Κουρουπής Βίκτωρας: “Το Inbi είναι ένα εστιατόριο με υψηλές απαιτήσεις”

Πόσα χρόνια υπάρχει το Inbi στην εστιατορική ζωή στην πόλη;
Ανοίξαμε τον Οκτώβριο του 2009 στο Κολωνάκι στην οδό Ηρακλείτου και κάναμε την πρώτη μας καλοκαιρινή λειτουργία στο Costa Navarino το 2011.


Πώς πήρατε την απόφαση να μετακινηθείτε από το κέντρο της πόλης στη Γλυφάδα;
Ένας βασικός λόγος είναι πως θεωρούμε τη Γλυφάδα και κατ’ επέκταση όλη την περιοχή των Νοτίων Προαστίων σαν μια ανερχόμενη εστιακά περιοχή που έχει πάρα πολλά να δώσει και πάρα πολλά πράγματα να εισπράξει από εστιατόρια. Θεωρούμε ότι υπάρχει πρόσφορο πεδίο για να γίνουν πολύ καλές δουλειές.


Τι διαφορετικό έχει να δώσει το Inbi στο κοινό των Νοτίων Προαστίων;
Το Inbi από το 2009 έχει μια ταυτότητα πολύ συγκεκριμένη. Είναι ένα εστιατόριο το οποίο κατά τη δική μας άποψη, χωρίς κανένα ίχνος έπαρσης, πρωτοπορεί σε πάρα πολλά πράγματα και ο χαρακτήρας του αυτός είναι αυτό που το κάνει να διαφοροποιείται από οτιδήποτε άλλο. Είναι ένα εστιατόριο με πάρα πολύ υψηλές απαιτήσεις στις πρώτες ύλες του και στο κομμάτι του φαγητού και στο κομμάτι του ποτού και όλο αυτό περιβάλλεται από μία μοντέρνα, funky διάθεση. Είναι ένα πολύ φιλικό εστιατόριο με μοντέρνο τρόπο εξυπηρέτησης.Για κάποιον που δε γνωρίζει το Inbi πως μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το μενού του, τον κατάλογό του; Κάποιος που θα έρθει τι θα δοκιμάσει;
Όλες οι πρώτες ύλες του εστιατορίου μας είναι διαλεγμένες πάρα πολύ προσεκτικά με συνεργασίες ετών και δοκιμασμένες. Μπορεί ο πελάτης να δοκιμάσει από μία μεγάλη ποικιλία ορεκτικών και κυρίων πιάτων τα οποία έχουν έναν γιαπωνέζικο τρόπο παρασκευής. Είναι ουσιαστικά πρώτες ύλες από τη Μεσόγειο αλλά και από τον παγκόσμιο χάρτη με έναν γιαπωνέζικο τρόπο παρασκευής. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα πιάτα έχουν μια γιαπωνέζικη κουλτούρα στην παρασκευή τους και πλαισιώνονται από γιαπωνέζικα υλικά και γιαπωνέζικες φιλοσοφίες.


Έχετε και μια εξαιρετική cocktail list, έχετε δώσει βάση και πολύ στο κομμάτι αυτό.
Ένα μεγάλο στοίχημα δικό μας όταν αποφασίσαμε να ανοίξουμε επιχείρηση στη Γλυφάδα ήταν ότι θέλαμε πολύ να έχουμε και ένα μπαρ που να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και στις προσδοκίες του κόσμου της περιοχής. Γι’ αυτό το λόγο δημιουργήσαμε μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα με δυο ανθρώπους που το λιγότερο που μπορώ να τους χαρακτηρίσω είναι καταξιωμένους. Τον Παναγιώτη Φράγκο ο οποίος είναι χρόνια στα εστιατόρια και είναι πλαισιωμένος με το Δημήτρη Παπαϊωάννου που κι αυτός έχει τη δική του ιστορία και καριέρα στο χώρο.


Θα μπορούσαμε να πούμε πως τα cocktails είναι συνοδευτικά των πιάτων που θα φάμε;
Όλη η cocktail list και όλη η φιλοσοφία του μπαρ είναι στημένη γύρω από μία ολοκληρωμένη εμπειρία εστιατορική. Είναι όλο στημένο γύρω από την απόλαυση του πελάτη και την κατανόηση της συνολικής εμπειρίας σε αυτό που του προσφέρουμε. Αυτό ξεκινάει από το σέρβις από την υποδοχή και από το φαγητό και συνοδεύεται με ένα ποτό έρχεται να πλαισιώσει τις γεύσεις που έχουμε από την κουζίνα. Παρόλα αυτά υπάρχουν και κάποια cocktails τα οποία είναι το ίδιο ιδιαίτερα ευχάριστα και συναρπαστικά είτε καταναλωθούν με το φαγητό είτε χωρίς.


