Mediterraneo Hospital: Ιατρικός Τουρισμός: Μία νέα πρόκληση

Το Mediterraneo Boutique Hospital, στην περιοχή της Γλυφάδας, μας συστήνει πρωτοπορώντας, μία ακόμα καινοτομία, σύμφωνα με τα πρότυπα του εξωτερικού: τον Ιατρικό Τουρισμό (Medical Tourism). Μπορεί η λέξη «τουρισμός» να προδιαθέτει για το ότι οι υπηρεσίες αφορούν μόνο τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας, όμως, στην πραγματικότητα, ο όρος αυτός έχει μία ευρύτερη έννοια, με αποτέλεσμα ο «Ιατρικός Τουρισμός» και οι υπηρεσίες που παρέχει το νοσοκομείο μέσα στα πλαίσια αυτά, ν’ απευθύνεται και σε Έλληνες κάτοικους της επαρχίας και μάλιστα σε ένα μεγάλο ποσοστό.


michalinos-0427


michalinos-0946


michalinos-0996


Σε ποιους απευθύνεται ο Ιατρικός Τουρισμός και η «εμπειρία υγείας» που προσφέρει το Mediterraneo Boutique Hospital
O Ιατρικός Τουρισμός είναι ένα δυναμικό και αναπτυσσόμενο κομμάτι της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Αν και η χώρα μας δεν είναι υψηλά στον τομέα αυτό, το Mediterraneo Hospital έχει μια σημαντική εμπειρία και συνεισφορά, προσφέροντας στον επισκέπτη μια «εμπειρία υγείας».
Ο όρος “ιατρικός τουρισμός” όπως προαναφέραμε, απευθύνεται σε δύο κατηγορίες: Η πρώτη κατηγορία είναι οι τουρίστες οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα για ταξίδι διακοπών, ή για επαγγελματικό ταξίδι, ή για προσωρινή εγκατάσταση. Περιλαμβάνει επείγοντα περιστατικά υγείας (π.χ. καρδιακό επεισόδιο) ή τακτικές υγειονομικές ανάγκες για χρόνια νοσήματα (π.χ. αιμοκάθαρση νεφροπαθών). Η δεύτερη κατηγορία είναι ασθενείς που επιλέγουν την Αθήνα και το συγκεκριμένο νοσοκομείο για να πάρουν μία επιλεγμένη υπηρεσία υγείας. Τα κριτήρια επιλογής τους είναι κατεξοχήν ο συνδυασμός μίας πολύ καλής υπηρεσίας, συνήθως χειρουργικής, εφαρμοσμένης από διακεκριμένη χειρουργική ομάδα, σε πολύ ανταγωνιστική τιμή. Οι ασθενείς αυτοί είναι είτε ξένοι, είτε Έλληνες από διάφορα μέρη της Ελλάδας ή του εξωτερικού και ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε διεθνή κέντρα είναι ιδιαίτερα υψηλός.
Στο Mediterraneo Hospital ο ασθενής, Έλληνας ή ξένος, απολαμβάνει εξατομικευμένες υπηρεσίες υγείας. Το νοσοκομείο δυναμικότητας, 164 κλινών, είναι στελεχωμένο από επίλεκτες ιατρικές ομάδες υψηλού επιπέδου, με ιατρική τεχνολογία και εξοπλισμό αιχμής, παρακολουθεί όλες τις πρωτοπόρες εξελίξεις στο χώρο της ιατρικής, συνεργάζεται με επιστημονικές ομάδες διεθνούς βεληνεκούς και υιοθετεί τις πλέον καινοτόμες εφαρμογές και μεθόδους με αποδεδειγμένα σημαντικά κλινικά αποτελέσματα.


