Μaria Christofidou: Co-owner of Sea Side restaurant

MARIA CHRISTOFIDOU

Μaria Christofidou: Co-owner of Sea Side restaurant

Τι ήταν αυτό που σας τράβηξε στη Σαντορίνη ώστε να δηµιουργήσετε µια τόσο εντυπωσιακή επιχείρηση;

Ήταν η ίδια η Σαντορίνη, έρωτας από την πρώτη µατιά. Όταν ήρθα διακοπές για πρώτη φορά στο νησί είπα «εγώ θέλω να έρθω να ζήσω εδώ» και µετά από κάποια χρόνια το κατάφερα! Τα υπόλοιπα είναι αγώνας. 


 

Πόσο εύκολο είναι για µια γυναίκα να βρίσκεται στο τιµόνι µιας επισιτιστικής επιχείρησης που έχει τεράστιες απαιτήσεις;

Καθόλου εύκολο! Eκτός από τις απαιτήσεις και τα αµέτρητα ανοιχτά µέτωπα, υπάρχει και η νοοτροπία του κόσµου που βλέποντας µια γυναίκα ρωτάνε «µπορούµε να µιλήσουµε µε κάποιον υπεύθυνο;», είτε πρόκειται για κάποιον που έρχεται να ζητήσει δουλειά, είτε πρόκειται για κάποιον προµηθευτή, είτε για κάποιον πωλητή. Το 2017 ακόµα δεν έχει συνηθίσει ο κόσµος να βλέπει µια γυναίκα µπροστά! 


 

Εκτός από την αδιαµφισβήτητη οµορφιά της τοποθεσίας του Sea Side, πού θεωρείτε ότι κρύβεται το µυστικό της επιτυχίας του;

Στην πολύ καλή συνεργασία που έχουµε µε τον συνέταιρό µου Τάσο Μπαχαρίδη. Ο ένας συµπληρώνει τον άλλον. Και στο ότι ποτέ αυτό που προσφέρουµε δεν είναι  «δήθεν».


 

Μετά από µία γεµάτη ηµέρα στο Sea Side τι είναι αυτό που σας δίνει τη µεγαλύτερη ικανοποίηση;

Το να κοιτάω τη θάλασσα και να σκέφτοµαι ότι ζω στον παράδεισο! 


 

∆ώστε µου 5 λέξεις που περιγράφουν το Sea Side.

Αληθινό, ευχάριστο, απολαυστικό, ζωντανό, έρωτας!

Πώς θα θέλατε να εξελιχθεί το Sea Side στο απώτερο µέλλον; Τι οραµατίζεστε για τη συνέχειά του;

Να συνεχίσει την πορεία του, η συνταγή είναι επιτυχηµένη. Το πού θα φτάσει… θα το δούµε!!


 

Ποιο είναι το αγαπηµένο σας πιάτο που θα προσκαλούσατε κι έναν φίλο να το δοκιµάσει;

Ωωωω!!! Τι να πρωτοδιαλέξω! Τα χτένια µε prosciutto οπωσδήποτε και τα Bun Bao µε πανσέτα ή κοτόπουλο.


 

ENGLISH VERSION

What attracted you at Santorini so as to create such an impressive restaurant?

It was Santorini itself, it was love at first sight. When I first came for vacation at the island I said “I want to live here”. A few years later I made it! The rest of the story is pure struggle to survive.


How easy is it for a woman to be head of such a demanding restaurant?

Not easy at all! Beyond the needs and all the everyday struggles, there is also the mentality of people, who ask when they see a woman “can we talk to the manager?” even if for a candidate employee or a supplier or a salesman. In 2017 people still haven’t got used to seeing a woman being the head of a business!


Beside the undoubted beauty of the location of the Sea Side, what else is the secret for its success?

My excellent collaboration with my business partner, Tasos Baharides. We complete each other. Plus the fact that what we offer is not fake.


After a long day at Sea Side what gives you the greatest satisfaction?

To look at the sea and think that I live in paradise!


Give me 5 words that describe Sea Side!

Authentic, pleasant, enjoyable, vivid, pure love!


What is your vision for the Sea Side’s future?

To continue its progression since we have the recipe of success. As for where it will go, we will see!


What is your favourite dish that you would invite a friend to taste?

Ohhh!! I don’t know what to choose first! Definitely clams with prosciutto and Bun Bao with pancetta or chicken.


  • Recent Posts

  • Categories

  • Meta