Όταν αποφασίσετε να δημιουργήσετε το inbi ποιος ήταν ο στόχος απέναντι στον πελάτη;Εμάς το πρώτο μας μέλημα είναι η σωστή εξυπηρέτηση του πελάτη από την ώρα που θα μπει μέχρι την ώρα που θα φύγει. τα τελευταία χρόνια λειτουργούμε με αυτό το γνώμονα. Θα έλεγα ότι το Inbi έχει να δώσει στον κόσμο μια συναρπαστική εμπειρία τόσο γευστικά όσο και στο κομμάτι της εξυπηρέτησής του. Εμείς αυτό που θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο της Γλυφάδας δεν είναι τίποτα παραπάνω από αυτό που αντιπροσωπεύουμε. Εμείς αντιπροσωπεύουμε ένα εστιατόριο το οποίο σεβόμενοι απόλυτα τον πελάτη. Ο κόσμος έχει μπει σε μια διαδικασία πολύ προσεκτικής και επιλεκτικής επιλογής χώρων εστίασης και στο φαγητό και στο ποτό. Είναι πάρα πολύ αυστηρός με τα χρήματα που θα ξοδέψει και θεωρούμε πως αυτό είναι ένα μεγάλο προτέρημα για το εστιατόριο μας γιατί εμείς έχουμε να προσδώσουμε μια ποιοτική λύση σε σχέση με τα υπόλοιπα που μπορούν να επιλεγούν γενικά.


Τι θα μπορούσατε να προτείνετε σε κάποιον να δοκιμάσει από τον κατάλογο; Ποια είναι τα signature πιάτα του inbi;

Φοβάμαι ότι θα αδικήσω κάποιο πιάτο γιατί όλα τα προϊόντα είναι τόσο προσεκτικά διαλεγμένα και φυσικά εξαρτάται από το γούστο του καθενός γιατί υπάρχουν αρκετές επιλογές. Θα θεωρούσα όμως ότι η sea food mango salad από τις σαλάτες, από τα ορεκτικά το χαρουμάκι και το φουά γκρα και από τα κυρίως πιάτα το ριμπάι και τα χτένια με γαρίδες είναι μερικές μόνο από τις δημιουργίες των σεφ Παναγιώτη Λουζούμη και Σταμάτη και του sous-chef Τακάκι Ουσούκα. που έχουμε μαζί με τις υπέροχες γλυκές επιλογές που έχουμε από το Δημήτρη Χρονόπουλο. Υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα επιλογών στο γλυκό μαζί με το φοντάν σοκολάτας είναι έτσι οι πιο signature επιλογές και αυτές που επιλέγει πιο συχνά ο κόσμος.
Inbi και Costa Navarino.


Πώς προέκυψε η συνεργασία;

Η αρχική προσέγγιση έγινε μέσω του ξενοδοχείου έγινε μια πρόταση που μας έκανε να απορρίψουμε μια πρόταση από Μύκονο και όσο κι αν στην αρχή υπήρξαν κάποιες επιφυλάξεις όταν συναναστραφήκαμε τους ανθρώπους καταλάβαμε το όραμά τους στην περιοχή και τι θέλουν να κάνουν και μάλιστα το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και θεωρώ ότι είναι μια στενή συνεργασία πέρα από επιχειρηματική μόνο συνεργασία και σχέση την οποία έχουμε αναπτύξει. Εμείς είμαστε ευτυχείς που συνδράμουμε σε αυτή την προσπάθεια που έχει κάνει ο κύριος Κωνσταντακόπουλος στην περιοχή στο Costa Navarino. Στο όραμα αυτό της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου το οποίο ξεκίνησε ο καπετάνιος και συνεχίζει ο κύριος Αχιλλέας ο Κωστής και ο Χρήστος είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που συνδράμουμε και εμείς με κάποιο τρόπο.


Είστε ένας από τους ιδιοκτήτες. Πώς προέκυψε η συνεργασία με τους υπόλοιπους; Ήσασταν φίλοι;
Η συνεργασία ξεκίνησε το 2009. Εγώ με το Δημήτρη Κιτσινέλη ήμασταν συνέταιροι στο Stars. Στη συνέχεια βρήκαμε το χώρο και δημιουργήσαμε το Inbi μαζί με το ζεύγος Καμπουρίδη και στην πορεία προστέθηκε στην ομάδα και ο κύριος Χαμέντ Ελσιάντι .IN CATEFORY: FACES