Κώστας Στεργιόπουλος M.B.A. – Επιχειρησιακός Διευθυντής Mediterraneo Hospital

Χαρακτηρίζετε το Mediterraneo ως ένα Boutique Hospital. Πώς προέκυψε αυτός ο χαρακτηρισμός και σε τι διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα νοσοκομεία;
Βασιστήκαμε στα πρότυπα των boutique hotels, ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις στην Ιατρική, εστιάσαμε στην εξατομικευμένη και όχι στη μαζική υπηρεσία υγείας, προσφέροντας υψηλού επιπέδου ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα μέσα σε ένα περιβάλλον καλαίσθητο, οικείο, με διακριτική πολυτέλεια, που αποπνέει ηρεμία, οικειότητα, ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Τα ζωηρά και χαρούμενα χρώματα, οι εμπνευσμένοι πίνακες, που απεικονίζουν μεσογειακά (Mediterranean) τοπία, η χαμηλή μουσική, δημιουργούν στον επισκέπτη την αίσθηση παραμονής σε ξενοδοχείο, πολύ διαφορετική από την απρόσωπη και αποστειρωμένη ατμόσφαιρα του τυπικού νοσοκομείου. Φυσικά, για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται στελέχωση από επίλεκτες ιατρικές ομάδες υψηλού επιπέδου, ιατρική τεχνολογία και εξοπλισμός αιχμής.


Ποιες είναι οι καινοτομίες που κάνουν το νοσοκομείο να διαφοροποιείται;
Παρακολουθούμε όλες τις πρωτοπόρες εξελίξεις στο χώρο της ιατρικής, μέσα από έρευνα και κλινικές μελέτες, συνάπτουμε συνεργασίες με επιστημονικές ομάδες διεθνούς βεληνεκούς, με παγκοσμίως καταξιωμένες κλινικές και υιοθετούμε τις πλέον καινοτόμες εφαρμογές και μεθόδους με αποδεδειγμένα κλινικά αποτελέσματα.


Ποια είναι η φιλοσοφία πάνω στην οποία έχει «στηθεί» το νοσοκομείο;
Η εξασφάλιση της ποιότητας, η συνεχής αξιολόγηση, η βελτίωση και ο διαρκής έλεγχος των παρεχόμενων υπηρεσιών αποτελεί για εμάς στο Mediterraneo Hospital δέσμευση. Επενδύοντας στη συνεχή εκπαίδευση, και υποστηρίζοντας την ομαδική εργασία, team work που λέμε και στα ελληνικά, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την υπέρβαση στην ποιότητα παροχής υπηρεσιών. Η “boutique” αισθητική, η πολυτέλεια της αποκλειστικής φροντίδας, στην παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών με έμφαση στη λεπτομέρεια και την ποιότητα, για τους ανθρώπους του Mediterraneo, μεταφράζεται σε «στάση ζωής».


Οι υπηρεσίες και παροχές του νοσοκομείου καλύπτουν όλους τους ιατρικούς τομείς;
Οι υπηρεσίες μας καλύπτουν όλους τους τομείς πλήν μαιευτικής και παιδιατρικής.


Γνωρίζω ότι έχετε συνεργασία με μερικά από τα πιο αξιόπιστα και πρωτοπόρα νοσοκομεία του κόσμου. Θέλετε να μας μιλήσετε πιο συγκεκριμένα για αυτές τις συνεργασίες και πώς ακριβώς λειτουργούν;
Οι συνεργασίες αυτές μας βοηθούν να τονίσουμε τις προσωποποιημένες υπηρεσίες υγείας ακόμα περισσότερο. Η υπηρεσία δεύτερης γνώμης σε συνεργασία με την Mayo Clinic είναι μια από αυτές. Εξειδικευμένοι γιατροί της Mayo Clinic μπορούν να προσφέρουν μια δεύτερη γνώμη, διάγνωση, αξιολόγηση, και την καταλληλότερη πρόταση θεραπείας που ταιριάζει καλύτερα, καθιστώντας έτσι ευκολότερες τις αποφάσεις για τους ασθενείς. Η συνεργασία μας με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο TENON στο Παρίσι συνέβαλε στην δημιουργία της Μονάδας Θρόμβωσης & Αιμόστασης. Αξιοποιώντας, λοιπόν, σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και την εμπειρία διεθνώς αναγνωρισμένων ειδικών, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε άμεση και ακριβή εκτίμηση διαταραχών της πήξης και τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας όλων των αντιθρομβωτικών φαρμάκων. Έχουμε σύμβαση με το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Γαλλίας για άκρως εξειδικευμένες αιματολογικές εξετάσεις. Η συνεργασία αυτή συνέβαλε και στην δημιουργία της Μονάδος Αντιμετώπισης Οξέων Εγκεφαλικών Επεισοδίων. Το 2014 εγκαινιάσαμε την πρώτη ολοκληρωμένη Μονάδα Οξέος Εγκεφαλικού στην Ελλάδα.


