Λάμπρος Τζούμας – Τραγουδιστής

tzoumas

Λάμπρος Τζούμας – Τραγουδιστής

Πότε ξεκίνησε η αγάπη σας για το τραγούδι και πότε αποφασίσατε να ασχοληθείτε επαγγελµατικά µε αυτό;

Η αγάπη µου για το τραγούδι και τη µουσική ξεκινά από  σχετικά µικρή ηλικία. Μεγαλώνοντας σ’ ένα οικογενειακό περιβάλλον  µε περίσσεια αγάπη για τη µουσική, ήταν αναπόφευκτο να ξεκινήσω και εγώ, δειλά δειλά κάποια στιγµή, µαθήµατα κιθάρας και φωνητικής. Τότε κατάλαβα ότι αυτό ήθελα να κάνω σε όλη µου τη ζωή. 


Θυµάστε το συναίσθηµα που είχατε την πρώτη φορά που ανεβήκατε στη σκηνή; 

Ναι, το θυµάµαι! ∆εν ξεχνιέται αυτή η στιγµή! Είναι στη σχολική γιορτή για το Πολυτεχνείο στο Λύκειο. Στην αίθουσα εκδηλώσεων υπήρχαν πάνω από χίλια άτοµα,  συµµαθητές και καθηγητές.  Έτρεµαν τα ποδιά µου, αλλά ήταν µία αξέχαστη εµπειρία αυτή η πρώτη επαφή µε το κοινό.


Τι είναι αυτό που σας χαρακτηρίζει ως τραγουδιστή;

Αυτή την ερώτηση θα την απαντούσαν καλυτέρα όσοι είχαν και έχουν την ευκαιρία να µε δουν και να µε ακούσουν Live στην πίστα. Για µένα είναι κατάθεση ψυχής. Μετάδοση ενέργειας  και παροχής διασκέδασης στον κόσµο, κάνοντάς τον να ξεφύγει, έστω και λίγο, από τα προβλήµατά του.


Ποια είναι τα επαγγελµατικά σας βήµατα αυτή την περίοδο; Εµφανίσεις; Κάποιο cd;

Αυτό τον καιρό εµφανίζοµαι σ’ έναν όµορφο και ζεστό χώρο, µε ταλαντούχους συνεργάτες, το Caramela Live στη Λάρισα. Ηγέτης αυτής της οµάδας είναι ο διαχρονικός Γιάννης Βασιλείου. Έχοντας  ήδη κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο 3 τραγούδια σε στίχους και µουσική δικούς  µου και του Θάνου Ζούρη, αυτή την περίοδο µε τους συνεργάτες µου είµαστε στη διαδικασία επιλογής κοµµατιών για µια καινούρια δουλειά!


Αν σας ζητούσαµε να περιγράψετε το Βόλο µε 5 λέξεις, ποιες θα ήταν αυτές;

Χρώµατα, αρώµατα, γεύσεις, τέχνη, παράδοση.


Ποιο είναι το αγαπηµένο σας σηµείο στο Βόλο;

Η παραλία, το λιµάνι. Ιδίως προς το σούρουπο σε ταξιδεύει η εικόνα της θάλασσας , σε συνάρτηση µε τα χρώµατα του ουρανού εκείνη την ώρα.


Τι πρέπει να επισκεφτεί οπωσδήποτε κάποιος που θα έρθει πρώτη φορά στο Βόλο;

Θα πρέπει να πάει στα πασίγνωστα παραδοσιακά τσιπουράδικα Ν. Ιωνίας και Βόλου, γνωστά για τους γευστικούς µεζέδες τους, µε πολύ καλή ποιότητα τσίπουρου και φιλική εξυπηρέτηση! Θα πρέπει να επισκεφτεί την περιοχή των Παλαιών και τα Ψαράδικα, γνωστή συνοικία µε πολλά µαγαζιά και µυρωδιές που σε παραπέµπουν στο παλιό εµπορικό κέντρο του Βόλου! Έπειτα, στον Πολιούχο της πόλης Αγ. Νικόλαο στο κέντρο της πόλης µε πολλά εµπορικά µαγαζιά τριγύρω. Ασφαλώς, την παράλια που ξεκινά από το εµπορικό λιµάνι ως τον Αγ. Κωνσταντίνο και το ξενοδοχείο Ξενία. Και σίγουρα, το φανταστικό Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων µε τα γραφικά χωριά του, τα παραδοσιακά γλυκά και βότανα και τις παραλίες του,  Νότια και Ανατολικά.


Αν ο Βόλος ήταν τραγούδι, ποιο θα ήταν αυτό;

Το «Μικρή Πατρίδα», σε στίχους Παρασκευά Καρασούλου και µουσική Γιώργου Ανδρέου.

  • Recent Posts

  • Categories

  • Meta