Κόψτε το κάπνισμα και αδυνατίστε με Βελονισμό!

Μπορεί µια πανάρχαια µέθοδος, όπως ο βελονισµός να σας βοηθήσει σε δύο τόσο… βασανιστικά ζητήµατα; Πώς λειτουργεί για το σώµα και πώς εφαρµόζεται ο βελονισµός;


Από τη Βίκυ Μανούκα


Ο βελονισµός είναι µια αρχαία, χωρίς φάρµακα, ολιστική µέθοδος θεραπείας διαφόρων ασθενειών. Αποτελεί µέρος της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής και έχει ιστορία 4.500 χρόνων. Ο οργανισµός είναι ένα ενεργειακό σύνολο δράσεων και αντιδράσεων που συνεχώς ανακυκλώνεται. Όταν είµαστε υγιείς η ενέργεια κυλάει ελεύθερα µέσα στα νοητά κανάλια που ονοµάζονται µεσηµβρινοί. Όταν για κάποιο λόγο (όπως υπερβολική ψυχική φόρτιση, κακή διατροφή, αλκοόλ, κάπνισµα) η ροή της ενέργειας µπλοκάρει, τότε  αρρωσταίνουµε.  Ο βελονισµός, µε την διέγερση ορισµένων σηµείων στους µεσηµβρινούς, αποκαθιστά την ελεύθερη ροή της ενέργειας και µας ξανακάνει υγιείς. Έτσι βελτιώνεται η κυκλοφορία, ενισχύεται το αµυντικό σύστηµα και όλο το σώµα λειτουργεί αρµονικά, καθώς διατηρείται σε καλή φυσική, πνευµατική και ψυχική κατάσταση. Ο βελονισµός σήµερα βρίσκει εφαρµογή σε πολλά νοσήµατα όπως ηµικρανία, άγχος-stress, οξεία οσφυαλγία, αυχενικό, καθώς επίσης βοηθάει στη ρύθµιση του βασικού µεταβολισµού, στο αδυνάτισµα, στη διακοπή του καπνίσµατος και σε θέµατα αισθητικής.


MANOUKA


Κόψτε το κάπνισµα µε βελονισµό!

Η νικοτίνη εισέρχεται στο οργανισµό µας µε την εισπνοή, υπογλώσσια και διασφηνοείδως διαµέσου της µύτης στον εγκέφαλο (εδώ ανήκει ο παθητικός καπνιστής). Σε µια ώρα φτάνει σε τέτοια επίπεδα στο αίµα ώστε µπορεί να ανιχνευθεί στα ούρα. Πώς µπορεί να βοηθήσει ο βελονισµός; Πρώτον, διεγείρει κάποια βασικά κέντρα τα οποία παράγουν ενδορφίνες, οι οποίες προκαλούν ευχάριστη διάθεση και µάλιστα εκλύεται ένα πεπτίδιο την 3η µέρα το οποίο προκαλεί απέχθεια απέναντι στη νικοτίνη. ∆εύτερον, µε την εφαρµογή ηλεκτροβελονισµού, αποµακρύνεται βιαίως η νικοτίνη από τον οργανισµό.


Υπάρχουν παρενέργειες; 

Από την ίδια τη θεραπεία του βελονισµού απολύτως κανένα. Η έλλειψη της νικοτίνης, όµως, πιθανότατα µπορεί, αν αφήσουµε τον εαυτό µας ελεύθερο να τρώει ανεξέλεγκτα, να συµβάλλει στην αύξηση του βάρους. Αυτό αποφεύγεται µε υγιεινή διατροφή και άσκηση. Την τρίτη µέρα από το βελονισµό µπορεί να έχουµε βήχα ο οποίος προκαλείται από τη δόνηση του ηλεκτροβελονισµού στο κροσσωτό επιθήλιο µε σκοπό την αποµάκρυνση της νικοτίνης. Σε αυτή την περίπτωση χορηγείται ένα αποχρεµπτικό σιρόπι προκειµένου να καθαρίσουν  οι πνεύµονες γρηγορότερα. 


Τρίτη παρενέργεια είναι ότι δεν επιτρέπεται να δοκιµάσει κάποιος τσιγάρο για 6 µήνες. Αυτό το χρονικό διάστηµα είναι όριο ασφαλείας, διότι αν κάποιος καπνίσει µπορεί να ζαλιστεί ή ακόµη και να έχει λιποθυµικό επεισόδιο. 


Η θεραπεία δια ηλεκτροβελονισµού έχει επιτυχία 100%, µε µία µόνο συνεδρία, όµως στις γυναίκες έχει µια µεγαλύτερη αντίσταση, δηλ. 99,9%, λόγω του ότι όλα τα προϊόντα µεταβολισµού της νικοτίνης έχουν σοβαρό δεσµό µε τα οιστρογόνα και η απεξάρτηση είναι πιο δύσκολη. 


Παράλληλα µε το βελονισµό, χορηγούνται αποχρεµπτικά και βιταµίνες για καλύτερη υποστήριξη του οργανισµού. 


*Βίκυ Μανούκα 

Ιατρός-Αναισθησιολόγος, Βελονιστής

Πρότυπο Κέντρο Βελονισµού

Αλ. Ασηµακοπούλου 37, Άνω Καλαµάκι

Τ: 210 9941143

www.kentrovelonismou.gr


DSC_7496

Αδυνατίστε µε βελονισµό!

Η δράση του βελονισµού για την καταπολέµηση της παχυσαρκίας και κυτταρίτιδας είναι πολλαπλή.

1. Καταστέλλει την πείνα και την βουλιµία.

2. Ρυθµίζει πολύ σύντοµα τη διάθεση για γλυκά, αποκαθιστώντας την έλλειψη σιδήρου µέσω σωστής διατροφής.

3. Ενδυναµώνει το αίσθηµα κορεσµού, δηλαδή χορταίνει κανείς µε µικρότερες ποσότητες τροφής.

4. Εξισορροπεί το νευρικό σύστηµα, καταστέλλοντας το άγχος και τη νευρικότητα του ατόµου, προκειµένου να ακολουθήσει µια υγιεινή διατροφή.

5. Καταπολεµά την κατακράτηση υγρών και διατροφικά και ορµονικά.

6. Ο βελονισµός έχει σηµαντική παρέµβαση στο τοπικό πάχος. Εφαρµόζοντας την τεχνική λιποδιάλυσης που στηρίζεται στο φαινόµενο Joul της Φυσικής, τοποθετούνται βελόνες σε συγκεκριµένες λιποαποθήκες και εφαρµόζεται υψίσυχνο ρεύµα. Αποδοµείται έτσι µεγάλη ποσότητα λίπους.

IN CATEFORY: BEST CHOICES , HEALTH