Κώστας Τσαρτσαρής – Πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και παίκτης του Παναθηναϊκού

tsartsarhs

Κώστας Τσαρτσαρής – Πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και παίκτης του Παναθηναϊκού

Ποια ήταν η πρώτη φορά που επισκεφτήκατε το Πήλιο και τι ήταν αυτό που σας κέρδισε ώστε ν’ αποφασίσετε ν’ αγοράσετε ένα εξοχικό σπίτι εκεί;

Ήταν πριν από δεκαπέντε περίπου χρόνια, όταν βρέθηκα τυχαία για πρώτη φορά στο Πήλιο, όπου διατηρεί σπίτι ένας καλός φίλος. Από την πρώτη στιγµή ερωτεύτηκα το µέρος κι έτσι αποφάσισα να κάνω κι εγώ µια αντίστοιχη επένδυση εκεί. Αρχικά αγόρασα ένα οικόπεδο κι έπειτα από µια πενταετία έχτισα και µια εξοχική κατοικία. 


Ποια είναι η αγαπηµένη σας συνήθεια όταν επισκέπτεστε την περιοχή το χειµώνα και ποια κατά την καλοκαιρινή περίοδο;

Το καλοκαίρι µαζί µε την οικογένειά µου απολαµβάνουµε τα µπάνια και τις βουτιές µας στις παραλίες του Πηλίου. Πολύ συχνά προσκαλούµε και φίλους για να περάσουµε µαζί τις διακοπές. Το χειµώνα λόγω του καιρού, δυστυχώς δεν µπορούµε να εκµεταλλευτούµε τη θάλασσα, όµως το τζάκι συντροφιά µε καλή παρέα µάς κάνει να περνάµε όµορφες οικογενειακές στιγµές.


Τι πρέπει να δει οπωσδήποτε κάποιος που θα έρθει έστω και για λίγες ηµέρες στο Βόλο;

Ο Βόλος είναι µια πολύ περιποιηµένη πόλη, µε καλή ρυµοτοµία, γεγονός που την καθιστά πολύ εύκολη να τη γυρίσει κανείς. Επίσης, έχει εκπληκτικούς ανθρώπους, έχει τα τσιπουράδικα που είναι το κλασικό σηµείο συνάντησης των ντόπιων, των περαστικών και των τουριστών, έχει µια όµορφη αγορά και ένα πολύ καλό λιµάνι, µε τον πλακόστρωτο δρόµο που σου επιτρέπει ν’ αγναντεύεις τη θάλασσα. Γενικά οι ρυθµοί του Βόλου είναι τόσο ήρεµοι που είτε βρίσκεσαι στην καρδιά της πόλης είτε κινείσαι περιφερειακά προς το Πήλιο δεν έχει καµία διαφορά… χαλαρώνεις, ηρεµείς και περνάς πολύ όµορφα το χρόνο σου!


Επιλέξατε το Πήλιο και µάλιστα το παραδοσιακό χωριό της Ξυνόβρυσης για να κάνετε το γάµο σας. Πώς και πήρατε µία τέτοια απόφαση; 

Κυρίως για την οµορφιά του µέρους. Η πλατεία όπου τελέστηκε ο γάµος είναι πολύ γραφική και γενικά έχουµε δεθεί πάρα πολύ µε τον τόπο και οτιδήποτε έχει σχέση µε το µέρος αυτό. Έτσι λοιπόν, πήραµε την απόφαση να ξεφύγουµε από τα  τετριµµένα της πρωτεύουσας και να κάνουµε κάτι διαφορετικό σ’ ένα µέρος που περνάµε πολύ ωραία. Άλλωστε, ήταν ένας κλειστός γάµος, µε κοντινούς ανθρώπους σ’ ένα παραδοσιακό περιβάλλον… ακριβώς δηλαδή όπως το ονειρευόµασταν! 


Τι αγαπάτε να κάνετε στο Πήλιο µε την οικογένειά σας και τα παιδιά σας;

Το καλοκαίρι τον περισσότερο χρόνο της ηµέρας τον περνάµε στη θάλασσα. Έχει κοντά µας µια πανέµορφη παραλία που είναι πεντακάθαρη και τα παιδιά λατρεύουν να πηγαίνουν µε τις παρέες τους και να περνάνε παραγωγικά το χρόνο τους. Εµείς από την άλλη, βρίσκουµε την ευκαιρία και χαλαρώνουµε από τους γρήγορους ρυθµούς της Αθήνας και της δουλειάς και πάντα έχουµε φίλους µαζί µας ώστε να περάσουµε πιο ευχάριστα το χρόνο µας! 


Πολλοί έχουν συνδέσει το Πήλιο και το Βόλο µε τις χειµερινές τους αποδράσεις. Είναι όµως, ένας προορισµός για όλο το χρόνο σύµφωνα µε τη γνώµη σας; 

Οπωσδήποτε είναι για όλο το χρόνο! Η περιοχή έχει εκπληκτικές παραλίες που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τα νησιά µας. Και βέβαια, εγώ προσωπικά που δεν έχω τον χρόνο να εκµεταλλευτώ τη χειµερινή περίοδο για διακοπές περνάω υπέροχα το καλοκαίρι. Εξίσου µαγικά είναι και κατά την περίοδο της άνοιξης, που το Πήλιο είναι στα καλύτερά του, όλα είναι ανθισµένα και οι µυρωδιές είναι ασύλληπτες! Είναι πραγµατικά µια φοβερή εµπειρία να επισκεφθείς το Πήλιο την άνοιξη. 


  • Recent Posts

  • Categories

  • Meta