αυτή είναι κάτι που το παιδί θα έχει πάντα ανάγκη ν’ ακούει από εσάς. Του παρέχει τη δύναμη που χρειάζεται και του παρέχει ασφάλεια! Η συναισθηματική ασφάλεια ξεκινά από το σπίτι και παίζει καθοριστικό ρόλο στην προσωπική εξέλιξη ενός παιδιού. Λέγοντας και δείχνοντας την αγάπη σας, είτε λεκτικά είτε με μια αγκαλιά, ένα χάδι, είναι αρκετό για να νιώσει το παιδί ολοκληρωμένο συναισθηματικά.


 

IN CATEFORY: BEST CHOICES , HEALTH