Ως νοσοκομείο έχετε επενδύσει στην έρευνα και ως αποτέλεσμα έχετε παρουσιάσει πρότυπες θεραπείες στον τομέα της ιατρικής.
Το Mediterraneo Hospital συμμετέχει ενεργά στην έρευνα πάνω στη Χρόνια Εγκεφαλονωτιαία Φλεβική Ανεπάρκεια (CCSVI). Σε συνεργασία με πανεπιστήμια και νοσοκομεία του εξωτερικού, παρέχει εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες σε ασθενείς που πάσχουν από ασθένειες όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής τους. Αποτέλεσμα έρευνας αποτελεί και η εγκατάσταση του μοναδικού στην Ελλάδα συστήματος στερεοτακτικής ακτινοθεραπείας οφθαλμού για την αντιμετώπιση της εκφύλισης υγρής ωχράς κηλίδος.


Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια ποιους τομείς καλύπτουν και ποιος μπορεί να λάβει μέρος;
Το Mediterraneo είναι το μοναδικό ιδιωτικό διαπιστευμένο Εκπαιδευτικό Κέντρο για Advanced Trauma Life Support (ATLS) από το American College of Surgeons. Ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να εκπαιδεύει γιατρούς πάνω στις σωστές ενέργειες και τις τεχνικές της άμεσης υποστήριξης του τραυματία μετά τον τραυματισμό, της φροντίδας δηλαδή που πρέπει να δοθεί την πρώτη ώρα. Μια πιστοποίηση απαραίτητη που πρέπει να ανανεώνεται κάθε τρία χρόνια. Είναι το διαπιστευμένο Εκπαιδευτικό Κέντρο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council, ERC) για ALS (Advanced Life Support). Η εκπαίδευση αφορά στη διαχείριση πολύπλοκων καταστάσεων καρδιακής ανακοπής, στη λήψη αποφάσεων και στην αποτελεσματική επικοινωνία με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, αλλά και με τους συγγενείς του ασθενή.
Είμαστε, επίσης, διαπιστευμένο Εκπαιδευτικό Κέντρο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council, ERC) για BLS (Basic Life Support). Το σεμινάριο περιλαμβάνει: την έγκαιρη αναγνώριση του ασθενή σε κίνδυνο, την ενεργοποίηση συστήματος πρώτων βοηθειών, την εφαρμογή θωρακικών συμπιέσεων και εμφυσήσεων, την ασφαλή και κατάλληλη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, την τοποθέτηση του ασθενή σε θέση ασφαλείας μετά την επιτυχή αναζωογόνηση, όπως και την εφαρμογή πρώτων βοηθειών στην περίπτωση πνιγμονής. Η εκπαίδευση αυτή απευθύνεται κυρίως σε ιατρούς και νοσηλευτές.


Ένας από τους σημαντικούς τομείς υπηρεσιών που προσφέρετε ως νοσοκομείο είναι και ο Ιατρικός Τουρισμός.
Ο Ιατρικός Τουρισμός είναι ένας τομέας δύσκολος, άκρως ανταγωνιστικός σε διεθνές επίπεδο. Η χώρα προορισμού, το νοσοκομείο, η ποιότητα υπηρεσιών και η ανταγωνιστική τιμή είναι καθοριστικοί παράγοντες επιτυχίας. Η Αθηναϊκή Ριβιέρα, η εκπληκτική ακτογραμμή, τα κοντινά νησιά και η ζωντανή πολιτιστική κληρονομιά, καθιστούν το Mediterraneo Hospital ένα ιδανικό προορισμό για ιατρικό τουρισμό. Οι εξαιρετικές ιατρικές υπηρεσίες, το πολύγλωσσο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και ένα προηγμένο πληροφοριακό σύστημα εξασφαλίζουν την απόλυτη επικοινωνία με τους ξένους ασθενείς μας, τους ιατρούς τους στην χώρα τους και τις ασφαλιστικές εταιρείες που τους καλύπτουν. Το νοσοκομείο πληροί τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας του οργανισμού πιστοποίησης TEMOS για τη φροντίδα του διεθνούς ασθενή.


004_4004-sm

IN CATEFORY: FACES