Ημικρανίες & Πονοκέφαλοι: Βάλτε τέλος εύκολα και γρήγορα

Ζάλη, ίλιγγος, βουή στα αυτιά, κόπωση, προβλήματα στα μάτια; Μήπως πάσχετε από αυχενικό σύνδρομο;
Μια εκφυλιστική νόσος που απασχολεί όλο και περισσότερους ασθενείς στις μέρες μας και που μπορούμε να τη βελτιώσουμε, αλλά και να τη θεραπεύσουμε πολύ εύκολα.


Από τον Δρ. Κωνσταντίνο Γεωργιλάκη


A8_What_Osteopathy_Treats_26852014


Τι είναι το αυχενικό σύνδρομο και πως θεραπεύεται;

Στον αυχένα (σβέρκο), πολύ συχνά εμφανίζονται διάφορες εκφυλιστικές βλάβες απλής ή σύνθετης μορφής, οι οποίες προκαλούν από απλή αυχεναλγία μέχρι το λεγόμενο αυχενικό σύνδρομο. Το αυχενικό σύνδρομο παρουσιάζεται με πόνο στον αυχένα που συχνά επεκτείνεται στο πίσω μέρος του κεφαλιού, ζάλη, ιλίγγους, βουή, σφυρίγματα στα αυτιά, κόπωση, προβλήματα στα μάτια, κ.ά.
Η θεραπεία με τον κρουστικό υπέρηχο στα Trigger Points, καθώς και ο συνδυασμός με μάλαξη, αποσυμπίεση και χειροπρακτική, δίνει οριστική λύση γρήγορα και χωρίς χειρουργεία ή άλλες επεμβατικές και μη θεραπείες.
Η απενεργοποίηση των Trigger Points με τις παραπάνω μεθόδους, ανακουφίζει τον ασθενή σε περιπτώσεις που άλλα είδη θεραπείας δεν ήταν αποτελεσματικά ή σε περιπτώσεις που η αιτιολόγηση ενός πόνου δεν είναι σαφής, όπως πιθανόν να συμβεί σε διάφορα προβλήματα, π.χ. πονοκεφάλους, οσφυαλγία, ισχιαλγία, περιαρθρίτιδα ώμου, τενοντοπάθεια, περιορισμένη κινητικότητα, πόνους στον αυχένα, στον «παγωμένο» ώμο (δυσκαμψία ώμου και ωμοπλάτης) κλπ.
Τα αποτελέσματα είναι εμφανέστατα από τις πρώτες θεραπείες. Στους ασθενείς κατά τη διάρκεια των θεραπειών, γίνεται εκμάθηση για τη σωστή στάση του αυχένα και του σώματος, όπως επίσης και ενδυνάμωση των μυών της πάσχουσας περιοχής. Επίσης, λαμβάνει πάρα πολλές πληροφορίες προσαρμοσμένες στην καθημερινότητά του, για ν’ αποφύγει την ενεργοποίηση ξανά αυτών των επώδυνων σκανδαλικών σημείων.


*Κωνσταντίνος Χ. Γεωργιλάκης MSc, MRT, φυσιοθεραπευτής – καθ. Φυσικής αγωγής, manual therapist – master σπονδυλικής στήλης

Body Health Clinic – Φυσιοθεραπεία – B.E.St – Scenar Therapy – Papimi Myovision – ProAdjuster – Spineforce,
Α. Μεταξά 11, Στοά APIAN, 3ος όρ.
Τ: 210 8983043/ 693 2700139
www.bodyhealth.gr

info@bodyhealth.gr


doctor


neck-radial-shockwave-pic


unnamed

IN CATEFORY: HEALTH