Ο “Ιατρικός Τουρισμός Επιλογής” (Elective Medical Tourism)
Εκτός από την αντιμετώπιση επειγόντων ιατρικών περιστατικών, υπάρχουν και ασθενείς που επιλέγουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα λόγω αρκετών παραγόντων όπως: το κόστος της υπηρεσίας, η ποιότητα της υπηρεσίας και συνολικά της υγειονομικής περίθαλψης, o χρόνος αναμονής στη χώρα προέλευσής του για την παροχή παρόμοιας υπηρεσίας, η ευκαιρία να συνδυάσει ιατρική φροντίδα με ψυχαγωγία/ταξίδι. Από την άλλη πλευρά ο «Ιατρικός Τουρισμός Επιλογής» απευθύνεται και σε Έλληνες που μένουν μακριά από την Αθήνα και δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε ποιοτική και εξειδικευμένη παροχή ιατρικών υπηρεσιών. Η παροχή υπηρεσιών σε κατοίκους της χώρας μας που μένουν μακριά από την Αθήνα, απαιτεί υποδομή και προετοιμασία παρόμοια με αυτή του Ιατρικού Τουρισμού, ο οποίος είναι ένας τομέας δύσκολος, άκρως ανταγωνιστικός σε διεθνές επίπεδο. Απαιτεί ένα σύνθετο σύνολο υπηρεσιών, που περιλαμβάνει υπηρεσίες υγείας, οργανισμούς πιστοποίησης, υπηρεσίες φιλοξενίας και μεταφοράς, ασφαλιστικούς φορείς, facilitators ιατρικού τουρισμού και άρτια ψηφιακή παρουσία και παρουσίαση. Στοιχεία που διαθέτει φυσικά, το Mediterraneo Hospital και έχουν καταστήσει το νοσοκομείο νούμερο ένα επιλογή ανάμεσα σε ξένους ή Έλληνες ασθενείς.


Παροχές και καινοτομίες που καθιστούν το Mediterraneo Hospital νούμερο ένα επιλογή στον Ιατρικό Τουρισμό
Το Mediterraneo Hospital προσφέρει αισθητικά αναβαθμισμένους νοσηλευτικούς θαλάμους, 11 νέα χειρουργεία, δύο τελευταίας γενιάς αγγειογραφικά συγκροτήματα για τη διενέργεια πράξεων επεμβατικής καρδιολογίας, ηλεκτροφυσιολογίας, επεμβατικής ακτινολογίας και στερεοτακτικών πράξεων, το πρώτο σε λειτουργία υβριδικό χειρουργείο, δύο μαγνητικούς τομογράφους, αξονικό τομογράφο, καθώς και φορητό σύστημα αξονικής τομογραφίας O-arm, για χρήση σε επεμβάσεις σπονδυλικής στήλης και εγκεφάλου. Οι υπηρεσίες που παρέχονται περιλαμβάνουν όλους τους τομείς πλην μαιευτικής και παιδιατρικής.
Το τμήμα επειγόντων περιστατικών είναι διαθέσιμο σε 24ωρη βάση και υπάρχει πάντα σε ετοιμότητα ομάδα αντιμετώπισης οξέων στεφανιαίων και ισχαιμικών περιστατικών, ενώ το νοσοκομείο είναι υπερήφανο για τη δημιουργία κέντρου στερεοτακτικής ακτινοθεραπείας οφθαλμού, για την αντιμετώπιση της εκφύλισης ωχράς κηλίδος υγρού τύπου. Το ακτινοθεραπευτικό αυτό συγκρότημα που μόλις εγκαταστάθηκε στο Mediterraneo, είναι το μόνο στην Ελλάδα. Άλλα τέτοια συστήματα υπάρχουν μόνο στη Γερμανία, στην Ελβετία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η πιστοποίηση του συνόλου των υπηρεσιών του κατά ISO 9001:2008, κατά TEMOS για τις υπηρεσίες στο διεθνή ασθενή, κατά DIN EN 15224, το νέο ευρωπαϊκό πρότυπο για υπηρεσίες υγείας και η κατάταξή μας ως Preferred Partner Hospital 2016, από το Diplomatic Council, δίνουν στον ασθενή την ασφάλεια να το επιλέξει για την φροντίδα της υγείας του. Το Mediterraneo Hospital συνεργάζεται με το σύνολο των ασφαλιστικών εταιρειών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών του.


michalinos-0929


Τα Κέντρα Αριστείας του Mediterraneo Hospital

- Μονάδα Αντιμετώπισης Οξέος Εγκεφαλικού (Acute Stroke Unit), μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα,

- Tμήμα Nευροχειρουργικής, υποστηριζόμενο από φορητό σύστημα αξονικής τομογραφίας O-arm, για χρήση σε επεμβάσεις σπονδυλικής στήλης και εγκεφάλου,

- Τμήματα Καρδιολογίας και Καρδιοχειρουργικής, στελεχωμένα από καταξιωμένους ιατρούς με τεράστια εμπειρία,

- Τμήματα Ελάχιστα Επεμβατικής Ορθοπεδικής Χειρουργικής για όλες τις αρθρώσεις.

