Lifting: Οι νέες, πρωτοποριακές  αναίμακτες μέθοδοι

Το δέρµα µας µε το πέρασµα των χρόνων χάνει την ελαστικότητά του και τη λάµψη του. Το στρες, η ρύπανση της ατµόσφαιρας και η φωτογήρανση αποτελούν επιπλέον επιβαρυντικούς παράγοντες. Ευτυχώς, η επιστήµη της αισθητικής δερµατολογίας µάς δίνει σήµερα πολλές επιλογές για να νικήσουµε το χρόνο. Η ∆ερµατολόγος-Αφροδισιολόγος, εξειδικευµένη στην Αισθητική-Κοσµητική ∆ερµατολογία και laser, Σταµατίνα Γελέκη, µας αναλύει τις τρεις πιο πρωτοποριακές µεθόδους αναίµακτου “Lifting”, που µπορούν να σας µεταµορφώσουν χωρίς παρενέργειες, χειρουργεία και µεγάλο χρόνο αποθεραπείας.  


Plasmolifting

Φανταστείτε, λοιπόν, να µπορούσατε να ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο, επαναφέροντας την ελαστικότητα και νεανικότητα του δέρµατός σας. Τώρα δε χρειάζεται µηχανή του χρόνου, παρά η νέα επαναστατική ιατρική µέθοδος του Plasmolifting.


Τι είναι;

Η ίδια η φύση, µας αποκάλυψε το µυστικό της νεότητας, το οποίο βρίσκεται στο ίδιο σας το αίµα. Μέσα σε ειδικά σωληνάρια του προϊόντος αποµονώνονται µερικά ml από το ίδιο σας το αίµα και µετά τη φυγοκέντριση αποµονώνεται το τµήµα του πλάσµατος που είναι πλούσιο σε αιµοπετάλια, τα οποία µας δίνουν τους αυξητικούς παράγοντες. Οι αυξητικοί παράγοντες διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, καθώς και την παραγωγή ενδογενούς υαλουρονικού στα κύτταρα του δέρµατος. Η θεραπεία είναι απολύτως συµβατή µε τον οργανισµό, χωρίς να έχει κινδύνους ή ανεπιθύµητες ενέργειες. Η µέθοδος Plasmolifting ολοκληρώνει ιατρικές εφαρµογές που γίνονται µε τη χρήση fractional laser, fractional RF & microneedling, όπως θεραπεία ραβδώσεων(ραγάδων),αλωπεκίας-τριχόπτωσης, µε νήµατα, θεραπεία µη επεµβατικής αναζωογόνηση προσώπου, δερµοαπόξεση, PRP και µεσοθεραπεία.


shutterstock_249897178


Lifting µε νήµατα

Τι είναι;

Τα νήµατα PDO είναι αγγειοχειρουργικά ράµµατα, πλήρως απορροφήσιµα (σε 8-12 µήνες) και υδρολύονται σε CO2 και H2O. Χρησιµοποιώντας µια λεπτή βελόνα, δηµιουργούµε ένα εσωτερικό πλέγµα νηµάτων, µέσα στο δέρµα, έτσι ώστε να υποστηρίξουµε και να ανορθώσουµε τους ιστούς του δέρµατος.


Παράλληλα, µε τον ερεθισµό του δέρµατος από την εφαρµογή της βελόνας, παράγεται κολλαγόνο, το οποίο παρατείνει τα αποτελέσµατα της θεραπείας ως και 16 µήνες. Η εφαρµογή των νηµάτων PDO µπορεί να συνδυαστεί µε όλες τις θεραπείες σε απόσταση 15 ηµερών µεταξύ τους.


Ιδανικό συνδυασµό αποτελεί η εφαρµογή laser και ραδιοσυχνοτήτων πάνω στην περιοχή της θεραπείας. Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουµε τη µεγιστοποίηση των αποτελεσµάτων. Οι τύποι των νηµάτων είναι πολλοί και η επιλογή τους γίνεται αντίστοιχα µε το πρόβληµα, την έκταση και θέση της εφαρµοζόµενης θεραπείας.


Εφαρµόζονται σε πρόσωπο, λαιµό και σώµα, για σύσφιξη και ανόρθωση.


014


shutterstock_259559504


PLEXR

Η νέα αυτή  φόρµα ενέργειας  που αφορά στο πρωτοπόρο µηχάνηµα PLEXR,  επιτρέπει  στον  ενδιαφερόµενο να  κάνει αναίµακτη βλεφαροπλαστική και ν’ απαλλαχθεί από:

  • ανεπιθύµητες ρυτίδες
  • υπερµελαχρώσεις
  • ηλιακές φακές(πανάδες)
  • ουλές
  • ακµή ή σηµάδια αυτής
  • ξανθελάσµατα
  • λευκές ραγάδες
  • υπερκερατώσεις
  • ογκίδια ή µορφώµατα
  • θηλώµατα και άλλες πολλές βλάβες της επιδερµίδας.

Τι είναι;

Η καινοτόµος µέθοδος επωφελείται τη διαφορά ιόντων µεταξύ του αέρα και της επιφάνειας της επιδερµίδας και οδηγεί σε  εξάχνωση ΜΟΝΟ  των κερατινοκυττάρων και παράλληλα πάχυνση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης στο χόριο, µε αποτέλεσµα ένα εντυπωσιακό “Lifting Effect”. Τα αποτελέσµατα είναι άµεσα και συνεχίζουν να βελτιώνονται για 6-8 µήνες µετά τη θεραπεία, ενώ η µεγάλη δυνατότητα διείσδυσης που δηµιουργείται µετά τη θεραπεία δίνει την ευκαιρία να επωφεληθούµε στο µέγιστο των δραστικών συστατικών της τοπικής θεραπείας (µεσοθεραπείας). Πραγµατοποιείται αφαιρώντας τα κερατινοκύτταρα µέσω εξάχνωσης. ∆ηλαδή, τα επιφανειακά κερατινοκύτταρα εξαχνώνονται χωρίς να επηρεάζεται η βασική µεµβράνη, χωρίς να προκαλείται αιµορραγία και το πιο σηµαντικό χωρίς να προκαλείται νέκρωση στους περιβάλλοντες και υποκείµενους ιστούς. Ο ασθενής µετά την ολοκλήρωση της θεραπείας µπορεί να δει άµεσα το αποτέλεσµα. Η κάθε συνεδρία διαρκεί 20-45 λεπτά και οι εφελκίδες (κάπαλα) που είναι µεγέθους λιγότερο από ένα χιλιοστό, θα πέσουν σε 3 µε 5 µέρες. Το υπολοιπόµενο ερύθηµα αποδράµει σε 15-28 ηµέρες. Ο ασθενής µετά την εφαρµογή µπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητες του την ίδια ηµέρα ακόµα και µετά την εφαρµογή, µε ειδικό καλυπτικό προϊόν.


∆Ρ. ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΓΕΛΕΚΗ

∆ερµατολόγος-Αφροδισιολόγος, εξειδικευµένη στην Αισθητική-Κοσµητική ∆ερµατολογία και laser


DERMA LASER AESTHETIC 

Γούναρη 62 & Α. Παπανδρέου 162, Άνω Γλυφάδα

Τ: 210 9643300,

www.derma-laser.gr


006


009


001


017


DSC_7723_2

IN CATEFORY: BEST CHOICES , HEALTH