Μαλού: «Αυτό που θα με γοητεύσει σε έναν άντρα είναι το μυαλό του και το χιούμορ του»

Tο πιο γλυκό κορίτσι του ελληνικού πενταγράμμου, μπορεί να υπερηφανευτεί για τα εκατομμύρια views που έχουν τα video clip της στο You tube. Παρ’ όλα αυτά, από την πρώτη στιγμή που μίλησα μαζί της κατάλαβα πόσο προσγειωμένη είναι, πόσο ψάχνει αυτό που κάνει, πόσο αγαπάει το τραγούδι και η αλήθεια είναι ότι ,ένιωσα ότι απλά μίλαγα με μία πολύ καλή μου φίλη. Τα τραγούδια της μας φτιάχνουν τη διάθεση και με το νέο της τραγούδι «Δες με», υπόσχεται να συνεχίσει να μας εκπλήσσει μουσικά ευχάριστα.


Συνέντευξη στην Κατερίνα Κωνσταντοπούλου


Όλοι γνωρίζουν τα τραγούδια σου, αλλά δεν ξέρουν πολλά πράγματα για εσένα. Πού γεννήθηκες; Πώς και πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μουσική και το τραγούδι; Ήσουν ήσυχο παιδί ή σκανταλιάρα;
Είμαι από την Καλαμάτα, έχω γεννηθεί εκεί, έχω μεγαλώσει εκεί. Τον αγαπώ πάρα πολύ τον τόπο μου. Εκεί είναι η οικογένειά μου, οι φίλοι μου. Πέρασα και στη σχολή Φιλολογίας εκεί, αλλά πριν ακόμα την τελειώσω πήρα την απόφαση να έρθω στην Αθήνα και ν’ ακολουθήσω το όνειρό μου που ήταν η μουσική και το τραγούδι. Πάντα είχα το μικρόβιο της μουσικής, από μικρή. Είχα καταπιαστεί με χορωδίες. Γενικά, ήμουν ζωηρό παιδί , αλλά παράλληλα και ντροπαλό.


Οι γονείς σου πώς είδαν αυτή την «στροφή» από τη φιλολογία στο τραγούδι;
Ήξεραν πάντα ότι είχα μία ιδιαίτερη αγάπη, από μικρή τραγουδούσα σε μικρά μπαράκια στην Καλαμάτα. Η αλήθεια είναι ότι το περίμεναν και ήταν πολύ θετικοί, με στηρίξανε από την αρχή, είχαν εμπιστοσύνη σε εμένα σαν παιδί. Ήξερα ότι πάω να μπω σε ένα δύσκολο χώρο, αλλά το γεγονός ότι υπάρχει η οικογένειά μου που είναι πρότυπο για εμένα με κάνει να σκέφτομαι διπλά κάθε μου κίνηση και απόφαση.


Πότε είναι η πιο «ωραία» ώρα της ημέρας για να κάνεις τον απολογισμό σου;
Το απόγευμα που βρίσκω λίγο χρόνο να καθίσω και να ηρεμήσω.


Είσαι από τους ανθρώπους που βασίζονται για τις αποφάσεις που θα πάρουν στο ένστικτό τους ή στη γνώμη του περίγυρου;
Λόγω επαγγέλματος ο περίγυρος στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πολύ σημαντικός και απαραίτητος. Δεν «φτιάχνω» μόνη μου την καριέρα μου, υπάρχουν δίπλα μου άνθρωποι που έχουν συμβάλλει και συμβάλλουν πολύ, οπότε η γνώμη τους και μετράει και είναι απαραίτητη.


Τι είναι αυτό που θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον σε ένα τραγούδι για να πεις μέσα σου «αυτό το τραγούδι, ναι, θέλω να το τραγουδήσω»;
Αυτά που λαμβάνω περισσότερο υπόψη μου είναι ο στίχος και η μελωδία. Αν με αντιπροσωπεύει ο στίχος και αν κάθεται η φωνή μου αβίαστα στη μελωδία. Είναι σημαντικό να έχεις ένα δυνατό όνομα να γράφει τραγούδια για εσένα, δεν το συζητώ ,αλλά υπάρχουν και τραγούδια που έχουν βγει από την ψυχή και το ταλέντο πολλών ανθρώπων που ακόμα δεν έχουν κάνει τρανταχτά πράγματα στο χώρο, αλλά η δουλειά τους είναι το ίδιο αξιόλογη.


Πώς φαντάζεσαι τη δική σου οικογένεια;
Σε όλα τα στάδια της ζωής σου κάνεις εικόνα… φαντάζεσαι το πως θα είναι το μέλλον. Για παράδειγμα πώς φαντάζεσαι τα φοιτητικά χρόνια, πώς την επαγγελματική ζωή και φυσικά και την οικογένεια. Είμαι υπέρ της οικογένειας, της δεμένης οικογένειας και είναι κάτι που θέλω στο μέλλον, αλλά έχω ακόμα καιρό μπροστά μου.


