Κωνσταντίνος Λυκέτσος: “Ο Παρνασσός διαθέτει το πιο σύγχρονο χιονοδρομικό στη χώρα “

10811593_10152931544613573_778078109_n

Κωνσταντίνος Λυκέτσος:  “Ο Παρνασσός διαθέτει το πιο σύγχρονο χιονοδρομικό στη χώρα “

Αθλητής του freestyle σκι στο αγώνισμα του half pipe. Μέλος της εθνικής ομάδας ακροβατικού σκι.


Έχετε κερδίσει πολλές διακρίσεις στο χώρο του σκι. Ήταν κάτι που ονειρευόσασταν από παιδί;
Η αλήθεια είναι ότι κάνω σκι από 8 ετών και ξεκίνησα να ασχολούμαι σε αγωνιστικό επίπεδο στα 11. Από τα 12 είχα κάποιες διακρίσεις αλλά στα 14 ήταν που κέρδισα τις πρώτες μου πανελλήνιες νίκες στο αλπικό σκι (slalom/giant slalom). Μέχρι τα 18 είχα άλλη μία πανελλήνια νίκη στο slalom πολλές ακόμα διακρίσεις όπως η συμμετοχή μου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς για εφήβους στο αλπικό σκι την περίοδο 2000. Από το 2005 και μέχρι σήμερα ασχολούμαι με το freestyle σκι σε αγωνιστικό επίπεδο έχοντας πάρει μέρος σε 4 παγκόσμια κύπελλα, 1 παγκόσμιο πρωτάθλημα, 1 κύπελλο βόρειας Αμερικής, και 1 κύπελλο Ευρώπης. Δεν είχα στο μυαλό μου τις διακρίσεις από παιδί αλλά με το καιρό μου άρεσε όλο και πιο πολύ να βρίσκομαι στο πρώτο σκαλί του βάθρου.


Πόσο δύσκολο είναι για έναν αθλητή που κάνει σκι να καταφέρει να φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Στην Ελλάδα υπάρχουν οι προδιαγραφές;
Το άθλημα του σκι απαιτεί να ξοδέψεις αρκετά χρήματα για να φτάσεις σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Στην Ελλάδα υπάρχουν οι πίστες για να κάνεις τα πρώτα σου βήματα στο αλπικό σκι αλλά αν θες να φτάσεις σε ανώτερο επίπεδο πρέπει να πας σε χιονοδρομικά του εξωτερικού για προπονήσεις. Τώρα για το freestyle σκι ο μόνος τρόπος για να φτάσεις σε ένα καλό επίπεδο είναι να ζεις στο εξωτερικό γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχουν τα απαραίτητα πάρκα για προπόνηση. Είναι κρίμα να βρισκόμαστε στο 2014 και να μην υπάρχει στην Ελλάδα έστω 1 καλό πάρκο για προπόνηση του αγωνίσματός μου.


Πιστεύετε ότι με την ανακαίνιση του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού η Αράχωβα θα αποκτήσει και νέους φίλους;
Η ανακαίνιση του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού όταν ολοκληρωθεί με τους αναβατήρες που θα μπουν στη Φτερόλακα πιστεύω δεν θα έχει να ζηλέψει κάτι από τα χιονοδρομικά των Βαλκανίων. Σίγουρα θα ανέβει κόσμος να δει τον καινούργιο αναβατήρα αλλά νομίζω δεν φτάνει μόνο αυτό. Το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού που είναι και το μεγαλύτερο στη Ελλάδα πρέπει να πρωτοπορήσει και να κάνει μελέτη για ένα freestyle σκι/snowboard πάρκο Ολυμπιακών προδιαγραφών. Εκεί είναι το μέλλον και όχι στο αλπικό σκι.


Ποιο είναι το αγαπημένο σας βουνό για σκι;
Στην Ελλάδα ο Παρνασσός και στο εξωτερικό το Laax στην Ελβετία και το Copper Mountain Στο Κολοράντο των Η.Π.Α .


Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για ένα παιδί για να αρχίσει να δοκιμάζει το σκι;
Νομίζω ότι από τα 5 μπορεί να αρχίσει τα πρώτα του βήματα. Βέβαια κάποια παιδιά ξεκινούν και από πιο μικρή ηλικία.


Πείτε μας τους λόγους που οι έλληνες θα επιλέξουν το χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού
Ο Παρνασσός διαθέτει το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο χιονοδρομικό στη χώρα με τις περισσότερους αναβατήρες. Διαθέτει πίστες για όλα τα επίπεδα, καλές σχολές σκι για εκμάθηση και καλή νυχτερινή ζωή στην Αράχωβα. Νομίζω είναι πρώτη επιλογή των Ελλήνων χιονοδρόμων.


  • Recent Posts

  • Categories

  • Meta