Κηφισιά: Top 5 Classic Stops

Υπάρχουν κάποια μέρη που κρατάνε λίγη από την αύρα του ιστορικού παρελθόντος της περιοχής και που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε, αν βρεθείτε στην Κηφισιά, μιας και αποτελούν κλασικούς προορισμούς που σίγουρα θα αγαπήσετε!

Από την Κατερίνα Ποθητού


Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ
Μια βόλτα από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ αποτελεί μια από τις πιο όμορφες διαδρομές στο χρόνο, καθώς μπορείτε να δείτε από κοντά την εξέλιξη της επικοινωνίας από την εποχή του τηλεγράφου έως και σήμερα. Απίθανες συλλογές από σπάνιο φωτογραφικό υλικό, τηλεφωνικές συσκευές, τηλεγραφήματα και πολλά άλλα αποτυπώνουν την ιστορία των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, ενώ ανάμεσα στις δράσεις του μουσείου συγκαταλέγονται και εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε σχολικές ομάδες και οικογένειες με εκδηλώσεις και δραστηριότητες που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Το μουσείο λειτουργεί από το 1990 και μέχρι σήμερα έχει κερδίσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη του κοινού ως θεματοφύλακα της ιστορικής προόδου στον τομέα της επικοινωνίας.


casousel1-960x500

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕΕμπορικό Κέντρο «Μελά»
Ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Κηφισιά είναι το εμπορικό κέντρο «Μελά», που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου καθημερινά για ψώνια, φαγητό, ποτό, πρωτότυπα events, καθώς και περιποίηση σώματος στα κέντρα ομορφιάς. Το κτήριο όμως, από μόνο του αποτελεί έναν κλασικό προορισμό λόγω της ιστορίας του που έχει τις ρίζες της στον 19ο αιώνα, καθώς αποτελούσε ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της περιοχής με όνομα Grand Hotel de Kifissia. Αρχικά είχε κτιστεί ως εξοχική κατοικία του βουλευτή και δημάρχου Αθηνών Μιχαήλ Μελά, πατέρα του μακεδονομάχου Παύλου Μελά και στη συνέχεια έγινε το πρώτο ξενοδοχείο που δημιουργήθηκε στην περιοχή.


Ξενοδοχείο Cecil
Ορόσημο της ανάπτυξης της Κηφισιάς, κατά το πρώτο μισό του 20ού αιώνα, είναι το ξενοδοχείο «Cecil» που οικοδομήθηκε το 1922 και ξεκίνησε να λειτουργεί το 1924. Στα εγκαίνια όλοι οι κοσμικοί της πόλης είχαν παρευρεθεί, ενώ σε όλη την πορεία λειτουργίας του, το χώρο είχαν επισκεφθεί σπουδαίες προσωπικότητες της εποχής, όπως ο Γεώργιος Παπανδρέου, η Πηνελόπη Δέλτα, η Κατίνα Παξινού, ο Παναγής Τσαλδάρης και πολλοί ακόμη. Μάλιστα, το ιστορικό ξενοδοχείο αποτέλεσε το μέρος όπου ο Ελ. Βενιζέλος παρέθεσε επίσημο γεύμα στον Τούρκο πρωθυπουργό Ισμέτ Ινονού κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας. Αν και υπέστη αρκετές καταστροφές, το ξενοδοχείο εξακολούθησε να λειτουργεί έως το 1986 οπότε και πουλήθηκε. Σήμερα στεγάζει την εταιρία  LAMDA Development του ομίλου Λάτση.


Cinema Μπομπονιέρα
Με παράδοση από το 1918, που ξεκίνησε τη λειτουργία του, ο κινηματογράφος «Μπομπονιέρα» αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στην Κηφισιά. Πρόκειται για το δεύτερο παλαιότερο θερινό κινηματογράφο της Αθήνας και τον πιο πολυσύχναστο στα βόρεια προάστια, μιας και στο χώρο του έχει κατά καιρούς παρελάσει η κοινωνική ελίτ της αθηναϊκής belle époque. Ο μοναδικός χώρος του, που αποπνέει έναν αέρα αρχοντιάς του παρελθόντος, έχοντας επιβιώσει από δύο πυρκαγιές και κινδύνους κατεδάφισης, εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να προβάλλει αγαπημένες ταινίες και σίγουρα αποτελεί πόλο έλξης για κάθε επισκέπτη της περιοχής.


10463845_525966480883161_4121276468146029824_o

Cinema Μπομπονιέρα


Ζαχαροπλαστείο «Βάρσος»
Ακόμη και τα γλυκά στην Κηφισιά έχουν τη δική τους ιστορία που ξεκινάει το 1892 και φέρει την σφραγίδα του «Βάρσου», του πιο γνωστού ζαχαροπλαστείου στην περιοχή. Διατηρώντας ζωντανή την παράδοση που ξεπερνά τον ένα αιώνα, ο «Βάρσος» προσφέρει πρώτης ποιότητας δημιουργίες φτιαγμένες με τα πιο αγνά υλικά, όπως το αποκλειστικά φρέσκο γάλα. Το γαλακτομπούρεκο, το ρυζόγαλο, οι μπεζέδες και φυσικά το τσουρέκι, είναι μερικά μόνο από τα γλυκά που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές και έχουν αγαπηθεί όσο λίγα στην Αθήνα. Μια επίσκεψη για υπέροχες γεύσεις που επιβιώνουν στο χρόνο θα σας πείσει!


14207837_598723926955117_8770704388845884330_o

Ζαχαροπλαστείο «Βάρσος»

IN CATEFORY: BEST CHOICES , ΚΗΦΙΣΙΑ