Ισμήνη Παπαβλασοπούλου: Η σέξι μούσα του Gaultier με το βλέμμα που σαγηνεύει, έχει κατακτήσει τις πασαρέλες με το Ελληνικό ταπεραμέντο της.

Πώς καταφέρνει ένα μοντέλο να περπατήσει σε πασαρέλες μεγάλων οίκων; Ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα σε φτάσουν εκεί;
Είναι αρκετά δύσκολο και πολλές φορές μοιάζει ακατόρθωτο, ειδικά όταν μπαίνεις σε ένα χώρο casting σε περίοδο Fashion Week. Θέλει πάνω απ’ όλα αυτοπεποίθηση, θάρρος και να μπορείς να αναδείξεις τα δυνατά σου σημεία. Αυτά που σε κάνουν να ξεχωρίσεις.


Ποια θεωρείτε ότι είναι τα δικά σας δυνατά σημεία;
Τα shows ήταν πάντα για μένα ένα ενδιαφέρον και αναζωογονητικό κομμάτι της δουλειάς μου. «Έκλεινα» εύκολα επιδείξεις μόδας, γιατί είχα σωστό catwalk από τα πρώτα χρόνια της καριέρας μου, ψηλά πόδια και όρεξη για τους γρήγορους ρυθμούς μιας επίδειξης μόδας.


Το μόντελινγκ ήταν ένα παιδικό όνειρο ή κάτι που προέκυψε;
Προέκυψε όσο φοιτούσα στο σχολείο. Η μητέρα μου είχε ασχοληθεί για μια περίοδο με το μόντελινγκ , αλλά δεν επεδίωκε τα ταξίδια, οπότε όταν μου δόθηκε η ευκαιρία, είπα να το δοκιμάσω.


Υπάρχει κάποια συνεργασία ή κάποιο πρόσωπο – κλειδί στην σταδιοδρομία σας;
Δεν μπορώ να προσδιορίσω και να διαλέξω κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο. Είναι οι άνθρωποι που μέσα από το χώρο της μόδας, μου στάθηκαν και με έκαναν να νιώσω αυτοπεποίθηση. Φωτογράφοι και μη, που μου έδωσαν τη δυνατότητα να εκφραστώ μέσα από τους «ρόλους» μιας φωτογράφισης ή κάποιου show.


Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που κάνουν το επάγγελμα αυτό μοναδικό και αγαπημένο για εσάς;
Το μόντελινγκ είναι ένας τρόπος έκφρασης και δημιουργικότητας. Ένα εργαλείο που σου δίνει τη δυνατότητα να ζεις κάτι διαφορετικό κάθε μέρα. Να κάνεις ταξίδια σε όλο τον κόσμο και να γνωρίσεις ενδιαφέρουσες προσωπικότητες.


Ποιες είναι οι δυσκολίες του επαγγέλματος, που ίσως ο περισσότερος κόσμος αγνοεί;
Δυσκολίες πολλές σε έναν χώρο που μπαίνεις αμέσως στα βαθιά και καλείσαι να προσαρμοστείς σε νέες χώρες, νέα γλώσσα, νέα πρόσωπα, να συζείς με αγνώστους και να κατανοήσεις το φορολογικό σύστημα της κάθε χώρας. Να πάρεις στα χέρια σου τα οικονομικά σου σε μικρή ηλικία, να μένεις μακριά από καθετί γνώριμο και να είσαι εντελώς ανεξάρτητος. Είναι όλα πράγματα που μαθαίνουμε κατά την πορεία και πολλούς τους φοβίζουν και τα παρατάνε μέσα στον πρώτο χρόνο.


Ποια είναι η μεγαλύτερη θυσία που έχετε κάνει για να ακολουθήσετε το μονοπάτι της μόδας;
Κλισέ, αλλά είναι όπως και να το κάνουμε το νούμερο ένα: Η απόσταση από τους γονείς μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Επίσης, η έλλειψη διακοπών και γιορτών και οι χαμένες στιγμές από σημαντικά γεγονότα στην εξέλιξη των αγαπημένων μας προσώπων. Προσπαθώ όμως, να βρίσκομαι όσο μπορώ κοντά τους. Μιλάμε άλλωστε, καθημερινά!


Ποια είναι η κινητήριος δύναμη που σας δίνει ώθηση να συνεχίζετε;
Το modeling συνεχίζει να με ικανοποιεί γιατί ποτέ δεν το αντιμετώπισα ως δουλειά, αλλά ως κάτι δημιουργικό που μου δίνει την ευκαιρία να δω και να γνωρίσω τον κόσμο.


Υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο θα αφήνατε άμεσα το μόντελινγκ;
Ένα νέο πάθος για κάτι διαφορετικό που θα χρειαζόταν την απόλυτη αφοσίωσή μου και δε θα υπήρχε χρόνος και για τα δύο.


Υπάρχει ακόμα κάτι στο χώρο που να θέλετε να κατακτήσετε; Κάποια συνεργασία που να ονειρεύεστε;
Φυσικά και υπάρχουν πολλά ακόμα που θα ήθελα να κατακτήσω. Είναι ένα επάγγελμα που μου παρουσιάζει συνεχώς νέες ευκαιρίες και ιδέες για projects. Μια συνεργασία που θα μου άρεσε να έχω είναι με τον οίκο μόδας Celine και Saint Laurent.


Το μόντελινγκ δυστυχώς έχει μια ημερομηνία λήξης, διαφορετική φυσικά για τον καθένα. Έχετε σκεφτεί τι θα θέλατε να κάνετε όταν κλείσει αυτό το κεφάλαιο;
Αυτή την περίοδο δεν σκέφτομαι την ημερομηνία λήξης, για να πω την αλήθεια. Είμαι χαρούμενη που ζω στο Los Angeles και δουλεύω πολύ, ταξιδεύω και παράλληλα ασχολούμαι με το κομμάτι των πωλήσεων και designer scouting για ένα eshop στην Ασία. Για το μέλλον έχω πολλά σχέδια και πολλή όρεξη για νέα projects στον χώρο της μόδας και event planning.


IN CATEFORY: FACES