Τι είναι αυτό που μπορεί να σε γοητεύσει σε έναν άντρα;
Το μυαλό του. Να έχουμε καλή επικοινωνία και φυσικά, να έχει χιούμορ. Μου αρέσει να χαμογελάω και να είμαι ο εαυτός μου οπότε θέλω να μου το βγάζει αυτό. Και φυσικά, να με κάνει να νιώθω ασφάλεια.


Τι δεν μπορείς να συγχωρέσεις και τι είναι αυτό που σε γεμίζει χαρά;
Με στεναχωρούν οι άνθρωποι που δεν κρατούν τις υποσχέσεις τους και δεν είναι τίμιοι και με γεμίζει χαρά η αγάπη και η καλοσύνη που μπορεί να έχει και να δίνει ένας άνθρωπος.


Ας περάσουμε στο επόμενο «κεφάλαιο» της ζωής σου, την καριέρα και τη διαδρομή για την επιτυχία… Ποιοι ήταν εκείνοι που σε πίστεψαν και βοήθησαν στην επαγγελματική σου καταξίωση;
Όταν ήρθα στην Αθήνα, ξεκίνησα μαθήματα με την Τζούλι Μασίνο. Είχα πίστη στον εαυτό μου αλλά αυτή η γυναίκα «με ξεκλείδωσε», είδε τις δυνατότητες της φωνής μου και πίστεψε σε εμένα. Μετά ήρθε στη ζωή μου το Greek Idol, δήλωσα συμμετοχή και μέσα από το Music show με είδαν και με πίστεψαν ακόμα περισσότερα άτομα του χώρου, ο κόσμος άρχισε να με στηρίζει και να μου δίνει όλο και μεγαλύτερο κουράγιο και όρεξη να κάνω πράγματα στο χώρο. Και φυσικά, η δισκογραφική μου η Cobalt Music, που μπορεί να μην ήμουν νικήτρια, πίστεψε σε εμένα και μέχρι και σήμερα έχουμε χτίσει μαζί την καριέρα μου.


Ποιο είναι το συναίσθημα που έχεις κάθε φορά που ανεβαίνεις στη σκηνή;
Λαχτάρα… λαχτάρα να βγω να τραγουδήσω.


Υπήρξε κάποια συνεργασία που σε συγκίνησε;
Είμαι στα πρώτα βήματα της δουλειάς μου οπότε δεν είναι πολλές οι συνεργασίες που έχω κάνει. Ωστόσο, η πιο σημαντική συνεργασία για εμένα είναι με το Γιώργο Μαζωνάκη, που είμαι στο πλευρό του εδώ και τρία χρόνια. Ξεκίνησα σαν μία κοπέλα που του άνοιγε το πρόγραμμα και καταλήξαμε φέτος το καλοκαίρι να κάνουμε μαζί συναυλίες. Ο Γιώργος είναι ένας καλλιτέχνης που έχει «σημαδέψει» την επαγγελματική μου ζωή.


Τι έχεις «κερδίσει» από το Γιώργο Μαζωνάκη σε καλλιτεχνικό επίπεδο μέσα από τη συνεργασία σας;
Την ειλικρίνειά του επάνω στη σκηνή. Το ότι δεν κρύβει τα συναισθήματά του όποια και αν είναι αυτά. Και θαυμάζω την επικοινωνία που έχει με τον κόσμο.


Τι ετοιμάζεις για φέτος του καλοκαίρι και γενικά ποια είναι τα μελλοντικά σου επαγγελματικά σχέδια;
Όπως είπα και πριν, έχουμε ξεκινήσει ήδη με το Γιώργο Μαζωνάκη τις καλοκαιρινές μας συναυλίες στην Αθήνα αλλά και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας, αλλά και στην Κύπρο. Οι συναυλίες θα διαρκέσουν μέχρι τέλος Ιουλίου, απλά ταυτόχρονα κάνω και εγώ κάποιες δικές μου συναυλίες με τη μπάντα μου ανά την Ελλάδα.


