Κατερίνα Γερονικολού: “Το αγόρι της διπλανής πόρτας είναι ο πρίγκιπας μου”

Κατερίνα Γερονικολού a Εγώ θα πω και έξυπνη, αφού καταλαβαίνεις αμέσως όταν συζητήσεις μαζί της ότι εκτός από ομορφιά διαθέτει και μυαλό. Τι εκπλήξεις ετοιμάζει φέτος στην τηλεόραση; Πώς αντιμετωπίζει τους παπαράτσι; Ποιο είναι το πρότυπο του άντρα γι’ αυτήν; Πάμε να μάθουμε…

Συνέντευξη στην Κατερίνα Κωνσταντοπούλου


Συμμετέχεις στη θεατρική παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη», ένα έργο που γράφτηκε έπειτα από πολλά χρόνια έρευνας. Μίλησε μας για το ρόλο σου.
Υποδύομαι την Ζαχαρούλα, την ζωηρή και γελαστή ψυχοκόρη μιας πλούσιας οικογένειας της Σμύρνης, που άθελα της ερωτεύεται τον γιο των αφεντικών της. Παρασύρεται σε έναν έρωτα που σύμφωνα με τις τότε υπάρχουσες κοινωνικές δομές δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά, είναι καταδικασμένος να παραμείνει στην αφάνεια και να τελειώσει άδοξα… Μέχρι… η συνέχεια επί της σκηνής!


Ποια είναι η αγαπημένη σου φράση από το έργο και γιατί; Πώς σε εκφράζει εσένα προσωπικά ως Κατερίνα;
«Σαν δεν θέλεις να πεθάνεις, να θυμάσαι, μην ξεχνάς». Με αγγίζει βαθιά αυτή η φράση διότι πιστεύω κι εγώ πως ο μόνος τρόπος για να παραμένουμε ζωντανοί, ενεργοί πολιτικά, δραστήριοι κοινωνικά και να απολαμβάνουμε τη ζωή σε όλο της το μεγαλείο και την έκταση, είναι το να θυμόμαστε, να σκεφτόμαστε, να μην παραδινόμαστε πνευματικά σε εύκολες λύσεις. Οι περισσότεροι σήμερα γινόμαστε έρμαια της καθημερινότητας και αφήνουμε τους άλλους να μας παρασύρουν στις δικές τους πρωτοβουλίες.


 

Φέτος θα σε δούμε και στα «Κλεμμένα Όνειρα». Μπαίνεις στη ζωή του Σταύρου Μαλτέζου και την αλλάζεις… Αν μπορούσες να παρέμβεις στο σενάριο τι ανατροπή θα έκανες;
Ευτυχώς για μένα, ήδη παίζω σε ένα σενάριο έξυπνο και ανατρεπτικό! Κάθε φορά διαβάζω εναγωνίως τα επόμενα επεισόδια για να μάθω τις εξελίξεις στις ζωές των νέων ηρώων!


 

Πές μου το πρώτο πράγμα που σου έρχεται όταν σκέφτεται το θέατρο.
Το θέατρο είναι η απόλυτη αλήθεια, μια αλήθεια που πηγάζει μέσα από τη σύμβαση των ψεμάτων πάνω στη σκηνή.


 

Ωστόσο τώρα σε απολαμβάνουμε και σε ρόλο παρουσιάστριας
Με τον Δημήτρη Κουρούμπαλη παρουσιάζουμε την εκπομπή Lifεtime στο κανάλι Novalifε, που παρακολουθούν όλοι οι συνδρομητές της Nova, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 14:30 και 20:30. Πρόκειται για ένα ψυχαγωγικό μαγκαζίνο με άρωμα Hollywood, νέα από τη διεθνή κι εγχώρια showbiz, παρουσίαση των καλύτερων επιλογών προγράμματος απ ‘όλα τα κανάλια της Nova, καθώς επίσης και το ένθετο Citylife, με τις καλύτερες προτάσεις εξόδου.


Θυμάσαι κάποια στιγμή που ένιωσες πραγματικά να παραβιάζεται η προσωπική σου ζωή από παπαράτσι ή τα media γενικότερα;
Όχι, δεν έχω αισθανθεί κάτι τέτοιο, ποτέ μέχρι σήμερα.


Το να είσαι όμορφη ή όμορφος στον χώρο του θεάματος είναι ένα έξτρα εισιτήριο για την επαγγελματική άνοδο;
Στον χώρο του θεάματος, όλοι χωρούν, είτε όμορφοι είτε όχι. Αυτοί που ξεχωρίζουν όμως είναι οι πιο επίμονοι, οι πιο επαγγελματίες και οι πιο τυχεροί. Έτσι νομίζω…!


Πρόσφατα δήλωσες ότι ο χαμός του πατέρα σου σε συγκλόνισε. Κοιτώντας τώρα πίσω αυτό το συμβάν σε δυνάμωσε ή σε συνέντριψε;
Ένα τόσο ισχυρό γεγονός, πρώτα σε καθηλώνει και μετά από καιρό βγαίνεις πιο δυνατός και συνειδητοποιημένος.


Χωρούν τα όνειρα στην κρίση;
Η ελπίδα και τα όνειρα δεν πεθαίνουν ποτέ. Κρύβονται και επιβιώνουν ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις…!


Πές μου κάτι καλό που έφερε η κρίση στην τέχνη;
Σε περιόδους κρίσης, νομίζω ότι όλοι μας αποκτούμε περισσότερη ανάγκη να ξεφύγουμε και να «δροσιστούμε» από μία καλή παράσταση, ένα ουσιαστικό έργο. Η τέχνη καλύπτει τα «κενά» μας και η κρίση μεγάλωσε αυτά τα κενά πιστεύω…


Ανάμεσα στον πρίγκιπα του παραμυθιού και το αγόρι της διπλανής πόρτας ποιον προτιμάς;
Μα, το αγόρι της διπλανής πόρτας είναι ο πρίγκιπας του παραμυθιού! Εδώ, στην γη τον ψάχνω!


Μία παράσταση είναι μία αρκετά έντονη διαδικασία για έναν ηθοποιό, εσύ πώς ηρεμείς μετά από μία παράσταση;
Με τους αγαπημένους μου συναδέλφους, στο καμαρίνι, καθόμαστε ένα τεταρτάκι μετά το τέλος της παράστασης και χαλαρώνουμε συζητώντας…!


Έχεις φανταστεί τον εαυτό σου… σκηνοθέτη ή ακόμα και συγγραφέα ενός θεατρικού έργου;
Προς το παρόν, όχι.


Πές μου 2 ηθοποιούς που θαυμάζεις
Κέιτ Μπλάνσετ, Μαριόν Κοτιγιάρ.


 

Αν σου λέγαμε να διαλέξεις τον ιδανικό άντρα επιλέγοντας έναν ήρωα κινηματογραφικής ταινία ποιος θα ήταν αυτός;
Ryan Gosling από το ημερολόγιο.


IN CATEFORY: FACES