- Μονάδα Μαστού στα πρότυπα της Μονάδας Μαστού του Πανεπιστημίου του Cambridge,

- Μονάδα Θρόμβωσης & Αιμόστασης, αποτέλεσμα της συνεργασίας του Mediterraneo Hospital με διακεκριμένους Καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Pierre et Marie Curie.


004_4004-sm


Το «ευχαριστώ» των ασθενών, η μεγαλύτερη ανταμοιβή

Νορβηγός πέφτοντας από το σκάφος του στη Μήλο τραυμάτισε την σπονδυλική του στήλη και διακομίστηκε στο Mediterraneo Hospital. Με την επιστροφή του στη χώρα του, μας έστειλε το ακόλουθο email:
«Φεύγοντας από το Mediterraneo, μεταφέρθηκα σε νοσοκομείο της Νορβηγίας με κορυφαίους χειρουργούς σπονδυλικής στήλης, για συνέχιση της θεραπείας μου. Η περιγραφή τους για τη χειρουργική επέμβαση που κάνατε ήταν απλά εξαιρετική. Μου είπαν ότι είμαι πολύ τυχερός με την επιλογή του νοσοκομείου και ότι δε θα είχα λάβει καλύτερη θεραπεία σε νοσοκομείο της Νορβηγίας. Δεν μπορώ να σας εκφράσω τη χαρά μου που ήρθα στο νοσοκομείο σας. Κάνετε μια φανταστική δουλειά! Ευχαριστώ πολύ. Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι».


Το email του Jim από την Νορβηγία, η γυναίκα του οποίου διακομίστηκε από την Κέρκυρα με σοβαρή αιματολογική ασθένεια στην εντατική μας:
«Χαιρετίσματα στους ήρωες μου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι γιατροί στο νοσοκομείο μας ήταν εντυπωσιασμένοι απ’ ό,τι καταφέρατε με τη γυναίκα μου. Δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια πόσο ευγνώμων είμαι για όλες τις προσπάθειές σας, ώστε να επιστρέψει η σύζυγός μου σε μένα και την οικογένειά μας. Θα κρατάω πάντα ένα μεγάλο χώρο στην καρδιά μου για το Mediterraneo. Από την οικογένειά μας και τους φίλους μας, ο θεός να σας ευλογεί όλους.»


Ο Ελευθέριος Ξ. είναι ένας από τους Έλληνες ασθενείς μας:
«Όλα λειτουργούν άριστα λες και κάποιο αόρατο χέρι τα φροντίζει. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό που συμβαίνει είναι ότι για την κάθε θέση έχουν επιλεγεί οι καταλληλότεροι άνθρωποι. Όλοι με έκαναν να νιώσω σιγουριά για το χειρουργείο που έκανα (3πλό bypass) και μου εξασφάλισαν μια άριστη παραμονή στο νοσοκομείο».


Mediterraneo Boutique Hospital


michalinos-0239


michalinos-0683


164 νοσηλευτικές κλίνες
25 ιατρικές ειδικότητες


Η εμμονή στην ποιότητα και την προσωπική επαφή που απαιτεί το αγαθό της υγείαςείναι για το Mediterraneo Hospital «Στάση Ζωής».


Ηλείας 8-12, Γλυφάδα

Τηλ. Κέντρο: +30 210 9117000

info@mediterraneohospital.gr,
www.mediterraneohospital.gr

www.facebook.com/MediterraneoHospitalNews


michalinos-0152


michalinos-0399


IN CATEFORY: HEALTH