Ειρήνη Μαρσέλου: “Από πολύ μικρή γνώρισα και αγάπησα το pilates”

Η Pilates Instructor/ Ιδιοκτήτρια Pilates Touch Studio Ειρήνη Μαρσέλου, μας λύνει όλες μας τις απορίες για το pilates και τα οφέλη του.

Συνέντευξη στην Κατερίνα Κωνσταντοπούλου


Πότε ξεκίνησε η ενασχόληση σου με την γυμναστική και ποιοι ήταν οι λόγοι που σε οδήγησαν να ασχοληθείς συγκεκριμένα με το Pilates;
Ξεκίνησα ως μπασκετμπολίστα σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Ασχολήθηκα παράλληλα με την κολύμβηση και το στίβο. Το πρώτο μου ταξίδι στην Αμερική σε μικρή ηλικία με έφερε σε επαφή με τη μέθοδο πιλοτές αλλάζοντας τη φιλοσοφία μου για το σώμα ολοκληρωτικά. Από τότε ασχολούμαι εξειδικευμένα με τη μέθοδο έως και σήμερα.


Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Pilates και της Yoga έναντι άλλων ειδών γυμναστικής και γιατί κάποιος να προτιμήσει αυτές τις μορφές άθλησης;
Η μέθοδος πιλάτες αποτελεί είδος εκγύμνασης που στοχεύει στη λεπτομέρεια και την συνειδητή ενδυνάμωση όλου του νευρομυικού συστήματος. Είναι θεραπευτική και ορθοσωμική γυμναστική. Έκτος του ότι λεπταίνει και μακραίνει τους μύες, αυξάνει την ευλυγισία, αποσυμπιέζει μεσοσπονδύλιους δίσκους. Για μένα.. Με το πιλοτές δύναται η δυνατότητα να μάθουμε το σώμα μας, να συνειδητοποιήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε και τι όχι, μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε, γιατί δε μπορούμε να το κάνουμε;!


Το Pilates είναι για όλους;
Η μέθοδος πιλάτες μπορεί να καλύψει από τις ανάγκες ενός αθλητή υψηλού επίπεδου μέχρι και κάποιου ατόμου με μυοσκελετικη δυσλειτουργία η αυτόάνοσο νόσημα. Οπότε για έναν ενδιαφερόμενο ο όποιος δεν έχει γυμναστεί ποτέ είναι η πλέον κατάλληλη μέθοδος για την ένταξη του στη συστηματική άσκηση.


Με τους έντονους ρυθμούς ζωής σε μια μεγαλούπολη πώς μπορούμε να επιτύχουμε ψυχική και σωματική υγεία;
η ευεξία είναι κάτι που θα επιτευχτεί με θέληση πάνω από όλα και καλό προγραμματισμό. Η ισορροπημένη διατροφή και συστηματική άσκηση αποτελούν βασικά κλειδιά για την καλή πορεία της υγείας. Είναι αλήθεια πως με την άσκηση εκκρίνονται οι ορμόνες της χαράς.. Οι ενδοκρινές, ντοπαμίνες, σεροτονίνες και κατεχολαμινες! Η άσκηση είναι ίσως το μόνο φυσικό αντικαταθλιπτικό!


Πιστεύεις ότι η στροφή αυτή, στην εναλλακτική γυμναστική, τις εναλλακτικές θεραπείες, την εναλλακτική διατροφή, είναι στάση ζωής ή μόδα που θα περάσει;
Στις μέρες «κρίσης» που διανύουμε, θα έλεγα πως το επίπεδο άσκησης έχει ανεβεί κατά πολύ. Για πολλούς αποτελεί τρόπο διαφυγής και χαλάρωσης από το φόρτο της καθημερινότητας, για άλλους είναι απλά μόδα. Το πιλατές συγκεκριμένα προτιμάται και ενδείκνυται διότι έχει θεραπευτικό και ταυτόχρονα δυναμικό χαρακτήρα. Σήμερα οι ασκούμενοι θέλουν να γυμνάζονται με ασφάλεια.


Το Pilates Studio βρίσκεται στον Άλιμο… τι αγαπάς στα Νότια Προάστια και ποια πράγματα σε ενοχλούν κάποιες φορές;
Ο χώρος βρίσκεται στον Άλιμο επί της παραλιακής λεωφόρου. Λατρεύω τα νοτιά προάστια και νιώθω τυχερή που γυμνάζω τους ασκούμενους με θέα τη θάλασσα. Δεν αλλάζω το jogging στην παραλία ούτε με τον καλύτερο διάδρομο! Ως μειονέκτημα της περιοχής θα ανέφερα την υγρασία όπου επηρεάζει κατά πολύ τα μυοσκελετικα προβλήματα των μαθητών μου.


IN CATEFORY: FACES