Ιμπραήμ Αλ Χουσεΐν: Ο αθλητής με την τεράστια δύναμη ψυχής

«Έχω τα µάτια µου µπροστά, δεν µπορώ να κοιτάξω πίσω, γιατί αν γυρίσω πίσω δεν µπορώ να προχωρήσω». Αυτή η φράση του Ιµπραήµ Αλ Χουσεΐν έχει καρφωθεί στο µυαλό µου.


Ο Ιµπραήµ Αλ Χουσεΐν, 27 ετών, είναι από τη Συρία, πρόσφυγας στην Ελλάδα τα τελευταία 2 χρόνια, αθλητής στη χώρα του, µέχρι που έχασε το δεξί του πόδι από βοµβαρδισµό. ∆εν το έβαλε κάτω. Πέρασε στην Τουρκία, στη συνέχεια ήρθε στην Ελλάδα, κατέφυγε στο ελληνικό Συµβούλιο για τους πρόσφυγες και µε τη βοήθεια Έλληνα γιατρού έβαλε  προσθετικό µέλος και άρχισε να κάνει ξανά αυτό που ξέρει καλά. Κατέφυγε στο Σύλλογο Προσαρµοσµένων ∆ραστηριοτήτων ΑΛΜΑ, συνάντησε την πρόεδρο του Συλλόγου κα Κατερίνα Γιαννακοπούλου και µε τη βοήθειά της ξεκίνησε προπονήσεις στο κολύµπι. Προπονείται στο Ολυµπιακό Στάδιο µε το Σύλλογο Προσαρµοσµένων Αθληµάτων Πρωτοπόροι και δουλεύει ώρες.


∆εν αγκοµαχά, είναι µαχητής. Ξέρει πως για να κατακτήσει µετάλλιο πρέπει να δουλέψει. «Ο αθλητισµός είναι η ζωή µου, είναι µέρες που νιώθω τόσο κουρασµένος που κλαίω, αλλά δε µε νοιάζει. Είµαι ευτυχισµένος στην Ελλάδα, αθλούµαι 6 φορές την εβδοµάδα, δουλεύω, έχω το σπίτι µου, έχω φίλους Έλληνες και νιώθω τυχερός», λέει και το πρόσωπό του φωτίζεται. 


Στους Ολυµπιακούς Αγώνες επιλέγεται ως ο αθλητής που θα εκπροσωπήσει τους πρόσφυγες παγκοσµίως. Μεταφέρει ως λαµπαδηδρόµος την Ολυµπιακή Φλόγα και µετέχει στους Ολυµπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας. Εκατοµµύρια άνθρωποι τον παρακολουθούν να αγωνίζεται και ταυτίζονται µαζί του. «Ήταν απίστευτη εµπειρία για µένα, συναγωνίστηκα µε φοβερούς αθλητές, γνώρισα απίθανους ανθρώπους και τώρα αυτό που θέλω είναι να καταφέρω να κερδίσω µετάλλιο µε την αξία µου». «Πώς το καταφέρνεις αυτό, πώς δεν το βάζεις κάτω µε όλα αυτά που σου έχουν συµβεί;» τον ρωτάω. «Αν το κεφάλι και η καρδιά θέλουν κάπου να φτάσουν θα φτάσουν, µε πολλή δουλειά, υποµονή και επιµονή, βέβαια» µου απαντά και νιώθω πως τίποτε πια δεν µπορεί να τον σταµατήσει.


Επόµενος στόχος του το παγκόσµιο πρωτάθληµα κολύµβησης στο Μεξικό, το καλοκαίρι του 2017. Τον ρωτάω αν του λείπει η οικογένειά του, αν θέλει να γυρίσει πίσω. Στη Συρία έχουν αποµείνει οι γονείς του και τα 12 αδέλφια του. «∆εν µπορώ», µου λέει και το βλέµµα του σκοτεινιάζει. «Όταν σκέφτοµαι τι συµβαίνει στη χώρα µου παγώνω. ∆εν µπορώ να έχω το βλέµµα µου εκεί και η ζωή µου να προχωρά. Κοιτάζω µόνο µπροστά σε αυτά που έρχονται, όχι σε αυτά που συνέβησαν» µου απαντά δείχνοντάς µου ότι αυτό το κεφάλαιο έχει κλείσει µέσα του. «Μόνο στην Ελλάδα βρήκα βοήθεια. ∆ε θα το ξεχάσω ποτέ αυτό. Θέλω να καταφέρω κάποια στιγµή να αγωνιστώ µε τα χρώµατα της Ελλάδας, γιατί πλέον εδώ είναι η πατρίδα µου», λέει χαµογελώντας.


Τον παρακολουθώ να συζητά µε την κα Γιαννακοπούλου, νιώθω πόσο ιδιαίτερη είναι η σχέση τους. «Ο Ιµπραήµ δεν είναι µόνος του. Είναι δύσκολα αυτά που θέλει να πετύχει, αλλά είµαστε µαζί του, παλεύουµε µαζί του γιατί είναι πραγµατικά αξιέπαινος άνθρωπος», θα µου πει εκείνη και νιώθω µέσα από τα λόγια της την αγωνία της για το µέλλον του στην Ελλάδα.


ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΑ BAZAAR ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΛΜΑ

∆ηµιουργίες φτιαγµένες στο χέρι, γλυκά του κουταλιού, υπέροχα γούρια, στολίδια για το σπίτι, µοναδικές κατασκευές, ιδιαίτερα κοσµήµατα και πολλά ακόµη δώρα θα πρωταγωνιστήσουν στο bazaar που διοργανώνει και φέτος ο Σύλλογος Προσαρµοσµένων ∆ραστηριοτήτων ΑΛΜΑ στο εµπορικό κέντρο Athens Metro MALL στον Άγιο ∆ηµήτριο, την Τρίτη και την Τετάρτη 27 και 28 ∆εκεµβρίου 2016. Σας περιµένουµε γιατί  τα δικά σας δώρα αγάπης θα βοηθήσουν σηµαντικά στη δηµιουργία του  πρώτου ξενώνα βραχείας παραµονής για παιδιά µε αυτισµό του Συλλόγου µας. Να είστε όλοι εκεί!


img_0435


logo


IN CATEFORY: BEST CHOICES , HEALTH