Ποια ήταν η πρώτη σου σκέψη όταν σου είπαν ότι τα video clip σου στο YouTube είχαν 15 και 17 εκ. Views αντίστοιχα;
Η αλήθεια είναι ότι το παρακολουθούσα και εγώ από την αρχή, οπότε έβλεπα και από μόνη μου πώς ανέβαιναν τα views και η αλήθεια είναι ότι πιο πολύ ενθουσιάστηκα με το πρώτο εκατομμύριο γιατί δεν περίμενα να φτάσω σε τόσα πολλά. Επειδή είμαι νέα στο χώρο, νόμιζα ότι είναι κάτι που γενικά συμβαίνει, ότι τα τόσα εκατομμύρια είναι κάτι που έχουν όλοι οι καλλιτέχνες. Και όταν συνειδητοποίησα ότι έχουν «ξεφύγει» τα δικά μου video clip σε views και ότι είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά ,εκεί άρχισα και εγώ να το συνειδητοποιώ πιο πολύ. Με ενθουσιάζει και με ξαφνιάζει όλο αυτό και νιώθω πολύ μεγάλη χαρά που ο κόσμος τα έχει αγαπήσει τόσο όσο τα είχα αγαπήσει και εγώ πριν ακόμα κυκλοφορήσουν.


Πώς θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου ως καλλιτέχνη; Τον κατατάσσεις σε κάποια κατηγορία;
Δεν υπάρχουν κατηγορίες για εμένα. Ο κάθε ένας φυσικά, τραγουδάει ένα συγκεκριμένο είδος, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να τραγουδήσει και κάποιο άλλο είδος. Λένε ότι ένας καλλιτέχνης τραγουδάει έντεχνο και είναι έντεχνος. Δεν καταλαβαίνω αυτή την κατηγοριοποίηση. Οι άλλοι καλλιτέχνες δηλσδή δεν έχουν μουσική παιδεία ή τα άλλα είδη μουσικής δεν είναι τέχνη; Εγώ αγαπώ πολλά είδη μουσικής και θέλω να συνδυάζω στα τραγούδια μου στοιχεία από διαφορετικά είδη μουσικής. Θέλω να τραγουδάω τραγούδια που εκφράζουν την ψυχή μου, είτε αυτό είναι ποπ, είτε είναι λαϊκό, είτε ροκ.. Αρκεί να είναι ένα ωραίο τραγούδι και να μπορώ να το υποστηρίξω. Φυσικά και ακολουθώ ένα στυλ και ένα είδος, αλλά δε θα φοβηθώ να πω κάτι διαφορετικό αν μπορώ να το υπερασπιστώ καλλιτεχνικά και να βγει αβίαστα από μέσα μου. Η μουσική είναι μία και σημασία έχει να είσαι ειλικρινής απέναντι σε αυτό που τραγουδάς και στον κόσμο.


Με ποια κριτήρια αποφασίζεις κάθε σoυ συνεργασία στη σκηνή ή δισκογραφικά;
Για εμένα παίζει πολύ σημασία φυσικά, η ποιότητα των ανθρώπων που συνεργάζομαι, απλά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί στο χώρο μας να κάνεις και κάποιους μικρούς συμβιβασμούς. Μπορεί δηλαδή να μου αρέσει πολύ ένας στίχος και να μιλάει στην ψυχή μου, αλλά να μην «κολλάμε» ιδιαίτερα με τον στιχουργό. Αλλά εφόσον θα με αγγίξει ο στίχος του, κάπου μέσα μου θα υπάρχει μία κοινή γραμμή μαζί του. Δεν χρειάζεται να είμαστε φίλοι με όλους και διαχυτικοί. Μπορεί και μέσα από μία τυπική σχέση να βγει κάτι καλό.


Ποιων μεγάλων δημιουργών τραγούδια αγαπάς να τραγουδάς;
Είναι πάρα πολλοί. Δεν μπορώ να απαντήσω γιατί μπορεί να αδικήσω κάποιον. Από την έννοια του αν είχα ή έχω ένα πρότυπο που θέλω να του μοιάσω θα σου πω όχι, γιατί απλά θέλω να γίνω η Μαλού.


Ποια είναι τα συναισθήματα που θέλεις να δημιουργούν τα τραγούδια σου στον κόσμο;
Θέλω να «μιλάνε» στον ακροατή. Ο στόχος είναι να τον κάνουν να νιώθει. Είτε αυτό είναι χαρά είτε μελαγχολία.


Τι σου αρέσει να κάνεις στις καλοκαιρινές σου διακοπές;
Θέλω ηρεμία και ξεκούραση. Οι ρυθμοί μας είναι πολύ γρήγοροι καθημερινά, οπότε το χρειάζομαι και αυτό.


Ποια είναι η γνώμη σου για την Τήνο;
Η αλήθεια είναι ότι έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια από φίλους μου που την έχουν επισκεφτεί και αποτελεί έναν προορισμό που θέλω οπωσδήποτε να επισκεφτώ φέτος το καλοκαίρι. Είναι από τους πρώτους προορισμούς.


Maloy12


DSC_0061


529549519_1280x720


Maloy05_2


Maloy13_2


IN CATEFORY: COVERS